aeon flux

ready for the action now, danger boy?

feledés: a magyar szinkron Takács Máté
2013. április 09. 13:54:00

Kategória: film 8 komment

Holnap este (legkorábban 18.30-kor a Duna Plazában) mi már megnézhetjük a Feledés című, izgalmasnak ígérkező sci-fit, ami remélhetőleg nem csak április havi mércével lesz kiemelkedő. A magyar változat nem tartogat sok meglepetést, remélhetőleg ez a filmre nem fog állni...

oblivion.jpg

Tom Cruise – Rékasi Károly. Alapvetően a Paramount Pictures illetékesei határozták meg Cruise magyar hangját egy életre, de ha Rékasi Károly nem szinkronizálja a Magyar Televízióban 1987-ben bemutatott Végtelen szerelem című filmben a színészt, talán ki se küldik hangmintáját a Mission: Impossible idején. De kiküldték, s bár azt követően nem mindig maradt e párosítás (a Jerry Maguire-ben Stohl Andrást forszírozták, néhány alkalommal pedig visszanyúltak Kautzky Armandhoz, így a Magnóliában és a Vanília égboltban), a megszokás nagy úr, s Rékasit jobbára már csak ilyen alapon hívják vagy csak ezt vállalja (Cruise-on kívül még David Duchovny-t). Kár.

Morgan Freeman – Reviczky Gábor. Ha eddig nem döntötték volna el, Freeman rajongói most gyors egymásutánban tesztelhetik, ki áll jobban kedvencüknek: Helyey László a Támadás a Fehér Ház ellenben, avagy Reviczky Gábor.

Olga Krylenko – Pikali Gerda. Olgát legutóbb megfosztották néhány szerep után (Hitman - A bérgyilkos, Max Payne - Egyszemélyes háború, A Quantum csendje) bejáratottá vált magyar hangjától (lévén A hét pszichopata és a si-cuban mertek mással előállni, névlegesen Bánfalvi Eszterrel), most azonban nála is visszasüppedhetünk a szokványba.

Melissa Leo – Nyakó Júlia. Morgan Freemanhez hasonlóan Leo is látható a múlt heti terrortámadásos thrillerben, ahol Csere Ágnes szinkronizálja. Nyakó Júlia ugyanakkor ismerősen cseng majd azoknak, akik a magyar hangsávra kapcsoltak a The Fighter - A harcos DVD-n, hiszen Leo Oscar-díjas alakítását is ő tolmácsolta nekünk.

Nikolaj Coster-Waldau – Zöld Csaba. A Trónok harca szép szál dán legényét nem sorozatbeli szinkronhangjára (Anger Zsolt) bízták. Zöld Csaba orgánumát itt lehet felidézni, a Crank 2: Magasfeszültségből vett szöveggel.

Andrea Riseborough – Pálfi Kata. A 31 esztendős angol színésznő a Kettős játszmában nyújtott alakításával hívta fel magára a nemzetközi figyelmet, de éppenséggel játszotta már Margaret Thatchert is. A Feledés az első hollywoodi munkája.

további magyar hangok:
Andrássy Máté, Bánfalvi Eszter, Béli Ádám, Czifra Krisztina, Csépai Eszter, Friedenthal Zoltán, Koller Virág, Mohács Nóra.

a magyar változat munkatársai:
magyar szöveg: Speier Dávid
hangmérnök: Gábor Dániel
rendezőasszisztens és vágó: Kajdácsi Brigitta
gyártásvezető: Fehér József
szinkronrendező: Báthory Orsolya

A szinkront a Mafilm Audio Kft. készítette. A filmet a UIP-Duna Film mutatja be április 11-én, de már látható premier előtt szerdán este és éjfélkor. A Cinema City MOM Park eredeti nyelven is vetíti. (A film végleges korhatára megegyezik az előzetessel.)

poster_oblivion_hun.jpg

Címkék

szinkron sci fi tom cruise morgan freeman rekasi karoly olga kurylenko pikali gerda melissa leo zöld csaba magyarvalosag uip duna film reviczky gabor speier david bathory orsolya banfalvi eszter palfi kata koller virag feher jozsef kajdacsi brigitta gabor daniel nyako julia

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr685213413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

m.martin91 2013.04.09. 14:31:06

Érdekes, hogy Freeman magyar hangja alapvetően Kristóf Tibor volt, s a halála óta nem találtak neki "alap" szinkronhangot. Reviczky és Helyey váltják egymást.

Rékasi esetében én is sajnálom, hogy nem szinkronizál többet, szerintem kifejezetten jó a hangja, erre nem is kell nagyobb bizonyíték, minthogy Hollywood tulajdonképpen legnagyobb sztárját (ha lehet ilyet mondani) szinkronizálja.
Egyébként Orlando Bloom-ot még szokta vállalni, vagy nem?

Atkakukac1989 2013.04.09. 14:59:42

Rékasi és Tom Cruise és főleg Mulder ügynök. Ha nem ő szinkronizálta volna az FBI nyomozót, tuti nem szeretném ennyire az X-aktákat. És ezt nagyon komolyan mondom. Bár Náray Erika érdemeit sem kell figyelmen kívül hagyni.

Dean6 2013.04.09. 17:26:17

Holnaptól adják nálunk,de még nincs fent róla semmilyen kritika...érdekes. Nem szoktam így látatlanban moziba menni. :) A szinkron elég jól néz ki.

Wintermoots (törölt) 2013.04.09. 19:18:35

@Dean6:

én gondolkodtam már azon, hogy jó-e vagy sem, ha vannak előzetes kritikák...mindenesetre ezt én csak akkor nézem meg ha többségében pozitív kritikákat kap

(csütörtökön feledés, likvidálva, mindkettőben olga kurylenko. pénteken amerikában to the wonder-premier, szintén vele:) )

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.04.09. 19:41:02

@Dean6: Holnapig mindenhol embargós, viszont holnap mi is megírjuk róla a magunkét. :)

Ficus Cucis 2013.04.10. 06:55:26

@Zalaba_Ferenc:
személy szerint valamilyen szankcióra számíthatnál akkor, ha mondjuk ma délben közölnél egy kritikát? kitől?

EZoli 2013.04.10. 16:02:19

Feliratos kópia ebből a filmből sem készül? Régebben legalább a Mom Parkban lehetett találkozni szinkronizált filmek eredeti nyelvű feliratos verzióival, sajnos mostanában már ott sem... :( Talán a Django elszabadul volt az utóbbi időben az egyetlen kivétel. Ennyire nincs már erre igény, vagy szimplán nem éri meg a forgalmazónak?

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.04.10. 16:07:17

@EZoli: Eredeti nyelvű, felirat nélküli vetítés lesz a MOM-ban. Sajna a feliratos kópia jóval drágább, mint a felirat nélküli.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása