aeon flux

ready for the action now, danger boy?

exodus - istenek és királyok: a magyar szinkron Takács Máté
2014. december 07. 13:59:00

Kategória: film 2 komment

Az ókori/középkori bibliai/történelmi eposzok impozáns múlttal bírnak hazánkban, és sok esetben még szükségtelen is volt bármit babrálni az eredeti hangsávon: Ridley Scott elsője, a Gladiátor feliratosan vált az egyik legnézettebb filmmé Magyarországon, a Mennyei királyság pedig szinkronizáltan lett bemutatója évének egyik nagyobb sikerévé, ahogy idén tavasszal a Noé is. Az Exodus - Istenek és királyok a kezdőlökést megkapta...

exodus_edgerton.png

Christian Bale – Fekete Ernő. Van úgy, hogy Fekete Ernő sem ér rá, mikor szükség lenne rá (így lett A bíróban Robert Downey Jr. magyar hangja Stohl András), ám igazán fontos bemutatóknál eddig még nem kellett őt nélkülözni, mióta Christian Bale-t tükrözi.

Joel Edgerton – Maday Gábor. Az előzetesben gyakorlatilag senki sem a végső hangján szólal meg, amit Joel Edgerton esetében lehet talán kicsit bánni, mert az a két-három mondat kellőképpen hatásosan szólt. Maday Gábor eddigi legjelentősebb munkája az Utazás a rejtélyes szigetréhez fűződik, melyben Dwayne Johnsont szinkronizálta. (És mellesleg bír némi hasonlósággal Ramszesz ábrázatához...)

John Turturro – Schnell Ádám. Schnell Ádám élen jár Turturro szinkronizálásában, a közelmúltban megjelent Bérgavallérban is ő hallható.

Ben Mendelsohn – Vida Péter. A markáns karakterszínész ahány filmben felbukkant eddig, annyian szólaltatták meg magyarul. E mostani szerep kellően jelentősnek tűnik; vajon a szinkronrendező pontosan ezért, vagy ennek ellenére nyúlt jó mélyen a 'további magyar hangok' kalapba?

Aaron Paul – Szabó Máté. Mindenki nagyon ráhangolódott Szabó Mátéra Aaron Paulnál a Breaking Badet követően: idén ez így háromból három; az első kettő a Need for Speed és a Hosszú út lefelé volt.

Ben Kingsley – Szilágyi Tibor. A Vasember 3. után nem is lehet kérdés, kinek érdemes Ben Kingsleyt megszólaltatnia – az a merénylet, amit A diktátorban követtek el ez ügyben, kísértett az Exodus trailerében is...

Sigourney Weaver – Menszátor Magdolna. Szeressük.

valamint:
Ben Mendelsohn – Vida Péter
María Valverde – Tar Judit
Isaac Andrews – Gerő Botond
Hiam Abbass – Andresz Kati
Indira Varma – Borbély Alexandra
Ewen Bremner – Karácsonyi Zoltán
Golshifteh Farahani – Pálmai Anna
Ghassan Massoud – Petridisz Hrisztosz
Tara Fitzgerald – Fullajtár Andrea
Dar Salim – Papp Dániel
Andrew Barclay Tarbet – Makranczi Zalán
Ken Bones – Salinger Gábor
Philip Arditi – Szatmári Attila
Hal Hewetson – Straub Martin
Emun Elliott – Horváth Gergely
Anton Papantoniou – Nagypál Gábor
Kevork Malikyan – Dengyel Iván
Aaron Neil – Bognár Tamás

további magyar hangok:
Albert Gábor, Fehér Péter, Fehérváry Márton, Kis-Kovács Luca, Lipcsey Bori, Mészáros András, Mohácsi Nóra, Németh Attila, Stern Dániel, Szkárosi Márk, Várday Zoltán

a magyar változat munkatársai:
magyar szöveg: Tóth Tamás
hangfelvétel: Tóth Péter Ákos
rendezőasszisztens és vágó: Simkóné Varga Erzsébet
gyártásvezető: Kincses Tamás
szinkronrendező: Nikodém Zsigmond

A szinkront a Mafilm Audio Kft. készítette. Forgalmazza az InterCom.

poster_exodus_hun.jpg

Címkék

szinkron john turturro christian bale ridley scott ben kingsley intercom mafilm sigourney weaver szabo mate aaron paul joel edgerton makranczi zalan toth tamas nikodem zsigmond fekete erno menszator magdolna andresz kati schnell adam papp daniel nagypal gabor palmai anna bognar tamas szilagyi tibor straub martin simkone varga erzsebet toth peter akos maday gabor kincses tamas

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr476964241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.12.07. 14:13:33

Menszátor Magdolnát berángatni azért a két mondatért... Simán felmondhatta volna Galamb is. :)

Ami Mendelsohnt illeti: mi sem bizonyítja jobban, mennyire jó karakterszínész, hogy majd minden filmjében más szólaltatja meg (mondhatnám úgy is, hogy kell vagy tucatnyi szinkronszínész, hogy felvegye vele a versenyt): ebben egy áskálódó és meglehetősen meleg kis szarkeverőt alakít, ehhez illő magyar hangot választottak hozzá.

Balance Of Power 2014.12.16. 11:01:38

@Zalaba_Ferenc: Miért, Sigourney sem forgathatott túl sokat, sminkeléssel együtt max. 2 nap on the set.

Mendelsohn karaktere igazi féreg és a hang is baromi jó hozzá. Utána esett le, hogy nemrég láttam Vida Pétert színházban, komikus darabban, de ennek alapján intrikusnak is jó lehet. Kicsit Mendelsohn el is lopja a showt amúgy :)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása