aeon flux

ready for the action now, danger boy?

a függetlenedés napja Takács Máté
2019. július 04. 17:30:00

Kategória: offtopic 22 komment

Minden, aminek kezdete van, véget is ér fogalmazta meg mélyenszántó gondolatait a Mátrix: Forradalmak plakátja, de bármily bárgyúnak is tűnt ez a szlogen tizensok évvel ezelőtt, igazabbat nem szólottak filmmarketingesek, forgatókönyvírók.

Az aeonfluxra 2005-ben vésődtek az első sorok, akkor még egy személyes jellegű blogként, ám mikor én 2007-ben csatlakoztam a szerkesztői sorba, már javában élte popkulturális életét a honi online szférában. A fénykorban irtó friss filmkritikák és annál is frissebb hírek mellett, akár napi 4-5 bejegyzés között, exkluzív tartalmak és játékok is helyet kaptak, szóval meghatározott szerep jutott osztályrészül amiért mindenki hálás, aki rendszeres energiát fektetett építésébe.

Aztán persze, ahogy az - magától értetődően - lenni szokott egy hobbiból hajtott projekt életében, a gárdát másfelé sodorták különféle megkerülhetetlen tényezők, így vedlett át majdnem három esztendeje a box office-t lényegesítő felületté, ami vasárnap és hétfő este még biztos olvasnivalót jelentett a kitartó zarándokoknak, némi aktuális szinkronismertetéssel körítve. Mostanáig.

Engem elszólít a kötelesség. Már így is sokáig halogattam. Sajnálattal jelentem be, hogy most már vége. Elmegyek. Ezennel elbúcsúzom tőletek. Ég veletek.


usa box office-szomjat csillapítandó a továbbiakban:
Box Office Mojo. Lebontások, listák garmadája. Szombat este pénteki számok, vasárnap este hétvégi becsült értékek, hétfő késő este végső számok.
The Numbers. Olykor jó kiegészítés a fentihez, másfajta megközelítésekkel is.
ERCboxoffice a Twitteren. A legfrissebb infók, a legjobb szombat és vasárnap délután/este.
Worldwide Box Office. Nem túl up-to-date, de prímán áttekinthető globális toplista.

bónusz:
Entgroup. Kínai napi bevételek.

magyar box office-szomjat csillapítandó a továbbiakban:
Filmforgalmazók.hu Hétvégi toplista hétfőn kb. 14.00 után és heti toplista csütörtökön kb. 13.00 után. Korábbiak is elérhetőek, összesítésekkel.
IGN. Hétvégi gyorsjelentés (észak-amerikai is).
DVDNews FB. Hétvégi toplista.

szinkron-szomjat csillapítandó a továbbiakban:
DVDNews
Iszdb
Mafilm Audio FB
Active Studio

mozibemutatós naptár-szomjat csillapítandó a továbbiakban:
2019 naptára még elnyeri végső formáját.
IGN
Kritikus Tömeg
Port.hu

closed2.jpg

Címkék

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr814924976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2019.07.04. 17:43:54

Kosz mindent, Mate, es nektek is, kedves olvasok! Szep menet volt!

sung_tongs 2019.07.04. 18:08:03

@Zalaba_Ferenc: Köszi Feri a korábbiakat, az IGN előtt itt követtem a kritikáidat rendszeresen, sok-sok éven at. A mai napig a te véleményedre merek leginkább adni.
Kicsit fájdalmas, hogy A hetedik sor után az AE is lehúzza a rolót, de az a legfontosabb, h nektek, akiknek bármikor is közötök volt hozzá, jó legyen. Köszönet a kritikákért, a feladványokért, azt is imádtam, amikor újonc írok kaptak teret az oldalon. És nagyon nagy hála Máténak, hogy eddig életben volt tartva a blog, és biztos pont volt információszerzés szempintjából. Mindegyikőtöknek csak a legjobbakat kívánom, és figyelemmel követlek titeket a továbbiakban is, kit-kit ahol lehet. ;) Ölelés.

Feiertag Erik · http://fastfoodcentral.blog.hu 2019.07.04. 18:20:51

Óóóóóóóó! Pedig hogy imádtam olvasgatni a Box Office-os írásokat. Sajnálom hogy vége, még a Freeblogos időkben kezdtem követni az oldalt. Sok sikert a továbbiakban!

pizsama 2019.07.04. 18:46:16

De jók is voltak a játékok, főleg a képkitalálósdi. Szerintem sajnos nagy törés volt a blog életben Zalus távozása az IGN-hez. Mert bár a többiek lelkiismeretesen próbálták továbbvinni a szellemiségét - több-kevesebb sikerrel - idővel hiányozni kezdett az a pezsgő élet a blogból. Ritkábban frissült, nem volt annyi tartalom. És hát valljuk meg az IGN igazából elszipkázta az olvasók egy részét. Szép volt, jó volt, hiányozni is fog egy kicsit. De ilyen az élet. Viszlát és köszi mindent!

dzsoker1976 2019.07.04. 19:21:02

Ne már Máté, nélküled egy Box Office jelentés(a humorod és hozzáértésed nélkül)olyan,hogy akár az origot is olvashatnám.
Sajnálom, hogy így alakultak a dolgaid és szerintem sokak nevében köszönöm a vasárnapokat és hétfőket felviditó soraidat. Ezek után már nincs miért várnom eme két napot a héten, újfent utálatos napok lettek. Sajnos máshol a B. O. csak a puszta tényekre hagyatkozik(néha elírásokkal, lásd IGN box office). Köszönjük hogy ennyi ideig egyedül életben tartottad ezt a nagyszerű blogot!

Feanor_ 2019.07.04. 19:33:11

Én is minden jót kívánok! Kötelező olvasmány voltál Máté számomra minden hét elején. Köszi szépen, hogy eddig kitartottál.
És persze Zalaba Ferinek is, akit a váltás óta az IGN-en kitartóan olvasok.
Apropó! Máté! Te nem tudnál csatlakozni az IGN-hez?

Takács Máté · http://aeonflux.blog.hu 2019.07.04. 22:16:35

Köszönöm mindenkinek a kedves szavakat, itt is és a Facebookon is. Nincs tervben, hogy bárhol máshol folytatom, a bejegyzés címe az egész internetre vonatkozik, read-only üzemmódba váltok.

Ez a 9 éves viharszigetes avatár biztosan hiányozni fog (amúgy az Avatar pont akkor vesztette el elsőségét a toplistán, amikor a Viharsziget debütált, bár nem az nyomta le).

lizardking 2019.07.04. 22:38:15

Sejtettem, hogy eljön majd ez a nap. Vannak olyan megszokások az életben, amiket utálok. Borotválkozás, fodrászhoz járás, szemét levitele, munkába járás stb. Minden vágyam, hogy szabaduljak a hétköznapok eme mókuskerekéből. És vannak olyan megszokások, amik nélkül az ember nem érzi teljesnek a napját. Ilyenek voltak a vasárnapi és hétfői box office-jelentések az Aeon Fluxon. Hiányozni fognak. De megértem a dolgot. Ha az ember valamibe rendszeresen időt és energiát fektet, akkor idővel szeretné, ha ezek valamilyen formában megtérülnének. Ha ez nem valósul meg, a lelkesedés alább hagy. Köszönöm az eddigieket, nem is tudom hány éven keresztül olvastam minden héten a cikkeket. 7-8? Hát, ez van. Egyszer minden elszáll, mint a füst. A legjobbakat!

kaamir 2019.07.04. 23:00:23

Köszönjük az eddigieket, sok sikert a továbbiakban!

FekaB 2019.07.05. 01:14:22

@Zalaba_Ferenc: Hali! Sajnálom, hogy vége a dolognak (mondjuk gyakorlatban már elég rég). Amíg itt tetted a dolgod, gyakorlatilag teljesen egyezett a filmek terén a véleményünk, és elég jó volt erre hagyatkozni - egy idő után már vakon. IGN-en már nem működik ez a dolog, de f*sza évek voltak azok, a bizalmas kritikus olyan, mint a barber, bizalmi kérdés és mindenkinek kell egy saját és egyező gondolkodású.
Nem tudom minek írtam ezt így le, talán kicsit meghatott az AF vége :,(

freddyD 2019.07.05. 07:13:05

Sehol nem voltak olyan jók (és pontos prognózisok) box office témában mint itt. Köszönöm minden szerkesztőnek a másfél évtizednyi munkát. Hiányozni fog a hely. Mindig szomorú, mikor a valóság utóléri a hobbiprojektet, de legtöbbször tényleg eljön egy pont, amikor már nem megy.

Raul75 2019.07.05. 08:23:01

Köszönjük, hogy olvashattuk, nagyon fog hiányozni.

Atkakukac1989 2019.07.05. 08:53:05

Köszönünk mindent Máté! Sokszor késő este is hullafáradtan, de ha láttam, hogy felkerült a hazai vagy usa box office cikk még elolvastam. Tettem mindezt azért, mert szerettem.

Alapos volt, szórakoztató (imádtam a szójátékaid). Nagyon hálásak lehetünk, hogy eddig kitartottál. Kívánom, hogy ezt a tudást még kamatoztasd a hétköznapokban valahol, mert nagyon nagy kincs. Hatalmas űrt hagysz magad után, de egyszer még a legjobb filmek esetében is eljön a stáblista ideje. Köszönjük!

Hosszú és hasznos életet!

cinamon 2019.07.05. 11:16:34

Nagyon elszomorító helyzet ez. Kábé napi szinten olvastam régen. A BO-t pedig CSAK itt. Hiányozni fogsz! :(

skaven 2019.07.05. 12:41:15

ajaj, nem jo hir! :( persze varhato volt, nem volt mar itt tul nagy elet, nem tudom az olvasottsag milyen volt mostanaban. mondjuk szerintem senki nem is olvas annyi blogot mint 10-12 eve... regi szep freeblogos idoben azert meg mashogy mentek a dolgok :)
sok sikert a tovabbiakban es koszonyjuk a sok-sok even at tarto szuper munkat es kitartast!

Adam Van Helsing · http://helsing.blog.hu 2019.07.05. 13:18:30

Imádtam vasárnap esténként idejárni a BO-ért, hiányozni fog.
De amíg volt, király volt, a jó emlékek pedig megmaradnak :-))
Nagyon sok sikert Neked a továbbiakhoz!
(és köszi a linkeket ;-))

Seraphin 2019.07.05. 14:50:19

Már a kezdetektől olvastam a blogot, de mindig is a box office rovatok és a filmnaptár böngészése volt a kedvencem. Az elmúlt 10 évben erre a magyar blogra kattintottam a legtöbbet.
Az internetfelhasználási szokásaimban egy korszak véget ért :(

olvasóink írták · http://mediaszerencsetlenseg.blog.hu/ 2019.07.07. 18:40:16

Bezárnak a mozik? Vagy mi van itt? Hetediksor, me Ti is. Nagy kár értetek. További sok sikert!

Edrick 2019.07.09. 19:35:31

Késve tévedtem ide, akkor is, 2012-ben, és most is, és ezt rettentően sajnálom. Köszönöm, Máté, hogy eddig kitartottál! Ti voltatok az első filmes oldal, amit valaha olvastam. Nagyon köszönök mindent, hogy voltatok, és külön a szerepeteket, hogy megszerettem a filmeket és az azt körülvevő világot. Vigyázzatok magatokra mind!

tittix 2019.07.15. 16:06:32

A teljes képhez hozzátartozik, hogy mindez az Xpress fórumán kezdődött, "The Hungarian" néven. Oda bármikor visszajöhetsz, ha időnként közlési kényszered támad. :)
A kedvből született alkalmi írás amúgy is jobb, mint a kötelező rendszeres, ennél a lélegeztetőgép-karbantartósdinál meg pláne.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2019.07.23. 11:54:15

sok sikert a továbbiakhoz, bár az ign megjelenése után én se voltam elég hűséges, sajnálom, hogy vége, főleg, hogy az ign nem az igazi...

nikodémus 2019.07.30. 19:54:59

Habár én elsősorban a kritikákért jártam mindig ide, sajnálom, hogy 2015 után most tényleg hivatalosan is vége a blognak. Odaát, A Filmdroidon mi is tartalomhiánnyal küzdünk.

Sok sikert... és egyszer hátha meggondolod magad.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása