aeon flux

ready for the action now, danger boy?

ezen a hétvégén, korábban... (2018/2.) Takács Máté
2018. január 13. 12:17:00

Kategória: boxoffice Szólj hozzá!

Liam Neeson zakatol be az amerikai és a magyar mozikba is a The Commuter - Nincs kiszállás élén, de kétséges, hogy bárhol is a #1 pozícióban áll meg. Mi állt az élen, vagy épp mit vetítettek újonnan 5, 10, 15, 20 évvel ezelőtt? Kiderül.

usa_2018_02.pngAz amerikai listavezető 5, 10, 15 és 20 évvel ezelőtt.

5 éve...
odaát
A fogolykínzás-ábrázolás okozta vihar (a biliben?) alaposan felvitte a Zero Dark Thirty - A bin Láden-hajsza ($24.4M/$95.7M): a többszörös Oscar-jelölt dráma nem az a kasszasiker-fajta (alig jobban, mint 20 milliót se gyűjtő A bombák földjén), mégis csaknem százmilliót halmozott fel #1 országos debütjét követően. A rendezői Oszkár-jelölés elmaradt, ez most nem lenne így... Szintén nyitott még egyebek mellett a Gengszterosztag ($17.1M/$46M), ami sehogy se találta meg a helyét - nyilván a pénztáraknál elszenvedett kudarc volt a fájdalmasabb a Warnernak.

errefelé
Az élen semmi változás nem történt: a Pi élete haladt előre töretlenül, immáron 200.000 néző fölötti vizeken. A harmadik helyen lépett be a Napos oldal, ami korrekt, 13.000 nézős kezdést követően, díjakkal a tarsolyában 60.000 fölé ért. Némi hercehurca után a Dredd is elérte vásznainkat, ám a nem szörnyű rajtot gyors erózió követte, így akkor se teremne folytatás, ha éppen rajtunk múlt volna...

10 éve...
odaát
Jack Nicholson és Morgan Freeman a halálán volt, és ez nagyon szórakoztatta a közönséget: A bakancslista ($19.4M/$93.5M) nagyon a kedvére tett az amerikaiaknak, sorra pipálta ki az újabb tízmilliókat, mígnem csaknem százmillióig ért - vagyis ippeg megduplázta költségvetését. Ez viszont tetszhetett a Warnernak. Ellenben Rob Reiner azóta sem rendezett pénzügyileg érdemlegeset.

errefelé
Will Smith tovább kódorgott a magyar toplista élén egymagában: a Legenda vagyok csaknem 30.000 nézővel másodjára is első lett. A negyedik helyen találunk új belépőt: a Casting minden után azt gondolhattuk volna, ma már nem születhet ilyen filmek itthon, aztán... Szóval Kern András és Oláh Ibolya éppen elégséges érdeklődést sajtolt ki a nézőkből, persze a busszal szállítás bevált eszközével.

15 éve...
A gyűrűk ura: A két torony három hetes uralkodásának a Szakítópróba ($17.5M/$56.1M) című vígjáték vetett véget. Ashton Kutcher és Brittany Murphy szerencsétlenkedése szép summát jelentett a Foxnak, ha már az évet hitvány színvonalon is indította.

errefelé
A gyűrűk ura: A két torony terjesztette ki hatalmát a honi teátrumokra: 185.000-en foglaltak helyet az első négy napon, 156.4 millió forinttal kísérve, ami akkor januári rekordot állított be, és mindmáig második maradt. 

20 éve...
odaát
Negyedik hétvégéjét zárva az élen, a Titanic már nagyon közel hajózott a 200 millió dollárhoz (ami manapság viszont már 375 millióval lenne egyenlő). Magasan, $28.8M-val vezetett, miközben országos forgalmazásba ugrott egy másik nevezetes siker abból az időszakból, a Good Will Hunting ($10.3M/$138.4M), egyenesen a második helyre. A díjszezonos lökettel olyan címeket főzött le a maga évéből, mint A Holnap markában vagy az Ál/arc. Szintén először került széles közönség elé az Amikor a farok csóválja... ($7.8M/$43.1M), tényleges újdonságként, 1998 első országos bemutatójaként a Tűzvihar ($3.8M/$8.2M) söpört, vagyis vánszorgott át a vásznakon, még 19 millió dolláros költségvetés mellett is komoly hiányokat hagyva a Foxnak. 

errefelé
Nálunk jóval nagyobb különbséggel törtek ki a vulkánok: a Tűzhányó kilenc hónappal követte a Dante poklát, ettől függetlenül itt is bottal üthette a nyomát. Az eredetileg októberre tervezett bemutatóból január második hétvégéje lett, az első helyet érő számokkal - amiknek jegyekre vonatkozó része 145.000-ig növekedett végül. Második lett a szintén (jól) nyitó A gyűjtő, míg egy régebbi nagy siker folytatása, azaz A Holló 2: Az angyalok városa a top 10-be se jutott be.

hu_2018_02.pngA magyarországi listavezető 5, 10, 15 és 20 évvel ezelőtt.

Címkék

magyarfilm box office titanic will smith ashton kutcher warner kern andras morgan freeman jack nicholson i am legend the crow the lord of the rings rob reiner volcano dredd firestorm life of pi box office hazai regebbi hetvege

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr8013571149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása