aeon flux

ready for the action now, danger boy?

szupercella: a magyar szinkron Takács Máté
2013. október 21. 09:39:00

Kategória: film 15 komment

A feláldozhatók két részének sikerét eddig nem tudta meglovagolni a Stallone/Schwarzenegger páros, előbbi esélyt sem kapott rá a csak DVD-n befutó Fejlövéssel, utóbbi Erőnek erejéveljét pedig gyorsan kipaterolták a mozikból év elején. A Szupercella most új lehetőséggel szolgál az egykoron hihetetlenül népszerű fickóknak, akiket szinkron nélkül már nem is lehet elképzelni...

escapeplan620.jpg


Sylvester Stallone – Gáti Oszkár. A filmben látható szuperbiztos börtönnél csak egyvalami szuperbiztosabb: amíg munkálkodik, addig Gáti Oszkáron kívül már nem lesz más Stallone magyar hangja.

Arnold Schwarzenegger – Reviczky Gábor. S minél több közös filmet csinál a két akciósztár, ez annál kevésbé lesz elmondható Arnoldról, akit legutóbb, szólóban Gáti magyarított, de hát Reviczky Gáborhoz is éppen elég emlékezetes megszólalása köthető az osztráknak.

James Caviezel – Kárpáti Levente. Húsz éve még nem jelentett volna ellenfelet egyik főszereplőnek sem egy ilyen alkatú fazon, mint amilyen Caviezel, de hát most vele kell beérni, milliónyi eddigi szinkronhangja közül meg azzal a Kárpáti Leventével, akit már a Vágott verzió című filmben is hallhattunk.

Curtis "50 Cent" Jackson – Barabás Kiss Zoltán. Hogy hány fillért ér 50 Cent színészete, az kérdéses, viszont Barabás Kiss Zoltán, aki korábban A törvény gyilkosában is szinkronizálta, bizonyosan javít rajta.

valamint:
Vincent D'Onofrio – Berzsenyi Zoltán
Vinnie Jones – Sarádi Zsolt
David Joseph Martinez – Koncz István
Sam Neill – Mihályi Győző
Amy Ryan – Ruttkay Laura
Fahran Tahir – Haás Vander Péter

a magyar változat munkatársai:
magyar szöveg: Petőcz István
szinkronrendező: Kosztola Tibor

A filmet a ProVideo mutatja be október 24-én.

poster_escapeplan_hun_final.jpg

Címkék

szinkron thriller action stallone arnold schwarzenegger provideo ruttkay laura reviczky gabor haas vander peter mihalyi gyözö barabas kiss zoltan gati oszkar kosztola tibor berzsenyi zoltan saradi zsolt karpati levente koncz istvan petöcz istvan

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr85590360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Regggie 2013.10.21. 09:47:19

A Gáti-Reviczky páros eléggé adja magát, jó lesz ez. Bár inkább nézném eredetiben..és ha már itt tartunk: elég gáz, hogy nézném moziban pl. az About time-ot meg a Don Jon-t is, de ezeket pláne nem szeretném szinkronnal, de egyetlen esélyem erre a MOM park, ami meg rohadtul kiesik. Damn.

isvaen 2013.10.21. 09:51:17

kíváncsi vagyok, a büszke magyar mikor jut el arra a nyugat-európai szintre, hogy csak felirattal nézzen filmet. gyász

Takács Máté · http://aeonflux.blog.hu 2013.10.21. 09:58:27

@Regggie: E két film pont olyan, amit melegen ajánlok még szinkronizáltan is.

@isvaen: Nyugat-Európa alatt mondjuk mit értesz? Gondolom nem Németországot vagy Olaszországot, ahol ugyancsak orrba-szájba szinkronizálnak mindent.

zsóka_eszter 2013.10.21. 11:10:36

ez egészen jó, tán a film élvezeti értékén is javít valamelyest, bár én Caviezel-nek az aktuális, bár nálunk azt hiszem épp nem futó sorozatához passzintott szinkronhangot, Széles Tamást adtam volna

Regggie, a szinkron miatt pedig ne hagyd ki az említett 2 filmet, teljesen jók magyar hanggal is :)

isvaen 2013.10.21. 11:11:56

@Takács Máté: igen, vannak országok, és nem mértem fel pontosan, statisztikailag, melyik ország él ezzel az ostoba módszerrel, de ettől függetlenül vallom, hogy se előnye, se haszna a szinkronnak.

Regggie 2013.10.21. 11:21:42

@Takács Máté: Értelek, és valószínűleg meg is fogom nézni őket moziban. De inkább elmegyek a MOM parkig.. Bill Nighy-nak például annyira imádom az eredeti hangját és akcentusát, hogy képtelen vagyok még csak elképzelni is szinkronnal. Davy Jones-ként különösen szerettem, az valami kegyetlen zseniális volt.

Sütemény1975 2013.10.21. 11:23:20

no ezert " erdemes" szinkronnal filmet nezni. ossze vissza varialjak a magyar hangokat. megszoksz egy archoz tartozo hangot, a kovetkezo filmjeben mar mas hangon beszel. nem is ertem, hogy tudjak ezt emberek elviselni....

m.martin91 2013.10.21. 11:35:57

A két főszereplő magyarítása rendben van, ez a legfontosabb. A többieknél lehet vitatkozni, például Caviezel-nek én Rékasi Károly-t választottam volna, de összességében talán nem lesz gond.

conor_r 2013.10.21. 13:16:01

Arnold-ot már csak az akcentusa miatt is csak eredeti nyelven érdemes nézni pl: Put the coockie down! stb. Magyarul teljesen más a karakter feeling-je mint eredeti nyelven, ahol az jön át, hogy egy nagy tuskó külföldi aki beszabadult Amerikába és lezúz mindenkit. :D
Bár az tagadhatatlan hogy a film szinkronja igényes lesz, de én a fentebbi okok miatt kihagyom azt a változatot.

iopi 2013.10.21. 15:05:04

@conor_r:

Schwarzi az, akit sosem tudtam megszokni a saját hangjával :)

@isvaen: A büszke magyarnak akkor is illik külföldiül beszélnie, ha itthon van, meg akkor is, ha külföldön.
A büszke magyar, akkor ne akarjon feliratot se magyarul. menjen minden eredeti nyelven és eredeti felirattal. A könyvfordításokat is betiltanám.

Ja a németek és olaszok mellett, ha minden igaz Angliában is szinkronnal fog menni. :)

Llew 2013.10.21. 18:30:41

Tiszta mázli, hogy nem nézek trailert, teljesen meglepődtem, hogy Caviezel is játszik benne. Megszökött kicsit a tv-ből? A célszemélyben ki a magyar hangja?

TomPowell25 2013.10.21. 21:33:53

@m.martin91: én Caviezelhez inkább A célszemélyben őt megszólaltató Széles Tamást választanám. Ott nagyon passzol hozzá.

@Regggie: ebben egyetértek. Az a skót akcentus, amit felvett a karakterhez zseniális, habár az dicséretes, hogy legalább a hanglejtésben próbálták szinkronban utánozni.

desmondwallace · http://desmondwallace.wordpress.com/ 2013.10.21. 22:19:55

@zsóka_eszter: Éppen nem megy, de már leadta a Viasat az első két évadot. A 3. etapból pedig még csak 4 rész ment le.

desmondwallace · http://desmondwallace.wordpress.com/ 2013.10.21. 22:23:44

"Húsz éve még nem jelentett volna ellenfelet egyik főszereplőnek sem egy ilyen alkatú fazon, mint amilyen Caviezel"

Most viszont ő New York öltönyös hőse, aki minden rosszfiút lenyom.:)

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.10.22. 00:15:11

Hej, de botrányos volt Amy Ryan magyar hangja!

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása