aeon flux

ready for the action now, danger boy?

tökéletes hang: a magyar szinkron Takács Máté
2013. március 27. 18:51:00

Kategória: film 4 komment

Az a szokatlan helyzet állt elő a tavalyi év meglepetésfilmje esetében, hogy a szinkron már készen volt, mikor a mozibemutató tényszerűvé vált, így a UIP-nál megszokott egy-két dolgot most nem érdemes keresnünk. De nézzük, hogy szól magyarul az a capella – jobban mondva az, ami közte van!

pitchperfect_fatamy.jpg

Anna Kendrick – Czető Zsanett. Kendrick most először tűnik fel szinkronizált mozifilmben. Legjelentősebb, Oscar-jelölt alakítását Vadász Bea magyarította (Egek ura), a mostani, annál módfelett komolytalanabb, de legalább olyan élvezetes szerepében Czető Zsanett kap lehetőséget, aki főszerepet szinkronizált a Mamma Mia!-ban (Amanda Seyfried) és a Kutyaszállóban (Emma Roberts) is pár éve. Akárhogy is, hálátlan feladat –vagy kihívás, ahogy nézzük– a 'comic timing'-ra nagyban épülő alakítást közvetíteni, márpedig Kendrické ilyen.

Rebel Wilson – Köves Dóra. És ha Kendrické olyan, akkor Wilsoné hatványozottan. Háj Amy magyar hangjára a Dragonball: Evolúcióból emlékezhetünk, amiben Emmy Rossumot szinkronizálta, ámbár a bölcsebbek azt a filmet szinkronostul kitörölték az emlékezetükből.

Anna Camp – Vadász Bea. Az énekesformáció vezéregyéniségét játszó Campot nem először tolmácsolja Vadász Bea, bár a Cashmere Mafia, nálunk Divatdiktátorok címmel futott, hamar elkaszált televíziós sorozat egyetlen epizódjában való szerepe valószínűleg nem sokak emlékében maradt meg. Annál inkább a True Blood - Inni és élni hagyni, amiben ellenben Pálfi Kata szinkronizálta.

Brittany Snow – Bogdányi Titanilla. A "Barden Bellas" másik prominens alapítótagját játszó Snowt már a Szalagavató című horror-remake-ben is Bogdányi Titanilla szólaltatta meg, aki amúgy a hét egy másik premierjében, A burokban is hallható.

Elizabeth Banks – Solecki Janka. A színpadi megmérettetéseket közvetítő páros női tagját játssza Banks, Solecki Janka pedig már jól ismerheti a színésznőt, hiszen A következő három nap vagy a Borotvaélen című filmekhez készült szinkronban is rá esett a választás. Moziban ellenben mindig másra: a Pókember-trilógiában Gallusz Nikolettre, a Mindenképpen, talánban Zsigmond Tamarára, Az üresfejűben Huszárik Katára, a Várandósok - Az a bizonyos 9 hónapban pedig Peller Annára.

John Michael Higgins – Holl Nándor. A kommentátor-duó férfi tagját alakító Higgins seregnyi vígjáték mellékszerepében bukkant már fel, majdnem mindig más magyar hanggal. Legutóbb pont egy drámában láthattuk (Az igazi kaland), akkor Csankó Zoltán szinkronizálta, s Holl Nándor sem először éppenséggel, hiszen A kétszáz éves ember 2000-ben esett videómegjelenésekor is őt hallhattuk. Aki viszont az eddigiek közül a legmegfelelőbb volt, az talán Bede Fazekas Szabolcs (Evan, a minden6ó).

valamint:
Utkarsh Ambudkar – Markovics Tamás
Skylar Astin – Hamvas Dániel
Ester Dean – Sági Tímea
David Del Rio – Renácz Zoltán
Adam Devine – Molnár Levente
Kether Donohue – Pupos Tímea
Carlone Fourmy – Herman Gréta
Karen Gonzalez – Nádorfi Krisztina
John Benjamin Hickey – Seder Gábor
Kelley Jakle – Roatis Andrea
Jason Jones – Presits Tamás
Jinhee Joung – Csuha Bori
Alexis Knapp – Molnár Ilona
Hana Mae Lee – Dögei Éva
Christopher Mintz-Plasse – Pálmai Szabolcs
Ben Platt – Baráth István
Shelley Regner – Szabó Zselyke
Cameron Deane Stewart – Joó Gábor
Freddie Stroma – Pipó László
Har Mar Superstar – Király Adrián
Joe Lo Truglio – Kisfalusi Lehel
Wanetah Walmsley – Berkes Boglárka
Jacok Wysocki – Szalay Csongor

további magyar hangok:
Bor László, Földi Tamás, Mohácsi Nóra, Sallai Nóra, Sörös Miklós.

a magyar változat munkatársai:
magyar szöveg: Szojka László
hangmérnök: Másik Zoltán
vágó: Wünsch Attila
gyártásvezető: Szellő Ágnes
szinkronrendező: Kemendi Balázs
produkciós vezető: Földi Tamás

A szinkront az Active Studio készítette. A filmet a UIP-Duna Film mutatja be március 28-án. A Cinema City MOM Park eredeti nyelven is vetíti.

poster_pitchperfect_hun.jpg

Címkék

szinkron musical comedy anna kendrick magyarvalosag uip duna film rebel wilson molnar levente bogdanyi titanilla csuha borbala solecki janka seder gabor vadasz bea roatis andrea czetö zsanett holl nandor hamvas daniel molnar ilona markovics tamas dögei eva szalay csongor palmai szabolcs szojka laszlo kemendi balazs barath istvan bor laszlo köves dora masik zoltan wünsch attila szellö agnes földi tamas

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr905176435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

brown69 2013.03.27. 19:03:41

Presits az a Pesits. :)

David S. 2013.03.27. 19:52:03

Ez érdekes. A mozis szinkronok drágábbak mint a DVD-sek nem? Akkor ilyenkor mi van? Kifizetik a pótdíjat a szinkronstúdiónak? Már legalábbis én úgy értelmeztem az első mondatot h eredetileg DVD-n jött volna ki a film, és ahhoz készült ez a szinkron.

Takács Máté · http://aeonflux.blog.hu 2013.03.27. 21:56:57

@Szatyi93: Csak tippelek, mert nem tudom igazán, hogy van ez, de szerintem ezt a szinkront nem a UIP, hanem a Select rendelte meg az Active-tól. Ők mindig tőlük szoktak, a UIP meg a Mafilmtől. Active-os munka nem sűrűn hallható mozikban.

Ftamas 2013.03.28. 15:11:56

Sziaszttok,
A szinkront minden esetben a Universal rendeli az Active Studiotôl, a Select csak forgalmazó.
Az Active a Dvd szinkronokat, a Mafilm a mozikat.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása