aeon flux

ready for the action now, danger boy?

usa box office: tegnapi filmek Takács Máté
2019. június 30. 18:10:00

Kategória: boxoffice Szólj hozzá!

A Toy Story 4. őrizte az első helyet az amerikai mozikban, miközben az Annabelle 3. az előzményekhez mérten szerényebben, a Yesterday pedig az előrejelzésekhez képest jobban nyitott.

yesterday.jpg

> új filmek
Az Annabelle már megadta az alaphangot 2014-ben ennek a sorozatnak, mikor 37 millió dollárral rajtolt el egy nem túl mozgalmas őszi hónapban, viszont a 100 millióról jócskán lemaradt. Ezért is volt meglepő, hogy az Annabelle 2: A teremtés kevesebbet markolva első három napján végül behúzta a kilenc számjegyű vidéket, de tette ezt már a nyári szezonban - és jobb fogadtatással. Nos, az Annabelle 3. (Annabelle Comes Home; hazai bemutató: már a mozikban) megcselekedte azt a valószínűtlent, hogy ugyancsak kedvezőnek mondható kritikákat gyűjtött be, mégha a nézői értékelés (ha a CinemaScore-t tekintjük) az eddigi leggyengébb is a trilógiában. A Warner kicsit megnehezítette a számok összevetését azzal, hogy már szerdán mozikba küldte az Annabelle 3.-at; onnantól mostanáig 31 millió dollárt hajtott fel - ez elmarad a két évvel ezelőtti nyitányától, vagyis öt nap sem volt elég arra, amire akkor három, viszont a Démonok között-franchise-ot azóta fárasztotta egy-két film, plusz a költségvetés nem oly jelentős, hogy akárcsak felmerüljön az anyagi zavar kérdése. 30 millió dollár körül költöttek ugyanis a filmre, ami 75 millióig alighanem eljut, s mivel igen szellős a július, talán tovább is.

Az amerikaiak bírják a brit zenészeket: a Bohém rapszódia szárnyalt, a Rocketman is jól zakatol, s most a Yesterdayn (Yesterday; hazai bemutató: már a mozikban) volt a sor, hogy a The Beatles kitartó népszerűségét meglovagolva legyen kiemelkedő alternatíva a nyári kasszafilmek között. A Universal terjesztése felé azért nem voltak a várakozások oly mértéktelenek, ám azokat sikerült határozottan megugrani: 17 millió dollárral lett harmadik a 2600 moziban futó film, s ezzel jobb egy teátrumra jutó átlagos bevételt produkált, mint az Annabelle 3. Ellenben az már kevésbé válik a film javára, hogy a horrorral nagyjából azonos kritikai fogadtatásban részesült - a nézőkre persze számíthat, s akár 60 millió dollárt is begyűjthet pályafutása végeztével, globálisan pedig jócskán 100 millió fölé viheti az útja a 26 milliót kostáló zenés produkciót.

> korábbi filmek
A Toy Story 4. a némileg csalódást keltő nyitány után némileg jobban vissza is esett, mint üdvös lett volna, de a Disney filmje így is az első a Bosszúállók: Végjáték óta (ami szintén Disney-film), ami legalább két hétig vezeti a toplistát. 58 millió dollárt ér az első hely, és egyelőre még tartja előnyét is a harmadik résszel szemben.

Átlépte a 300 milliót az Aladdin - korántsem rossz ez, ha azt vesszük, hogy a kezdeti előrejelzések jóvan 250 millió dollár alatti végösszeget mutattak.

Ismét 2000 moziban látható a Bosszúállók: Végjáték, némi extrával a stáblista után, és ez bizony csábítónak hatott sok néző számára: 5,5 millió dollárral visszaugrott a 7. helyre, s most úgy tűnik, végül csaknem 850 millióval zárhatja pályafutását az amerikai mozikban a meghatározó blockbuster. A globális markolás 7,5 millió volt viszont, vagyis még most is több mint 25 millió hibádzik - ebből nem lesz Avatar-döntögetés...

> végszó & ami jön
Júniushoz méltatlan 16-20 milliókkal nyitni, így fordulhatott elő, hogy 2005 óta a leggyengébb forgalmat bonyolította a top 12 az év 26. víkendjén. Ouch! Az első félév hiányait tehát pótolni kell, s erre július nagy címekkel vállalkozik, elsőként a Pókember: Idegenbennel, ami már kedden behálóz csaknem 4500 mozit. Szerdán indul még a Fehér éjszakák is.

> a top 10 (hivatalos becsült adatok)

# film hétvégi
bevétel
összbevétel büdzsé
1  Toy Story 4. $57.9m $236.9m $200m
2  Annabelle 3. $20.4m $31.2m $32m
3  Yesterday $17.0m $17.0m $26m
4  Aladdin $9.3m $305.9m $183m
5  A kis kedvencek titkos élete 2. $7.1m $131.2m $80m
6  MIB - Sötét zsaruk a Föld körül $6.6m $65.0m $110m
7  Bosszúállók: Végjáték $5.5m $841.3m $356m
8  Gyerekjáték $4.3m $23.4m $10m
9  Rocketman $3.9m $84.2m $40m
10  John Wick, 3. felvonás: Parabellum $3.2m $161.3m $75m

 

Címkék

horror box office comedy warner universal sequel yesterday brit flick avengers endgame annabelle comes home

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr9014919156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása