aeon flux

ready for the action now, danger boy?

vasember 3: a magyar szinkron Takács Máté
2013. április 20. 12:06:00

Kategória: film 12 komment

Nálunk már szerdán éjfélkor elválik, hogy Tony Starknak spéci páncélzatában avagy önmagában kell keresnie hősi erejét. Nem lenne rossz, ha az is kiderülne, hogy Shane Black két említésre méltó filmszerepe ikonikus főszereplőjét (a Predatort és a Robotzsarut) is bevetette ellene, de ilyen találgatások helyett inkább lássuk, ami bizonyos: a magyar hangokat.

iron_man_3_poszterkep.jpg

Robert Downey Jr. – Fekete Ernő. Vasbeton biztosságú színész–szinkronizőr duóról van szó, és ha nem is lehet reprodukálni Downey Jr. szövegelését, azért Fekete mindig elég közel jut hozzá.

Ben Kingsley – Szilágyi Tibor. Szilágyi Tibor mint képregényes szupergonosz? Ehhez hasonlókból elviselnénk többet is! A legutóbbi előzetes már megszellőztette ezt a magyar hangot, ami kétség kívül nagyobb szeletet tölt be a Kingsleyt legtöbbször közvetítő Végvári Tamás után maradt űrből, mint mondjuk Kőszegi Ákos A diktátorban.

Gwyneth Paltrow – Major Melinda. A jelek szerint Miss Pottsnak nagyobb feladat jut az eddigieknél, minimum a megmentendő hölgy szerepköre, úgyhogy Major Melinda vélhetően több időt töltött a stúdióban, mint az előző két rész alkalmával.

Don Cheadle – Takátsy Péter. Mikor Terrence Howard kiesett szerepéből, vitte Király Attilát is természetesen, de az már két résszel ezelőtt volt, így az Ocean's-trilógiában egymásra találó Cheadle–Takátsy páros másodjára alakítja Rhodeyt. Egyébként ki tud olyan franchise-t, amelyben a színész cserélődött, de magyar hang maradt?

Guy Pearce – Stohl András. Nincs olyan figura, akit Stohl András ne hozna jól, ezt legkésőbb a Casino Royale idején megtanulhatta mindenki, ám egy kérdésem azért lenne: mihez kezd a szinkronrendező, ha egy későbbi Marvel-filmben Killian esetleg találkozik Sólyomszemmel?

Rebecca Hall – Németh Borbála. A Dr. Maya Hansent alakító Hallnak is olyasvalaki szolgáltatja a magyar hangját, aki már kivette a részét a Vasember-szinkronokból: Németh Borbála hangján szólt ugyanis a kisebb szerepben feltűnő Kate Mara a második részben. Egyébként a Tolvajok városában is ő szinkronizálta a színésznőt.

Paul Bettany – Kárpáti Levente. J.A.R.V.I.S. magyar hangja az első két részben Szabó Sipos Barnabás volt, akinek visszavonulása után Kárpáti Levente vette át a stafétát a Bosszúállókban (miközben az első Vasember-filmben ő is közreműködött egy mellékszerepben).

Jon Favreau – Kálid Artúr. Happy Hogannek nem volt túl sok szövege az első részben, így jelentősebb magyar hangot is csak a másodikban kapott Kálid Artúr személyében.

William Sadler – Rosta Sándor. Az elnököt játszó Sadlert néhány teljesen mellékes filmjében már szinkronizálta Rosta Sándor, de vele amúgy sem lehet nagyon mellényúlni.

valamint:
Ty Simpkins – Boldog Gábor
James Badge Dale – Zámbori Soma
Stephanie Sosztak – Kovács Patrícia

a magyar változat munkatársai:
magyar szöveg: Boros Karina
szinkronrendező: Tabák Kata

A filmet a Forum Hungary mutatja be április 25-én, de már 24-én éjfélkor vetítik néhány moziban. A feliratos változat elérhetőségéről itt írtunk.

PEPPER_HUNGARY_rgb_12E.jpg

Címkék

szinkron marvel sci fi stohl andras forum hungary action gwyneth paltrow ben kingsley sequel robert downey jr superhero iron man don cheadle shane black guy pearce jon favreau paul bettany kovacs patricia magyarvalosag 3d cinema kalid artur fekete erno tabak kata boros karina rosta sandor zambori soma nemeth borbala szilagyi tibor major melinda takatsy peter boldog gabor karpati levente

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr815236176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mrs wilkinson 2013.04.20. 12:17:22

"Egyébként ki tud olyan franchise-t, amelyben a színész cserélődött, de magyar hang maradt?"

Harry Potter. Dumbledore szerepét Richard Harris halála után Michael Gambon vette át, a magyar hang szerencsére maradt Makay Sándor.

TomPowell25 2013.04.20. 12:21:38

Kérdem én, miért pont mindig Stohl? Más nem ér rá? És ezt mondom úgy, hogy nincs problémám vele, de ő is lassan ott tart, mint Reviczky: a háttérben zümmögő legyet is röptében leszinkronizálja. Elsőre pedig nekem is az fordult meg a fejemben, hogy a későbbiekben egy Sólyomszem feltűnés még bezavarhat, másrészt meg Széles Tamás ezek szerint nem ért rá, pedig Pearce-hez tökéletesen illik, mint ahogy az abból az egy mondatból is kitűnt a legutóbbi előzetesnél. Szilágyinak viszont nagyon örülök továbbra is.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.04.20. 12:31:44

nem nagyon hiszem, hogy Sólyomszem találkozna Pearce-el.

Az úriember 2013.04.20. 12:41:47

Ez most komoly ? Don Cheadle-nek maradt a élvezhetetlen, pocsék magyar hangja, a 2. részből ? F@sza ! :(
Tabák Kata meg „monnyon le” !

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.04.20. 12:42:38

Most döbbenek rá, hogy Don Cheadle magyar hangja borzasztó. Kromoszóma-szintű melléfogás. /:

Takács Máté · http://aeonflux.blog.hu 2013.04.20. 13:03:34

@mrs wilkinson: Bingó!

A fentieken túl még Bozsó Péter is hallható lesz, de sehogy se sikerült kiderítenem, hogy egy bizonyos "Garry" nevű figurát melyik színész játssza. Na szóval azt Bozsó szinkronizálja.

merlinicus · http://szinkronjunkie.blog.hu 2013.04.20. 13:32:10

@mrs wilkinson: Ne felejtsük el az Asterix az Olimpián című filmet, ahol az Asterixet korábban játszó Christian Claviert lecserélték, de Galkó Balázs maradt.

Egyébként Guy Pearce az előzetesben szerintem Széles Tamás volt (bár kb. csak egy negyed mondatot mondhatott, de szerintem stimmel). Őt vártam volna - Stohl András kicsit kevésbé lehet telitalálat a szerepre. De ő mostanában azért szerepel ennyit, mert a televíziós munkáinak kiesése miatt a kollégái próbálnak neki így segíteni.

Don Cheadle magyar hangja nekem tetszik. Szerintem gáz, hogy minden fekete színészt Kálid Artúr (a Gátlástalanokban sem örülök neki), Galambos Péter vagy Dolmány Attila szinkronizál. Kérem vissza a régi, szép időket, amikor még Melis Gábor is volt feka rapper! :)))
(Ford Fairlane kalandjai)

Tabák Kata pedig persze mondjon le (például a Sötét Lovag szinkronja miatt), de az igazi mellényúló művész nem ő, hanem a kolléganője: Báthory Orsolya.

Ted E. Bear 2013.04.20. 15:04:00

A Mátrixban szintén volt ilyen. Gloria Foster halála után Mary Alice vette át a szerepet, és őt is Szabó Éva szinkronizálta.

m.martin91 2013.04.20. 15:31:15

Szilágyi Tibor-nak nagyon szurkoltam, hogy ő legyen Ben Kingsley hangja. Az előzetesben hihetetlen jól nyomta, remélem a filmben is hasonló szintű alakítást nyújt.

Don Cheadle - Takátsy Péter duó egy egészen különleges páros, szerintem speciel ez egy telitalálat. Az Ocean's filmekben elképesztően jó volt ez a párosítás, s egészen biztos, hogy most is az lesz.

Stohl András pedig valóban nem várt választás volt Guy Pearce-nek, de ez miatt egyáltalán nem kell aggódni. Nálam Stohl az egyik legjobb szinkronszínész az országban, gyakorlatilag ő lenne az utolsó ember, aki miatt aggódnék, hogy nem old meg egy feladatot.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.04.20. 17:19:52

@m.martin91: az ocean-ban szerintem is jó volt a hangja.

Oblath Ádám 2013.04.20. 18:18:36

Szerintem is teljesen jó lesz a szinkron. És nekem isa HP ugrott be Makay Sándorral...

Az úriember 2013.04.20. 20:12:43

@doggfather: Igen, a Robbantós karakteréhez tényleg passzolt ez a magyar hang.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása