aeon flux

ready for the action now, danger boy?

velence special: parkland (2013) Németh Barna
2013. július 31. 08:47:00

Kategória: film 9 komment

November 22-én lesz a J.F. Kennedy elnök elleni végzetes merénylet ötvenedik évfordulója, szóval várható volt, hogy az amerikai filmgyártás előrukkol valamivel a tragikus esemény emlékére. Gary Goetzman (A bárányok hallgatnak, Az elit alakulat), Tom Hanks, Bill Paxton, Matt Jackson és Lauren Selig (Az utolsó műszak) producerek választása annak a Peter Landesmannek forgatókönyvére esett, akinek a szexrabszolgákról szóló cikksorozata pár éve hatalmas port kavart Amerikában.

A filmek terén még majdnem zöldfülű Landesman új aspektusból közelít az eseményekhez, a cselekményt majdnem teljesen a dallasi Parkland kórházba helyezve, ahova az elnököt szállították. A szomorú nap eseményeit az orvosok és betegápolók szemszögéből láthatjuk majd, akik reménytelen küzdelmet folytattak az elnök életéért a titkosszolgálat, a rendőrség és a média kereszttüzében.

Az eklektikusan illusztris színészgárda (Zac Efron, Paul Giamatti, Marcia Gay Harden, Billy Bob Thornton, Jacki Weaver, Tom Welling, Jackie Earl Haley) mellett nem annyira meglepő, hogy a nyilvánvaló presztízs project rendezői székébe a szkriptet is jegyző elsőfilmes Landesman ült. Mindenesetre a döntés eddig őket igazolja: a film nem csak Velencében, de Torontóban is versenyfilm lesz majd.

Parkland.jpg 
További versenyfilmekJoe (r.: David Gordon Green), Miss Violence (r.: Alexandros Avranas), Tracks (r.: John Curran), Philomena (r.: Stephen Frears), The Wind Rises (r.: Hayao Miyazaki), Child of God (r.: James Franco), Under the Skin (r.: Jonathan Glazer)

Címkék

velence anniversary billy bob thornton zac efron tom hanks paul giamatti jacki weaver dijszezon dijszezon 2013

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr295435177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jester. 2013.07.31. 09:17:57

Engem nagyon érdekel a téma, mióta elolvastam a legutóbbi Stephen King-könyvet.

TomPowell25 2013.07.31. 10:17:20

Mivel imádom a hidegháborús időszakot, és ennek egyik "csúcspontját" a Kennedy-gyilkosságot, várós ez a film. Mondjuk azt nem értem, hogy az olyan alsógatya modellek, mint Efron vagy Welling mit keresnek itt, de hát gondolni kell a fiatalabb korosztályra is.:)

Dzsedáj 2013.07.31. 10:42:42

Stephen King 11/22/63 könyvéből most micsoda jó filmet nézhetnénk. Nem csak a korhű események miatt emlékezne Kennedyre,de mellette kiváló szórakozás lehetne a sci-fi, thriller kaland dráma és romantikus műfaj kedvelőinek :)
De kár de kár..

Németh Barna 2013.07.31. 10:44:01

@TomPowell25: Általában a ficsúrok akkor kezdik el felfedezni magukban a színészt, amikor kinőnek a tinilányok bűvköréből (DiCaprio, Pitt, McConaughey). Mostanában viszont általános jelenséggé vált, hogy már idejekorán elkezdik ezt :) (lásd még Pattinson, LeBeouf)

TomPowell25 2013.07.31. 13:34:51

@Németh Barna: Jó, de Pitt vagy DiCaprio már a karrierje kezdetén mert szakítani a szépfiú image-al, vagy legalábbis bevállalósabbak voltak (12 majom, Gilbert Grape, Teljes Napfogyatkozás), míg ezek a tehetségtelen marhák eddig még semmit se tudtak felmutatni. Na jó, Pattinson elég korrekt volt az Emlékezz rám!-ban, és Efron is talán olykor megcsillant valamit, de például Welling a Smallville 10 évadán keresztül ugyanazt a nézést használta töprengéshez, bánathoz és a távolba révedéshez is.:)

Németh Barna 2013.07.31. 14:14:50

@TomPowell25: Én még emlékszem rá, amikor DiCaprio is a "díszfasz" jelzővel szerepelt boldog boldogtalannál :) McConaughey pedig, hát, ő nekem is meglepetést okozott :)

TomPowell25 2013.07.31. 14:38:41

@Németh Barna: én is, de ezek az emberek általában nem látták a Titanic előtti filmjeit.:) McConaughey pedig ideiglenesen áttért a sötét oldalra, de most már kezd visszatérni, hála az égnek.

Jester. 2013.07.31. 14:41:34

@Németh Barna: DiCaprio mindig is jó színész volt.

Németh Barna 2013.07.31. 14:55:31

Nem az a kérdés, hogy jó színész volt-e, hanem a megítélése. Kristálytisztán emlékszem azokra az időkre, amikor ugyanakkora szaráradat hullott a fejére a Titanic és a Rómeo idején, mint a mai szépfiúkra. És ennek akkor szakadt vége, amikor elkezdett férfiak számára is (könnyebben) emészthető, nagy filmekben játszani*. Ez már csak így működik. És hogy azért a témánál is maradjak, a mostanában lenézett ficsúrok némelyikében is simán ott lapul a tehetség, csak még túl erős ellenérzés velük szemben. Például Efron.

*Igen, a Titanic előtti filmjeit is azért nézte meg a többség, mert ismert lett.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása