aeon flux

ready for the action now, danger boy?

az elnök végveszélyben: a magyar szinkron Takács Máté
2013. augusztus 28. 14:48:00

Kategória: film 18 komment

Roland Emmerichnek nagyon a bögyében van az a Fehér Ház, de most legalább nem pukkantja széjjel repülő csészealjakkal csak úgy mellékesen, hanem megadja neki a régóta esedékes főszerepet: Az elnök végveszélyben című akció-thriller-vígjátékban Channing Tatum védelmezi Jamie Foxxot, a szinkron pedig az egészséges hazai nézőszámot.

whd-002-small.jpg


Channing Tatum – Dévai Balázs. Nem csak Tatum-rajongóknak csenghet mostanra ismerősen Dévai Balázs hangja kedvencük szájából, ámbár legutóbb, mikor hasonló volt a felállás (21 Jump Street - A kopasz osztag), kevesen erőltettük magunkat a kasszákhoz.

Jamie Foxx – Kálid Artúr. Ez nem áll Foxx és Kálid Artúr esetére, hiszen a Django elszabadul az év egyik legnézettebb filmje volt. Egyébként megkockáztatom: Foxx jobb így, mint tulajdon hangjával.

Maggie Gyllenhaal – Németh Borbála. A statisztikákhoz idomul Maggie Gyllenhaal magyar hangja is, hiszen Németh Borbála már legalább féltucatszor szinkronizálta őt. Én bizony eddig még csak saját hangjával láttam-halottam az Oscar-jelölt színésznőt, szóval kérdezem: jó ez így?

James Woods – Barbinek Péter. Woods a kelleténél kevesebbszer bukkan fel a vásznon (mi utoljára a Csak lazán! röpke szerepében láthattuk), így az utóbbi években inkább a Shark - Törvényszéki ragadozó című sorozatban hódított, amíg tartott. Ott Sörös Sándor szinkronizálta, legtöbbször amúgy Szakácsi Sándor, de Barbinek Péter sem most először.

Richard Jenkins – Kautzky Armand. Eme szinkron tagadhatatlanul legfurcsább húzása ez a párosítás, s nem csak azért, mert csaknem húsz év különbség van Jenkins és Kautzky között. Meg már kezdtük volna megszokni Blaskó Péterrel az Oscar-jelölt színészt. Hát, meg kell nézni-hallgatni!

valamint:
Jason Clarke – Czvetkó Sándor
Matt Craven – Schnell Ádám
Jackie Geary – Czirják Csilla
Falk Hentschel – Bede Fazekas Szabolcs
Peter Jacobson – Háda János
Joey King – Hermann Lilla
Rachelle Lefevre – Nemes Takách Kata
Michael Murphy – Szersén Gyula
Kevin Rankin – Barabás Kiss Zoltán
Lance Reddick – Scherer Péter
Andrew Simms – R. Kárpáti Péter
Jimmi Simpson – Láng Balázs
Jake Weber – Stern Dániel
Nicolas Wright – Bodrogi Attila

további magyar hangok:
Agócs Judit, Bálizs Anett, Bartók László, Bor László, Czifra Kriszta, Csuha Lajos, Dézsy Szabó Gábor, Fehér Péter, Fésűs Bea, Gyuriny Zsolt, Haagen Imre, Hegedűs Miklós, Hirling Judit, Honti Molnár Gábor, Jakab Márk, Juhász György, Kapácsy Miklós, Király Adrián, Kiss Anikó, Kossuth Gábor, Lázár Erika, Maday Gábor, Martin Adél, Mesterházy Gyula, Mészáros András, Mózes Balázs, Nagy Viktor, Németh Attila, Orgován Emese, Pál Tamás, Pintér Gábor Attila, Potocsny Andor, Renácz Zoltán, Sági Tímea, Seszták Szabolcs, Sótonyi Gábor, Sörös Miklós, Szalay Imre, Téglás Judit, Tokaji Csaba, Törköly Levente, Vári Attila, Végh Ferenc.

a magyar változat munkatársai:
magyar szöveg: Heltai Olga
hangmérnök: Márkus Tamás
rendezőasszisztens és vágó: Kajdácsi Brigitta
gyártásvezető: Fehér József
szinkronrendező: Csörögi István

A szinkront a Mafilm Audio Kft. készítette. A filmet augusztus 29-én mutatja be az InterCom. Eredeti nyelven a Cinema City Aréna, Debrecen, MOM Park és Szeged, illetve a pápai Petőfi mozi vetíti.

white_house_down_hun_poszter.jpg

Címkék

szinkron jamie foxx action intercom emmerich james woods maggie gyllenhaal richard jenkins csuha lajos kautzky armand channing tatum törköly levente czvetko sandor kalid artur devai balazs csörögi istvan schnell adam barbinek peter lang balazs nemes takach kata barabas kiss zoltan scherer peter nemeth borbala heltai olga sesztak szabolcs tokaji csaba kapacsy miklos pal tamas stern daniel feher jozsef markus tamas kajdacsi brigitta bor laszlo hada janos sagi timea szersen gyula agocs judit

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr175482019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

isvaen 2013.08.28. 15:00:53

megnézném az első 50 jegyvásárlót, aki erre minimum 1490 ft-ot képes kiadni - szinkron ide, fehér ház szétrobbantása oda.

Németh Barna 2013.08.28. 15:31:13

Épp ma délelőtt mondta a kollégám, megvárják hogy az mkv feliratosan is forgalmazza :D

m.martin91 2013.08.28. 15:35:13

Az eddigi próbálkozások alapján Dévai Balázs a legjobb hangja Tatum-nak, úgyhogy ennek a párosnak örülök. Kálid Artúr alap, Németh Borbála is az. Jason Clarke-nak viszont Czvetkó már nem annyira tetszik, a Fékezhetetlen-ben is kissé erőtlennek éreztem vele. A Bin Laden hajszában Sarádi Zsolt szinkronizálta, én meghagytam volna őt.

James Woods és Richard Jenkins szinkronját nem cseréltétek fel véletlenül? Csak azért kérdezem, mert pont Barbinek adta a legtöbbször a hangját Jenkins-nek, míg Woods-nak Szakácsi után Kautzky.
Legyen akárhogy is, Csörögi nagyon mellényúlt azzal, hogy nem Sörös-t hívta be Woods-hoz.

TomPowell25 2013.08.28. 15:48:04

@m.martin91: múltkor a Csörögi rendezte Percy Jacksonban is volt egy hasonló, ahol Cvetkó Sándor nem Nathan Filliont szólaltatta meg, hanem Anthony Headet, így Rick Castlenek Kárpáti Levente volt a hangja. Tehát nem tartom kizártnak, hogy a szinkronnál osztották rosszul a szerepeket megint.
És igen, Woods-t én Sörös Sándorral szoktam meg az utóbbi időben, és talán Szakácsi után ő passzol hozzá a leginkább, de még Barbinekkel is jó lenne, de Jenkins és Kautzky? Imádom mindkettőt, de ez már most egy eléggé elbaltázott párosításnak tűnik. Na de majd holnap kiderül.

m.martin91 2013.08.28. 16:01:03

@TomPowell25: Ha addig nem derül ki, akkor holnap azért megírhatnád, hogy mi az igazság. Egyébként lehet, hogy a Csörögi is öregszik már, vagy esetleg ivott a szinkron elkészítése közben? Nem igazán találok az ilyen párosításokra értelmes magyarázatot.

Ficus Cucis 2013.08.28. 16:13:41

Leszek én egy az 50-ből; és IMAX-be megyek majd:)

Egyfelől öröm Kautzky szerepeltetése, mert nagyon rég nem hallottuk már, de ez így elsőre értelmetlennek tűnik: Jenkins mégiscsak egy öregember, már bocsánat. Bízom benne, hogy van valami dramaturgiai ok, amely indokolja ezt az érdekes választást.

Ficus Cucis 2013.08.28. 16:16:21

ja, és Németh Bori szuper MG-nek; a múlt héten meg is ijedtem, mert bár csak pár másodperc volt, de szerintem nem ő volt az előzetesben

m.martin91 2013.08.28. 16:21:28

@Ficus Cucis: Igen-igen. Kökényessy Ági volt. Nekem is feltűnt, dehát nem mindig a végleges hangokat alkalmazzák az előzetesekben.

Ficus Cucis 2013.08.28. 16:26:34

@m.martin91: jól van akkor, jól hallottam. Azért gyakran van olyan, hogy a szinkron mellett felveszik az utolsó előzetest is a végleges hangokkal, és mivel ez a múlt héten történt, Dévai-Kálid már benne volt, gondoltam, ez a végső párosítás.

McCl@ne 2013.08.28. 18:50:46

@Zalaba_Ferenc: 4/10 fölött minden pozitív meglepetés :-)

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.08.28. 23:18:29

"Eme szinkron tagadhatatlanul legfurcsább húzása ez a párosítás"

Elég rendes melléfogás, nem tagadom, de sajnos, nem ez a csúcs.

Ez a fickó Gru magyar hangján szólal meg:

www.youtube.com/watch?v=iMv43Q5VxH8

És én alig tudtam abbahagyni a röhögést. csak akkor, amikor sírtam a fájdalomtól.

TomPowell25 2013.08.29. 17:05:33

@m.martin91: Nos, érdekes mód egyáltalán nem bántó a Kautzky-Jenkins párosítás (és a filmet megnézve értem, hogy miért nem Blaskót kérték ezúttal fel), és Barbinek is ez esetben passzolt Woodshoz, de való igaz, hogy Scherer Péter hatalmas melléfogás Reddickhez. Egyébként a szinkron korrekt lett.

m.martin91 2013.08.29. 19:38:29

@TomPowell25: Köszönöm a választ. Én egyáltalán nem tudom ezt elképzelni, dehát meg kell nézni a filmet. Csörögi mostanában furcsa párosokat kreál.

TomPowell25 2013.08.29. 22:56:32

@m.martin91: nekem volt szokatlan egyébként, hogy Kautzkyt milyen hamar megszoktam Jenkinshez (persze azért ne általánosítsák őket, mert számomra Barbinekkel az igazi a színész, vagy ha nagyon szükséges Blaskóval, de itt azt hiszem értem, hogy miért nem utóbbit kérték fel), plusz mindig öröm hallani számomra James Bond orgánumát.:)
Nem tudom, Csörögi is lehet, hogy öregszik, de az is lehet, hogy csak kísérletezget. Például tavaly A csodálatos Pókemberben a tapasztalatlan Parti Nóra hangja abszolút melléfogás volt Stonehoz, ugyanakkor értem, hogy ott mi volt a koncepciója vele (egy Stonehoz hasonló mély női orgánum), csak hát nem vált be.

xido 2013.08.30. 04:31:40

hopphopp...az a Sörös referencia a Shark sorozatban emlékeim szerint Rosta Sándor James oldalán,de ha én tévedek,akkor elnézést..
Mellesleg Kulka istenien szinkronizálta a Herkules rajzfilmben:))

TomPowell25 2013.08.30. 09:08:15

@xido: tévedsz.:) Sörös Sándor volt. Kulka meg mindig isteni - Hádészként szó szerint is.:D

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása