aeon flux

ready for the action now, danger boy?

végjáték: a magyar szinkron Takács Máté
2013. november 05. 20:26:00

Kategória: film 3 komment

Novemberben elsőként a Végjáték című könyvadaptáció küzd meg az ifjúság figyelméért, és igencsak még benyomást kell tennie az előttünk álló hétvégén ahhoz, hogy ne sodorják el a még nagyobb vadak a következő hetekben. A tizenéves főszereplő mellett a módfelett több telet megélt Harrison Ford és Ben Kingsley is kényelmesen helyezkedik a poszteren, úgyhogy a közönséget lehet csalogatni több sarokból is. Egy dolog viszont minden sarok csalogatásán könnyít: szinkronizáltan szól az űrütközet.

endersgame620.jpg


Harrison Ford – Csernák János. Legutóbb a Cowboyok és űrlények idején harsogta be a nézőtereket Csernák János dörmögése Harrison Ford tekintetével kísérve, és akkor is kijutott az idegen támadókból, mi több, az azt megelőző esetben, bizonyos negyedik részben is volt példa harmadik típusú találkozásra. Szóval aki valami e világi sztoriban látná-hallaná szívesen ezt a kiváló párost, az nézzen szét a kanálisban.

Ben Kingsley – Újréti László. Kingsleyt a néhai Végvári Tamás szinkronizálta magasan a legtöbbször, így aztán elég komoly űr maradt utána. Idén egyszer már sikerült Szilágyi Tibor (Vasember 3.) személyével kielégítően betölteni, most pedig a módfelett szelídebb hanggal bíró Újréti László kapott lehetőséget, aki egy HBO-s tévéfilmben már tolmácsolta a magyaroknak az Oscar-díjas színészt.

Viola Davis – Kocsis Mariann. Középkorú fekete nőről van szó, aki ráadásul katonai posztot tölt be. Ki más lenne a magyar hangja, mint Kocsis Mariann?

Asa Butterfield – Ungvári Gergő. A fiatal szinkronszínészek területén nincs igazán rend nálunk, mert hogy van az, hogy a 16 éves Butterfieldnek egy 20 év feletti színész jutott, sok esetben meg éppen az ellentétes felállás tapasztalható: mutálás előtt álló srácok szólnak gimnazistakorúak szájából. Persze nincs arról szó, hogy egy állandóan gond lenne, csak hát szembeötlő dolog. Ungvárit egyébként nemrégiben a Majd újra lesz nyárban hallhattuk.

Abigail Breslin – Laudon Andrea. Breslin és Laudon Andrea is különböző x-ben járnak, viszont már nem idegenek egymás számára: mikor megjelent nálunk a Nim szigete, ugyanez volt a szereposztás.

valamint:
Nonso Anozie – Bognár Tamás
Moises Arias – Timon Barnabás
Conor Carroll – Berkes Bence
Stevie Ray Dallimore – Haás Vander Péter
Cameron Gaskins – Gacsal Ádám
Aramis Knight – Boldog Gábor
Tony Mirrcandani – Faragó András
Suraj Partha – Bogdán Gergő
Jimmy 'Jax' Pinchak – Joó Gábor
Andrea Powell – Farkasinszky Edit
Khylin Rhambo – Czető Roland
Brandon Soo Hoo – Szalay Csongor
és Zakariás Éva

a magyar változat munkatársai:
magyar szöveg: Petőcz István
szinkronrendező: Marton Bernadett

A filmet a ProVideo mutatja be november 7-én.

poster_endersgame_hun_final.jpg

Címkék

harrison ford szinkron sci fi ben kingsley abigail breslin adaptation viola davis provideo asa butterfield csernak janos zakarias eva marton bernadett haas vander peter kocsis mariann gacsal adam berkes bence farago andras czetö roland szalay csongor bognar tamas timon barnabas ujreti laszlo ungvari gergö laudon andrea farkasinszky edit petöcz istván

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr55616764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

m.martin91 2013.11.05. 21:41:37

Ha a fiatalok megoldják, akkor nem lehet gond a szinkronnal. A felnőtt főszereplők hangja teljesen rendben van, hiszen a Ford-Csernák páros elválaszthatatlan egymástól, Viola Davis-nek is egyértelmű Kocsis Mariann. Egyedül Kingsley magyarítása lehet meglepő, Végvári-t nem igazán lehet pótolni, dehát Újréti mégiscsak Újréti. Kizárt dolog, hogy ne oldaná meg.

David S. 2013.11.05. 22:45:57

Hailee Steinfeld miért nincs a listán? Néma szerepet játszik vagy mi? :O

Takács Máté · http://aeonflux.blog.hu 2013.11.05. 23:05:02

@Szatyi93: Én is ezt kérdeztem magamban, mikor nem leltem a kapott listában.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása