aeon flux

ready for the action now, danger boy?

erőnek erejével: a magyar szinkron Takács Máté
2013. január 19. 10:33:50

Kategória: film 10 komment

Arnold Schwarzenegger a jövő héten a magyar mozikba is visszatér, ráadásul szinkronizálva teszi ezt, ami az ő esetében kivételesen ápolja a színészi alakítást. Következik az Erőnek erejével magyar hangjainak listája.

thelaststand620_02.jpg

Arnold Schwarzenegger – Gáti Oszkár. Az Osztrák Tölgy tíz éves főszerep-hiátusa megegyezik e jól összeszokott párosításéval, hiszen a köztes idő kisebb szerepeiben Reviczky Gábort hívták, ha kellett (80 nap alatt a Föld körül, The Expendables - A feláldozhatók 1-2.). Gáti Stalloneként már bizonyította nemrégiben, hogy ő intenzív gyúrás nélkül is képes hozni azt, amit húsz éve.

Johnny Knoxville – Kálloy Molnár Péter. Hogy az R korhatárra fittyet hányó tizenéveseknek is legyen egy ismerős arc a filmben, a Jackass főkolomposa játssza Schwarzi valószínűtlen csatlósát. Magyar hangja sem különbözik az elborult kaszkadőr-filmekben hallhatótól; Kálloy Molnár azokon kívül is több filmben szinkronizálta már. Az Erőnek erejével amúgy csak Knoxville harmadik filmje, amely eljut a hazai mozikba  a Hazárd megye lordjai feliratos volt, a Men in Black - Sötét zsaruk II.-ben pedig Kossuth Gábor szólaltatta meg.

Forest Whitaker – Gesztesi Károly. Volt idő, mikor a csapból is Gesztesi folyt, mostanában azonban meglehetősen ritkán találkozni vele, így hát örvendetes (nem rajzfilmfiguraként történő) visszatérése. Whitakert nem sűrűn hallhattuk nem a saját hangján a mozikban, összességében pedig két igen eltérő hangú színész, Gesztesi és Kerekes József osztozkodik filmjein. FBI-ügynökként előbbivel hitelesebbnek bizonyul; erre a társításra Az utolsó skót király óta nem volt példa.

Peter Stormare – Haás Vander Péter. A (biztosan) gazembert alakító Peter Stormare-t a hazai színészállomány fele szinkronizálta már, a skála Kapácsy Miklóstól Vass Gáborig terjed. Haás Vander Péter sem először tolmácsolja, hiszen a Születés című Nicole Kidman-filmben is őt hallhattuk.

Luis Guzmán – Besenczi Árpád. Guzmánra ugyanúgy érvényes, hogy sokféle hangszínt találtak már megfelelőnek számára (Szokol Pétertől Csík Csaba Krisztiánig). Legtöbbször Besenczi Árpádra esett a választás, de moziban most először; legutóbb (Utazás a rejtélyes szigetre) Kálloy Molnár Péter szinkronizálta.

valamint:
Jaimie Alexander Pálmai Anna
John Patrick Amedori Előd Álmos
Chris Browning Bartucz Attila
Lois Geary Kassai Ilona
Zach Gilford Papp Dániel
Mathew Greer Várday Zoltán
Daniel Henney Csőre Gábor
Kent Kirkpatrick Beratin Gábor
Christiana Leucas Haffner Anikó
Eduardo Noriega Király Attila
Genesis Rodriguez Gáspár Kata
Rodrigo Santoro Hujber Ferenc

a magyar változat munkatársai:
magyar szöveg: Csalló Kinga
szinkronrendező: Kosztola Tibor

A filmet január 24-én mutatja be a ProVideo.

poster_thelaststand_hunfinal.jpg

Címkék

szinkron hujber ferenc gesztesi karoly johnny knoxville action arnold schwarzenegger forest whitaker kassai ilona provideo magyarvalosag besenczi arpad csöre gabor kiraly attila csallo kinga kalloy molnar peter haas vander peter gati oszkar bartucz attila papp daniel kosztola tibor palmai anna gaspar kata elöd almos varday zoltan haffner aniko

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr655026753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lazók György · https://filmekapolcrol.blog.hu/ 2013.01.19. 10:59:19

A szinkronos előzetes után sok meglepetés ezzel a listával nem ért.

Dzsedáj 2013.01.19. 11:14:29

Olvasva az előzetes box office adatokat a deadline-on, kár hogy hatalmas bukás lesz kint a film USA-ban... :(

-creeper- 2013.01.19. 11:29:29

@J. Bauer: ez igaz, ennek ellenére nagyon drukkoltam Reviczkynek. Gátit is szeretem, de Stallonéül.

Péter Miskolczi 2013.01.19. 12:58:41

Hát Gáti szerintem eléggé lehúzta az Expendables 2 szinkronját. Abszolút érzelem nélkül tök monotonan nyomta végig, majdnem belealudtam.

freddyD 2013.01.19. 13:04:06

Adják majd felirattal is? Knoxville és főként Arnold miatt inkább az eredeti hangot preferálnám

Freevo · http://delta.blog.hu/ 2013.01.19. 14:07:28

Tényleg a tizenéveseket szeretnék bevonzani Johnny Knoxville-lal? A Jackass több mint tíz éve volt műsoron.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.01.19. 14:32:33

Schwarzi csak Schwaziva az igazi, de ha a muszáj, akkor Gáti Oszkár.

Lazók György · https://filmekapolcrol.blog.hu/ 2013.01.19. 14:37:30

@-creeper-: Nehéz választani. Gáti az alap, de A 6. naponban már eléggé fáradtan hozta, míg Reviczky-t akárhányszor hallottam, mindig zsigerből nyomta Schwarzenegger hangját.

l_andras 2013.01.23. 21:17:54

Az előzetest láttam, számomra ez a szinkron illúzióromboló, a hangok nem passzolnak a karakterekhez, színészekhez. Úgy tűnik túlságosan hozzászoktam, hogy eredeti nyelven nézem a filmeket. De kinek így, kinek úgy jó, én inkább eredeti hanggal szeretem nézni a filmeket.

Takács Máté · http://aeonflux.blog.hu 2013.01.23. 21:30:20

@l_andras: A hangok tökéletesen passzolnak a karakterekhez, legfeljebb csak Knoxville-hez nem, bár ő meg keveset szerepel és elég idióta, szóval mindegy is.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása