aeon flux

ready for the action now, danger boy?

szinkronhangok: átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány Takács Máté
2019. május 22. 17:30:00

Kategória: szinkron 10 komment

Amerikában mozit se nagyon látó életrajzi bűnfilm a High School Musical 3: Végzősök és a Tükröm, tükröm sztárjaival. Átkozottul szinkronizált, de sokkolóan feliratos is.

extremelywicked.jpg

Ted Bundy (Zac Efron) – Molnár Áron
Liz Kendall (Lily Collins) – Törőcsik Franciska
Carol Anne Boone (Kaya Scodelaria) – Csuha Bori
John O'Connell (Jeffrey Donovan) – Varga Gábor
Joanna (Angela Sarafyan) – Nemes Takách Kata
David Yocom (Dylan Baker) – Quintus Konrád
Dan Dowd (Brian Geraghty) – Kovács Lehel
Mike Fisher (Terry Kinney) – Harsányi Gábor
Jerry Thompson (Haley Joel Osment) – Szalay Csongor
Bob Hayward (James Hetfield) – Lukács László
Caron DaRonch (Grace Victoria Cox) – Mentes Júlia
Larry Simpson (Jim Parsons) – Szabó Máté
Edward Cowart (John Malkovich) – Mertz Tibor

további magyar hangok:
Bercsényi Péter, Bor László, Csík Csaba Krisztián, Epres Attila, Fehér Péter, Fehérváry Márton, Gombó Viola, Horváth-Töreki Gergely, Kárpáti Levente, Kertész Péter, Kéthely Nagy Luca, Kis-Kovács Luca Lipcsey Colini Borbála, Maday Gábor, Mohácsi Nóra, Pájer Alma Virág, Pál Tamás, Rosta Sándor, Seder Gábor, Sörös Miklós, Suhajda Dániel, Szabó Andor, Szórádi Erika, Tamási Nikolett, Tarján Péter Téglás Judit, Tóth Mira, Tóth Zsófia, Törköly Levente, Törtei Tünde, Zsurzs Kati

forgalmazza a Big Bang Media

Címkék

szinkron zac efron john malkovich szabo mate jim parsons haley joel osment lily collins big bang media harsanyi gabor csuha borbala nemes takach kata varga gabor szalay csongor kovacs lehel töröcsik franciska mertz tibor molnar aron extremely wicked shockingly evil and vile

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr4614847836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Torres 2019.05.23. 05:52:25

az elozetes es a film kozott mi tortent a markovics tomival? ki az a bator szinkronrendezo, aki ezt 2019-ben meg meri lepni?

m.martin91 2019.05.23. 21:16:34

@Torres: Én számítottam rá. Valószínűleg jóval sötétebb szerepben látható Efron, mint amit megszoktunk tőle, ilyenkor pedig szeretik a szinkronrendezők a változtatásokat.

Torres 2019.05.24. 03:03:09

@m.martin91: miert az eredeti verzioba is valakivel utoszinkronizaltak a zach efront? vagy a rendezo szerint azert elbir ezzel a szereppel a sajat hangjan is. csak a markovics tamas keptelen erre, hogy 30 ev szinkronizalas utan eljatszon egy sorozatgyilkost :)))))) ezeket a szinkronrendezoket sose ertettem, hogy miert nem biznak a szineszukben. foleg olyankor amikor valaki evtizedes viszonylatban magyar hangja valakinek.

Ficus Cucis 2019.05.24. 08:42:12

van a szinkronrendezők között egy olyan, szerencsére azért nem túl jelentős irányzat (itt most sajnos ez győzedelmeskedett), mely azt vallja, hogy ha egy színész valami teljesen más csinál, akkor egy teljesen új hangot kell keresni.
amellett, hogy ez egy baromság, számomra egyetlen dologra tökéletesen rávilágít: arra, hogy a szinkronrendezők nem néznek filmeket, úgy, ahogy mi, filmrajongók. ez nekik csak munka, amin túl kell lenni. mert ha néznének, akkor tisztában lennének vele, hogy egy már megszokott páros robbantásával teljesen kizökkentik a nézőt, jelen esetben Markoviccsal a komfortérzetünk az egekben lenne, most viszont a béka segge alatt lesz.

m.martin91 2019.05.24. 20:09:09

@Torres: @Ficus Cucis: Abszolút igazat adok nektek ebben, engem is nagyon sokszor zavar, ha egy állandó hangot lecserélnek olyan indokkal, hogy a "színész most nem azt csinálja, amit szokott", ezért keresnek valaki mást, akihez már eleve úgy áll hozzá a néző, hogy "ez így nem lehet jó". Ugyanakkor végső ítéletet csak a film megtekintése után hozhat az ember.
Abban is lehet igazság, hogy a szinkronrendezőknek ez csak munka, pláne olyannak, aki már száz éve ezt csinálja, de inkább azt gondolom, hogy sokszor jobbnál jobb megoldásokat próbálnak keresni, de ahelyett, hogy egyet előrelépnének, inkább kettőt hátralépnek az ilyen jellegű húzásokkal. Ezen kívül, ahogy írja is a kolléga, valahogy berögzült a szinkronrendezőknél, hogy ilyen esetben muszáj váltani, mert az úgy normális.
Azt is komoly problémának tartom, hogy szerintem túl kevés ember dönt arról, hogy a néző kinek a hangjával hallgassa az adott (fontos) szereplőt. A filmek, a szinkronok fennmaradnak, és nem normális dolog, hogy egy darab szinkronrendező, esetleg megtámogatva egy forgalmazóhoz tartozó személlyel dönt arról, hogy kit hallgasson az ország.

Torres 2019.05.25. 08:30:26

@m.martin91: en azt nem ertem, miert nem ul ossze mondjuk 10 szinkronrendezo vagy a komplett szakma es allapodnak meg alapveto dolgokban. minden szinesznek valasztanak mondjuk 1+1 hangot es onnantol ahhoz tartjak magukat. mer ez hogy van olyan szinesz, akinek 20 filmjeben 18 kulonbozo magyar hangja volt egy vicc. legalabb ez a resze egy eletre le lenne tudva es akkor mar csak max a forditason kene idegeskedni. amugy ezt nyilvan mar 70 eve meg kellett volna lepni, de meg most se keso.

m.martin91 2019.05.25. 10:44:20

@Torres: Igen, valahogy így kellene működnie a dolognak. Az a baj, hogy számtalan stúdió van, de nincs kontroll, mindenki azt csinál, amit akar, úgy szórakozik velünk, ahogy akar. Központosításra lenne szükség, szabályokkal, mert nincs konszenzus, gyakorlatilag teljes a káosz.
Arról nem is beszélve, hogy vannak olyan stúdiók, akik aláígérve a többinek szereznek meg különböző filmeket, és ezért nem képesek bizonyos színészeket megfizetni, tönkretéve ezzel az adott film magyar változatát.
Egyébként szerintem sem késő még rendbe tenni a dolgokat, de úgy tűnik, hogy ez megoldhatatlan, és nincs is rá igény a szakmán belül sem.

nightrace 2019.05.26. 10:44:01

Erről most "kivételesen" nem a szinkronrendező tehet.

A filmet itthon forgalamzó Big Bang Media szerette volna, ha Ted Bundy egy markánsabb hangon szólal meg....
Nem tudom, nekem fura ez az érvelés.

m.martin91 2019.05.26. 14:12:23

@nightrace: Vagy a szinkronrendező, vagy a forgalmazó nyúl bele a dologba, csak általában előbbi viszi el a balhét, mert ő adja hozzá a nevét, a forgalmazó húzásai nem mindig derülnek ki. Akárhogyan is, nem normális dolog ez. Nem tudom, milyen igényekre alapozta a Big Bang Media Markovics Tamás lecserélését. Gondoltak egyet, és meghúzták. Magyarul beszélnek a szereplők, és ennyi elég is, a többi nem számít.

Kerma · www.kerma.hu 2023.06.19. 12:23:33

Köszönjük a cikket, jó film volt!

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása