aeon flux

ready for the action now, danger boy?

halálos iramban 6: a magyar szinkron Takács Máté
2013. május 19. 09:47:00

Kategória: film 3 komment

A Halálos iramban-sorozatban az autós szekvenciák számítanak igazán, a többi csak mellékes. Ezt a sorozat magyar szinkrontörténete is alátámasztja; a valamirevaló konzekvenciát az a váltás hozta meg, ami a feliratokat száműzte a szériatartozékok közül, szinkronnal újítva. A hat részből eme legújabb a második, amelynél nem kényszerülünk olvasni a moziban, de remélhetőleg Pataki Attila ezúttal nem kavar be...

fast&furious6_620.jpg


Vin Diesel – Galambos Péter. Diesel azért van olyan markáns figura, hogy ne nagyon bolygassák szinkronhangját a rendezők, így ő az első résztől őrzi magának Galambos Pétert (leszámítva nyúlfarknyi hosszúságú feltűnését a Tokiói hajszában). Másik sorozatában, Riddickként Kálid Artúr szólaltatta meg eddig, így valószínűleg hozzá is lesz szerencsénk még idén.

Paul Walker – Rajkai Zoltán. Walker ötödjére bújik e szerepébe, és eddig négy különböző hazai színészt fogyasztott el: Bozsó Péter, Király Attila és Viczián Ottó után két éve Rajkai Zoltán állt be a sorba. Már csak a móka kedvéért is újra kellett volna castingolni megint, hadd legyen valami érdekessége a figurának, ha már olyan szürke...

Dwayne Johnson – Schneider Zoltán. Johnson mostanság havonta bukkan fel a mozikban, és alighanem már inkább bosszúság, semmint kihívás lehet ő a szinkronrendezőknek. Jelen esetben ugyanakkor adott volt a  magyar hangja, hiszen két esztendeje is Schneider Zoltán tolmácsolta nekünk Hobbs ügynököt. Kamarás Iván (Csapda) és Bognár Tamás (G.I. Joe: Megtorlás) után ő tehát a harmadik hazai színész csak idei filmjeit tekintve, s lehet tippelni, ki lesz a következő a Pain & Gainben augusztusban.

Luke Evans – Stohl András. Ki más?

Jordana Brewster – Szávai Viktória. Walkerhez hasonlóan filmbeli szíve hölgye is válogatós volt magyar hangok terén: az első részben Juhász Réka, a negyedikben Ruttkay Laura szinkronizálta, Szávai Viktóriával pedig a legutóbbiban találtak egymásra.

Michelle Rodriguez – Solecki Janka. Azért nem Galambos Péter az egyetlen, aki kitartónak bizonyult: Solecki Janka az első rész óta szolgáltatja Rodriguez magyar hangját.

Tyrese Gibson –  Kálid Artúr. A kötelező fekete figurával sosincs gond, még akkor se, ha Galambos Péter történetesen foglalt, mert Kálid Artúr még mindig ott van. A második rész esetében azonban Galambos nem volt foglalt Diesel hiányában, szóval lazán rá osztották Walker cimborájának szerepét. Az ötödik részben az ütközés miatt már Kálidé volt a terep, ahogy most is.

Ludacris – Nagypál Gábor. Mihez kezd a rendező, ha nyomban két kötelező fekete van, és már Galambos Péter és Kálid Artúr is elkelt? Színre hozza azt a Nagypál Gábort, akit a Tednek köszönhetően már alaposan megjegyeztünk magunkat.

Sung Kang – Csőre Gábor. Han figurája a Tokiói hajszában még Seder Gábor hangját szólott, mikor a DVD-n a magyar szinkront választottuk, aztán két kanyar között ő is váltott; az előző részben is Csőre Gáborral hallhattuk.

valamint:
Gina Carano – Haumann Petra
Gal Gadot – Horváth Lili
Kim Kold – Tóth Zoltán
Stephen Marcus – Bolla Róbert
John Ortiz – Borbiczki Ferenc
Clara Paget – Varga Klára
Elsa Pataky – Németh Borbála
Jason Statham – Epres Attila
Joe Taslim – Szkárosi Márk
Shea Wingham – Sarádi Zsolt

további magyar hangok:
Béli Ádám, Gáspár András, Gáspár Kata, Gesztesi Máté, Gyurin Zsolt, Hajtó Aurél, Hankó Viktor, Lipcsey Borbála, Lovasi Dániel, Németh Attila, Orgován Emese, Papp Dániel, Rába Roland, Rosta Sándor, Tóth Roland, Törköly Levente.

a magyar változat munkatársai:
magyar szöveg: Speier Dávid
hangmérnök: Márkus Tamás
rendezőasszisztens és vágó: Kajdácsi Brigitta
gyártásvezető: Fehér József
szinkronrendező: Nikodém Zsigmond

A szinkront a Mafilm Audio Kft. készítette. A filmet a UIP-Duna Film mutatja be május 23-án.

Címkék

szinkron stohl andras michelle rodriguez jason statham raba roland vin diesel paul walker haumann petra fast and furious törköly levente justin lin epres attila gina carano luke evans uip duna film dwayne the rock johnson speier david galambos peter kalid artur nikodem zsigmond csöre gabor rajkai zoltan rosta sandor horvath lili solecki janka schneider zoltan papp daniel szavai viktoria nemeth borbala nagypal gabor gaspar kata borbiczki ferenc saradi zsolt feher jozsef markus tamas kajdacsi brigitta bolla robert gaspar andras toth roland

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr735306721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

m.martin91 2013.05.19. 11:48:12

Én mindig minden filmet szinkronosan nézek, de ettől komolyan mondom elment a kedvem (persze ettől függetlenül megfogom nézni). Mint szinkronrajongó, igazából egyetlen problémám van az egésszel, az pedig a The Rock körüli balfaszkodás. Maday Gábor, Kamarás Iván, Bognár Tamás és Schneider Zoltán is mind vicc kategória erre a feladatra. Legutóbbit kifejezetten rühellem, mint szinkronszínészt. Borzasztó. Persze értem én, hogy Galambos (akit van aki kedvel, van aki nem) foglalt volt Diesel miatt, de ettól függetlenül azért lehetett volna találni értelmes hangot The Rock-nak. Én speciel sokkal inkább Gesztesi-t kértem volna föl, bár lehet hogy nem bírta volna el a költségvetés, nem tudom. Galambos nekem egy semleges szinkronszínész, de szerintem a kemény fekete színészekhez nagyon jól illik (még akkor is, ha "lazázik"), meggyőződésem hogy Johnson-hoz is őt kellene legtöbbször hívni. Az utóbbi időben valamiért cserélgetik a magyar hangját, ami hihetetlenül bosszantó, pláne hogy az a négy ember, aki mostanában szolgáltatta a szinkronját, teljes mértékben alkalmatlan erre. Persze ez csak egy szubjektív vélemény, de úgy gondolom, hogy értek annyira a szinkronhoz (a párosok megalkotásához), hogy ezt megállapítsam. A Pain & Gain-ben én Galambos-t szeretném A Szikla szinkronhangjának. Az a film ráadásul nagyon érdekel is, jó lenne ha nem rontanák el a szinkront. Ezt a filmet meg majd remélem Stohl felviszi. Ő nagy király, azért azt meg kell hagyni.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.05.19. 12:11:55

@m.martin91: Szerintem még talán pont a Szikla hangja volt a legvállalhatóbb: nagy, karcos medvéhez nagy, karcos hang járt, Galambos viszont elképesztő módon túljátssza magát, elképesztően bántó az az arcoskodás, amit ebbe a szerepbe vitt, Stohl meg igazából nem tudott mit kezdeni a gonosztevő szerepével, de az nem az ő hibája: a figura teljesen jellegtelen.

m.martin91 2013.05.19. 13:29:14

@Zalaba_Ferenc: Megértelek, s ismerem a véleményedet is Galambos munkájáról, mindig elolvasom. Én viszont valamiért úgy érzem (és tudom is, mivel ő szinkronizálta a Sziklát legtöbbször), hogy még mindig ő a legalkalmasabb. Lehet, hogy ő maga sem a legjobb, de akikkel az utóbbi időben próbálkoztak, azok szerintem botrányosak. Ha más véleményen vagy, szívesen "meghallgatom" (elolvasom). Az a baj, hogy a merítési lehetőség is elég szűkös, ha fekete színészről van szó. A két bejáratott hang közül pedig Galambos nyilván alkalmasabb The Rock-nak, mint Kálid.
Schneider-rel kapcsolatban pedig az a véleményem, hogy szerintem egy szinkronszínész alapvető tulajdonságának kellene lennie, hogy tisztán, érthetően tudjon beszélni. Úgy gondolom, hogy Schneider ennek a kritériumnak nem tud megfelelni. Számomra az ő orgánuma botrányosan rossz. Egy "zs" kategóriás filmre nyugodtan behívhatják a főszereplő magyar hangjának (pl. Alex Cross), ott nem érdekel a dolog, de ha egy kicsikét is komolyabb produkcióról van szó, akkor el kellene felejteni. Bár hozzáteszem, hogy ezt a különlegesen szar filmet is még tovább rontotta.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása