aeon flux

ready for the action now, danger boy?

pain & gain: a magyar szinkron Takács Máté
2013. július 29. 09:52:00

Kategória: film 14 komment

Mi sem szemlélteti jobban az idők változását, minthogy Michael Bay filmográfiájából a családbarát Transformers még feliratosan futott pát éve a magyar mozikban, legfrissebb rendezése, e 18-as karikás műfajegyveleg pedig szinkronizáltan mer csak a nézők színe elé kerülni. Az viszont már szinte lényegtelen is, hogy mennyire izmos ez a szinkron.

pain_and_gain.jpg


Mark Wahlberg – Csőre Gábor. Az nem túl valószínű, hogy sem Széles Tamás (Pancser police), sem Stohl András (Ted), sem pedig Miller Zoltán (Az esemény) nem ért rá éppen a tavaszi munkálatok idején, szóval a szinkronrendező úgy érezte, ha Wahlberg balhéba keveredő testépítőt játszik, akkor az olyan csőregáboros. Vagy csak jött egy hirtelen felismerés, hogy emlékeztetnek egymásra, és korukat illetően is kevesebb mint két hónap választja el őket.

Dwayne Johnson – Galambos Péter. Hogy Johnsonnal mi a helyzet szinkronügyben, arról eleget sápítoztam legutóbb, azelőtt meg azelőtt, szóval most csak a lényeget: fél éven belül már negyedik magyar hangját fogyasztja a mostanság amúgy nálunk forgató izomkolosszus, mégpedig azt a Galambos Pétert, aki már legalább féltucatszor szinkronizálta. Az, hogy idén a sok film ellenére most először, árulkodó afelől, hogy hogyan is vélekednek eme párosról a szinkronrendezők. Hát igen.

Anthony Mackie – Zámbori Soma. Ha minden igaz, Mackie-t eddig egyetlen ember szinkronizálta több ízben is, mégpedig Papp Dániel. Zámbori Soma pedig most először.

Ed Harris – Epres Attila. A '90-es évek közepére nyúlik vissza Harris és Epres Attila kapcsolata, amit az elmúlt egy évtizedben azért párszor mégis meg merészeltek szakítani.

Tony Shalhoub – Háda János. Úgy tűnik, Shalhoub elég mély benyomást tett a magyar közönségre Monkként, a flúgos nyomozóként, hogy ottani magyar hangját ne variálják.

Peter Stormare – Haás Vander Péter. Stormare idén annyi szinkronizált filmben tűnik fel, mint azt megelőzően összesen. Haás Vander Péter az Erőnek erejével után másodszor tolmácsolja nekünk 2013-ban.

Ken Jeong – Józsa Imre. A Másnaposok-trilógia prominens mellékszereplőjének szinkronhangját illetően nem fognak kizökkenni a közös halmazba eső nézők, hiszen ott is Józsa Imrét hallhattuk.

valamint:
Ken Clement – Kapácsy Miklós
Rob Corddy – Kardos Róbert
Larry Harkin – Cs. Németh Lajos
Keili Lefkovitz – Pokorny Lia
Bar Paly – Fodor Annamária
Vivi Pineda – Bánfalvi Eszter
Tony Plana – Törköly Levente
Michael Rispoli – Besenczi Árpád
Emily Rutherford – Söptei Andrea
Brian Stepanek – Harmath Imre
Rebel Wilson – Haumann Petra

további magyar hangok:
Béli Ádám, Dézsi Szabó Gábor, Fehérvári Márton, Ficzere Béla, Gáspár Kata, Hegedüs Miklós, Homonnai Kata, Horváth Zsuzsa, Kovács Lehel, Kőszegi Mária, Marton Róbert, Mészáros András, Mészáros Máté, Pál Tamás, Papp Lujza, Papucsek Vilmos, Réti Szilvia, Rosta Sándor, Scherer Péter, Straub Norbert, Szamosi Zsófia, Száger Zsuzsanna, Tamási Zoltán.

a magyar változat munkatársai:
magyar szöveg: Speier Dávid
hangmérnök: Tóth Péter Ákos
rendezőasszisztens: Kolozs Dóra
vágó: Simkóné Varga Erzsébet
gyártásvezető: Fehér József
szinkronrendező: Báthory Orsolya

A szinkront a Mafilm Audio Kft. készítette. A filmet augusztus 1-jén mutatja be a UIP-Duna Film.

poster_painandgain_hun.jpg

Címkék

szinkron michael bay mark wahlberg pokorny lia haumann petra törköly levente epres attila harmath imre uip duna film dwayne the rock johnson speier david galambos peter besenczi arpad jozsa imre csöre gabor bathory orsolya cs nemeth lajos rosta sandor haas vander peter banfalvi eszter zambori soma scherer peter gaspar kata straub norbert kapacsy miklos kovacs lehel pal tamas papucsek vilmos simkone varga erzsebet feher jozsef toth peter akos kolozs dora kardos robert hada janos

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr305431624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.07.29. 09:58:09

és a címe marad???

Még ez a legjobb. :)

Ficus Cucis 2013.07.29. 10:12:58

Csöre teljesen érthetetlen (és értelmetlen) választás, egyébként rendben van.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.07.29. 10:18:32

Engem speciel jobban zavart, hogy Dwayne Johnsonból Galambos Péter csinált ismét műmájert (miközben a karakter egyáltalán nem az): jobban bírtam volna azt a böszme hangot, amit a Fast & Furiousban kapott, annak még jobban is állt volna a karakter esendősége, Csőre pedig egész jól hozta Whalbergnek a maflát. A film pedig jobb, mint a híre - remélem, a kritikusunk is bírja majd. :)

TomPowell25 2013.07.29. 10:29:29

Hát így elsőre úgy tűnik, hogy pont a két főszereplő szinkronját cseszték el, de ne legyen igazam.

todie2d 2013.07.29. 10:47:16

wahlberg - stohl
rock - gesztesi
ed harris - gati oszkar
stormare - nemtomki, aki az armageddonban volt neki

igy nezett volna ki nalam a dolog... ejj.

galambot egy (jo)ideig el kene tiltani az etnikum kozelebol.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.07.29. 10:55:10

Vajon mennyit fizethettek Haás Vander Péternek azért a három mondatért, amit Stormare kb. fél perces jelenetében mondania kellett?

m.martin91 2013.07.29. 11:33:05

Örvendetes, hogy a néhány borzasztó próbálkozás után The Rock hangja ismét Galambos Péter. Ő áll neki a legjobban. Remélem, hogy innentől kezdve vége a kísérletezésnek, gondolom erre utal az a tény, hogy újra Galamb a hangja. Én speciel ennek nagyon örülök, mert katasztrofális lett volna valami Schneider vagy Kamarás-féle oda nem illő személy.

Mark Wahlberg szinkronja elsőre érthetetlen, bár amit a neten láttam szinkronos filmklipeket, azt hiszem működni fog. Nem tudom hova tűnt Stohl és Széles, de hihetetlen módon Csőre sem rossz megoldás.

A többiek magyar hangja is abszolút megfelelő, szóval összességében a szinkron teljesen rendben van. Szép munka.

Jester. 2013.07.29. 12:59:06

Szerintem nem szerencsés, hogy meghagyták az eredeti címet. A korábbi "Izomagyak" jobb lett volna.

IvánBélaCsubakka · http://ivanbelacsubakka.blog.hu 2013.07.29. 17:33:11

Kb. a Bad Boys óta imádom Bayt, majdnem mindegyik filmjét szeretem, ezt is meg fogom nézni, de szinkronizáltan biztosan nem, mégpedig Csőre Gábor miatt.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.07.29. 17:36:35

@IvánBélaCsubakka: a bad boys első részéért én is imádom, de majdnem slussz is. :S

drazsika 2013.07.29. 17:46:28

És sehol nem lesz eredeti nyelvű vetítés? Ez komoly?!

stepboy 2013.07.29. 19:21:20

@drazsika: MOM Park és CC Szeged játszik OV-t

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása