aeon flux

ready for the action now, danger boy?

velence special: miss violence (2013) Németh Barna
2013. július 26. 11:11:00

Kategória: film 2 komment

A 2009-es Kynodontas (Dogtooth) újra feltette a térképre a görög filmgyártást, amit aztán jó néhány fesztiválsiker követett az évek során. Ennek ellenére a szélesebb közönség figyelmét nem sikerült felkelteni ezekkel a groteszk, néha egészen szürreális, de mindenképpen furcsa alkotásokkal. Azt beszélik, hogy ha nem is teljesen, de a helyzeten némiképp változtathat Alexandros Avranas versenyfilmje. 

Lehet benne valami, mert a közzétett szinopszis két lábbal áll a földön: egy kislány a tizenegyedik születésnapját ünnepli, mikor kizuhan az erkélyről és mosollyal az arcán hal meg. A rendőrség és a gyermekvédelem nyomoz, a család viszont ragaszkodik hozzá, hogy baleset történt. Mi lehetett a kis Angeliki titka? Ugye, hogy ez most szép kerek? Persze a most közzétett trailer azért nyomokban tartalmaz "új görög filmet".

További versenyfilmek: Joe (r.: David Gordon Green)

Címkék

trailer velence independent dijszezon eurocinema dijszezon 2013

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr95427297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gál Zoltán (ICR) 2013.07.26. 13:09:53

a kynodontas a legnagyobb wtf filmelmeny nekem (meg az ex-drummer). mostanaban neztem meg ezeket a 'weird wave' filmeket, az alpeis is nagyon tetszett, az L szorakoztatoan, az attenberg siman beteg, a knifer viszont nem tetszett bar meg nem ertem a vegere

erdekes azert h a gorogok teljes allamcsod idejen is ilyen filmeket kepesek gyartani, erre is kivancsi leszek

ungverjaland 2013.07.26. 14:44:22

Az Alps nem ütött akkorát, mint a Dogtooth, de azt is bírtam. Ez se néz ki rossznak.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása