aeon flux

ready for the action now, danger boy?

boszorkányvadászok: a magyar szinkron Takács Máté
2013. február 03. 12:00:25

Kategória: film Szólj hozzá!

Csütörtöktől egy boszorkány sincs biztonságban, s hogy a magyar néző is teljes mértékben a vászon közepére koncentrálva élvezhesse a vadászatot, János és Júlia nem csak nevében, hanem hangjában is magyaros, mint egy hagymás-szalonnás-kolbászos-paprikás pizza. Hogy kiknek a közreműködésével, most elolvasható, de csak kritikánk után!

Jeremy Renner – Stohl András. Szükséges a kommentár? Na jó: immáron Renner is azon színészek közé tartozik, akikhez csak akkor nem Stohlt hívják be, ha az éppen a hűvösön van. Tavaly a Bosszúállókban és mostanság (DVD/BD-n) A Bourne-hagyatékban is őt hallhatjuk. Sólyomszem és Aaron Cross után mondjuk János nem az a hangzatos nevű figura, annyi szent.

Gemma Arterton – Peller Anna. A Napoleon Boulevard nótája, miszerint Júlia nem volt se jó se szép, nem Gemma Artertonról íródott, ez tény. A színésznőt ezt megelőzően háromszor, hárman szinkronizálták moziban: Huszárik Kata (A Quantum csendje), Bertalan Ági (A titánok harca) és Pikali Gerda (Perzsia hercege: Az idő homokja) után most Peller Annán a sor, akiről amúgy nemrég tudtam meg, hogy komoly bulvárszemélyiség is.

Famke Janssen – Fehér Anna. Kevés édesszájú tudna ellenállni egy olyan boszorkánynak, mint Famke Janssen, pláne, ha Fehér Anna hangján csábít, immáron sokadszorra.

Peter Stormare – Barbinek Péter. Peter Stormare idén már másodjára bukkan fel szinkronizált filmben, ezen túl azonban csaknem tíz esztendőt kell visszanyúlnunk hasonlóért (Bad Boys II. - Már megint a rosszfiúk). Itt a jó alkalom, hogy eldöntse a mozizó, melyik Péter a nyerőbb: a Haás Vander (Erőnek erejével) vagy a Barbinek, aki legutóbb a Különvéleményben magyarította a svédet.

valamint:
Ingrid Bolsø Berdal – Vadász Bea
Rainer Bock – Dunai Tamás
Alea Sophia Boudodimos – Jelinek Éva
Cedric Eich – Straub Martin
Monique Ganderton – Ősi Ildikó
Vegar Hoel – Pál Tamás
Joanna Kulig – Balsai Mónika
Jeppe Laursen – Barabás Kiss Zoltán
Thomas Mann – Berkes Bence
Derek Mears / Robin Atkin Downes – Varga Gábor
Thomas Scharff – Stern Dániel
Bjørn Sundquist – Forgács Gábor
Pihla Viitala – Gáspár Kata
Lucy Ella von Scheele – Lamboni Anna

további magyar hangok:
Bárány Virág, Bor László, Fehér Péter, Fehérvári Márton, Garamszegi Gábor, Hirling Judit, Kajtár Róbert, Kapácsy Miklós, Lázár Erika, Martin Adél, Nádorfy Krisztina, Németh Attila, Potocsny Andor, Sági Tímea, Téglás Judit, Timon Barnabás.

a magyar változat munkatársai:
magyar szöveg: Speier Dávid
hangmérnök: Tóth Péter Ákos
rendezőasszisztens és vágó: Simkóné Varga Erzsébet
gyártásvezető: Fehér József
szinkronrendező: Csörögi István

A szinkront a Mafilm Audio Kft. készítette. A filmet a UIP-Duna Film mutatja be 2013. február 7-én.

Címkék

horror szinkron fantasy stohl andras action famke janssen gemma arterton peter stormare jeremy renner peller anna magyarvalosag uip duna film speier david csörögi istvan barbinek peter forgacs gabor barabas kiss zoltan berkes bence vadasz bea feher anna dunai tamas ösi ildiko varga gabor gaspar kata kapacsy miklos straub martin balsai monika pal tamas lamboni anna stern daniel kajtar robert simkone varga erzsebet feher jozsef timon barnabas toth peter akos jelinek eva bor laszlo

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr655060155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása