aeon flux

ready for the action now, danger boy?

nézünk, mint a moziban (2013. 52. hét) Takács Máté
2013. december 26. 09:45:00

Kategória: film 8 komment

Az esztendő utolsó hetében sok kérdésre választ kaphatunk, úgymint: Mennyire japán Keanu Reeves? Hány íze lehet a szerelemnek? Fogyasztható-e más a pulykán kívül hálaadáskor? Heti bemutatók.

thesecretlifeofwaltermitty620.jpg

  • 47 ronin (47 Ronin). Japán legenda hollywoodi köntösben: a mesterüket vesztett szamurájok természetfeletti kalandok közepette igyekeznek bosszút állni, és még Keanu Reeves-t is pátyolgatják közben. Látható 2D-ben és 3D-ben, egyes mozikban eredeti nyelven is vetítik. Szinkronizált, 119 perc, UIP-Duna Film. 12 éven felülieknek.
  • Csinibabák (Cupcakes). Nem Tímár Péter készített folytatást 1997-es sikerfilmjének, hanem Izrael reflektál a tévés dalversenyekre eme zenés komédiával. Feliratos, 90 perc, Cirko Film. 12 éven felülieknek.
  • Ezerízű szerelem (The Lunchbox). A Cirkónál nagyban mehet a fejtörés minden újabb bemutatónál, hogy milyen jelzővel illessék éppen a 'szerelem' szót a címekben. Most az uzsonnásdobozok köré szerveződik az örök téma, meg az abban rejlő üzenetek köré. Főszerepben India szupersztárja, Irrfan Khan. Feliratos, 104 perc, Cirko Film. 12 éven felülieknek.
  • Philomena - Határtalan szeretet (Philomena). Egy újságíró felfigyel egy zárdában élő idős nő sztorijára, akitől évtizedekkel ezelőtt elszakították gyermekét. Ebből road-movie lesz, Stephen Frears módra. Egyes mozikban feliratosan látható. Szinkronizált, 98 perc, Mozinet. 12 éven felülieknek.
  • Pulykaland (Free Birds). A hálaadási menü átformálására szövetkező, mérges pulykák időutazásra adják a fejüket. Animációs mozi a Jonah Hex direktorától. Látható 2D-ben és 3D-ben. Szinkronizált, 91 perc, Big Bang Media. 6 éven felülieknek.
  • A Wall Street farkasa (The Wolf of Wall Street). Scorsese és DiCaprio sokadik közös projektjében kevés a tényleges farkas, de a farkaséhség (pénzre) tapintható. Egyes mozikban feliratosan is látható. Szinkronizált, 179 perc, ProVideo. 16 éven felülieknek.
  • Walter Mitty titkos élete (The Secret Life of Walter Mitty). Ben Stiller arról ábrándozik, hogy egyszer egy kritikailag is sikeres filmet csinál. Ez még várat magára, de Walter Mitty azért a tettek mezejére lép: fel kell kutatnia egy rejtélyes fotóst. Egyes mozikban eredeti nyelven is látható. Szinkronizált, 114 perc, InterCom. 12 éven felülieknek.

Te mit nézel (meg)?

(hazai bemutatónaptár 2013)

poster_thewolfofwallstreet_hun_final.jpg

Címkék

fantasy comedy animation mozinet keanu reeves drama martin scorsese leonardo dicaprio ben stiller intercom cirko romance stephen frears judi dench steve coogan provideo asian cinema children movie 3d cinema uip duna film brit flick big bang media heti bemutatok

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr115709249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adam Van Helsing · http://helsing.blog.hu 2013.12.26. 09:55:13

A Jonah Hex említése nálam megtette a hatását :-))

A Wolf meg már három órás?! Eddig csak 165 perc volt, és már attól is rettegtem...

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.12.26. 10:17:13

Állítólag odaát a Farkas viszi az ünnepeket nézettség terén (is).

Németh Barna 2013.12.26. 10:40:17

@Zalaba_Ferenc: Vigye is, mert ha a közönség elkezdi terjeszteni a C- értékelését, annak nem lesz jó vége.

A kérdésre válaszolva pedig Philomena, szerencsére értelmes időpontokban megy feliratosan.

Dean6 2013.12.26. 13:56:01

@Németh Barna: Egy értékelés kit érdekel? Rottenen 77%, és ez bőven jó.

hesgotcancer · http://hesgotcancer.blog.hu 2013.12.27. 02:45:30

@Németh Barna: Most komolyan a CinemaScore-ral jössz? Ami a 47 Ronint A-ra értékelte? Ahol pl. az Alex Cross is A-t kapott tavaly? Vagy a Devil Inside egy csúfos F-et, aztán az a kis 1 millás költségvetésű indie a nyitó hétvégén szépen besöpört csaknem 34 milliót, majd 53-mal zárt (világszinten 101-gyel).

Németh Barna 2013.12.27. 09:13:36

@hesgotcancer: Mivel jöjjek,a kritikusok értékelései nem kifejezetten érdeklik a nézőket, annál inkább egymás véleménye. Én speciel nem így vagyok vele, nekem az A-s véleményezés a túl magas imdb-érték a gyanús (sőt!), de a többségnek nem. Az meg nem biztos, hogy jó lenne ennek a filmnek is, ami egy 1 milliós indie-nek.

hesgotcancer · http://hesgotcancer.blog.hu 2013.12.27. 20:47:37

@Németh Barna: Én leginkább csak arra akartam rámutatni a példákkal, hogy a CinemaScore mennyire tökéletlen, sőt akár hibásnak is nevezhető rendszer, amire az ipar, a szakmabeliek túlságosan is szeretnek támaszkodni/hivatkozni. Megjegyzem, a kritika, és az Oscar buzz is tud azért számítani a nézők szemében, még ha nem is a legfontosabb tényező.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása