aeon flux

ready for the action now, danger boy?

filmek a határon: 2013. január Zalaba_Ferenc
2012. november 12. 14:48:26

Kategória: film 33 komment

Dobpergés, tűzijáték, miegymás: új rovatot indítunk, amely ugyan kéz a kézben jár a nagy sikerű bemutatónaptárunkkal, de mégis eltér tőle, hisz nem csak abban segítünk, hogy elhelyezzétek az előttünk álló bemutatókat a nagy filmes térképen, de számos hazai premierről az alábbi sorok rántják le a leplet - csak nektek, csak most.

A felsorolás a forgalmazók engedélyével készült, akik természetesen fenntartják a változtatás jogát (értsd: címek jöhetnek és mehetnek, változhatnak a bemutatók időpontjai, stb.). Ahol már van fix bemutatódátum, ott azt is feltüntetjük. Végül, de nem utolsósorban: a felsorolás nem teljes körű, még várjuk a tájékoztatást néhány forgalmazótól (amint befutnak újabb infók, úgy frissítjük az ajánlót).

És hogy mi az apropója? Hát, gyerekek, nem kertelek: a 2013. januári mozis hónap az utóbbi 5-10 év legerősebbjének néz ki. Lássuk a bizonyítékokat!

UPDATE: Bekerültek a Cirko Film bemutatói is!

UPDATE 2: Bekerültek a Parlux Entertainment bemutatói is!

UPDATE 3: Végül, de nem utolsósorban itt vannak a Big Bang Media bemutató is.

UPDATE 4: A Parlux Entertainment közben még egy héttel előrehozta a Dredd bemutatóját!

jackreacher124.jpgdjango_unchained124.jpgsilverliningsplaybook124.jpgbeastsofthesouthernwild124.jpgthelaststand124.jpg

InterCom: Az aurorai lövöldözés miatt a Warner 2013. januárjára halasztotta a Gengszterosztag (Gangster Squad) bemutatóját, lévén a film egyik jelenetében gengszterek kezdtek el lövöldözni egy moziban. Állítólag a kérdéses szcéna a filmből is kikerült, de ettől még a hónap egyik legvagányabb, egyben legvadabb filmje lehet ez a sztárokkal rendesen megpakolt darab. Habár ehhez a titulushoz a Django elszabadul (Django Unchained) című westernnek is lehet majd egy-két szava, amelyről a napokban derült ki, hogy ugyanabban a valósággal rokon, de azt mégis fenekestül felforgató fantáziavilágban foglal helyet, mint Quentin Tarantino előző rendezése, a Becstelen brigantyk, és ez a duó hamarosan trilógiává hízhat.

Ugyan Spielberg rezüméje az én szememben semmit sem kopott, mégis jó azt hallani, hogy az Egyesült Államok 16. elnökéről szóló Lincolnra a külföldi kritikusok azt mondják, hogy évek óta Spielberg legjobbja. A többnyire heves szóváltásokat és szónoklatokat ígérő film, melyben Daniel-Day Lewis alakítja a címszereplőt, a küszöbön álló Oscar-szezon egyik legnagyobb esélyese lehet. Szintén ott lesz a nomináltak között A kezelés (The Sessions) című dráma, melyben egy vastüdőre kötött férfi (John Hawkes) úgy dönt, ideje elveszítenie a szüzességét.

UIP-Duna Film: A UIP januárban nem vacakol, hanem mindjárt öt új bemutatóval kezdi az évet. A második reneszánszát élő Tom Cruise játssza Jack Reachert (bemutató: 2013. január 3.), a no-nonsense nyomozót, aki egy gyilkosság valódi tettese(i) után kutat Lee Child nagy sikerű regénysorozatának első adaptációjában. Ha a film bejön, azzal Cruise egy újabb franchise-t indíthat útjára. Már az e hónap végén megrendezésre kerülő Anilogue keretében is megnézhetjük a ParaNormant (bemutató: 2013. január 10.), a Coraline alkotóinak új stop-motion filmjét, melynek főhőse beszél a holtakkal, így talán meg tudja állítani a városkáját fenyegető zombiinváziót.

Robert Zemeckis 12 év után tér vissza az élőszereplős filmekhez a Kényszerleszállással (Flight, bemutató: 2013. január 24.), melyben Denzel Washington egy pilótát alakít, aki csodával határos módon épségben letesz egy sérült repülőt, ám az azt követő nyomozás során kiderül, hogy a baleset idején a szervezete alkoholt tartalmazott. Újabb Oscar-matéria? Joe Wright azt vallja, hogy színház az egész világ, és ennek fényében rendezte meg az Anna Karenina (bemutató: 2013. január 24.) legújabb adaptációját, melyben a klasszikus dráma egy különleges színpadi műként éled újra. A kritikusokat megosztotta, szerkesztőségünk viszont szerintem egyöntetű: ezt látni kell! Judd Apatow gyakorlatilag a Felkoppintvát folytatja a 40 és annyi (This Is 40, bemutató: 2013. január 31.) című vígjátékkal, melyben az előző filmben csupán epizódszereplőként feltűnő Leslie Mann/Paul Rudd páros immáron főhőssé lép elő, hogy megküzdjön a negyedik X kihívásaival.

Forum Hungary: Kár is tagadni, hogy Tim Burton az utóbbi években némileg ellustult, ám úgy tűnik, a Frankenweenie - Ebcsont beforr (Frankenweenie, bemutató: 2013. január 3.) című fekete-fehér stop-motion animációs filmmel (bevállalós!) a rendező végre kitört a rutinmunkák közül, a kritikusok szerint a direktor szellemesen és kreatív ötletek tömkelegével felvértezve dolgozta fel egykori élőszereplős kisfilmjét, melyben egy fiú a "Frankenstein-módszer" segítségével éleszti újra elgázolt kiskutyáját.

"Az Oscar-díjra jelölt Bradley Cooper?" Talán itt az ideje ízlelgetni a jelzőt, ugyanis az ítészek szerint könnyen lehet, hogy a másnapos begyűjthet egy jelölést a Napos oldal (Silver Linings Playbook, bemutató: 2013. január 10.) című tragikomédiáért, melyben egy problémás középkorú fickó (Cooper) hazaköltözik a szüleihez (Robert De Niro és Jacki Weaver), hogy némileg rendbe szedje az életét. Az Egyesült állatok (Animals United, bemutató: 2013. január 24.) című német animációs filmben a vadonban élő állatok összefognak az emberek ellen, akik gátat emeltek az állatok túlélésében kulcsszerepet játszó folyóra.

Pro Video: Juan Antonio Bayona az új évezred legnagyobb katasztrófáját, a 2004-es indiai-óceán szökőárt járja körül A lehetetlen (The Impossible, bemutató: 2013. január 10.) című katasztrófafilmjével, melyben a több mint 150.000 életet követelő tsunami szétszakít egy családot. Arnold Schwarzeneggert majd egy évtizede nem láttuk főszerepben, ám a filmtörténelem egyik legnagyobb sztárja jövő januárban végre tesz arról, hogy ne kelljen tovább várakoznunk. Az Erőnek erejével (The Last Stand, bemutató: 2013. január 24.) című akciófilmben Arnie egy határváros seriffjeként próbálja megakadályozni, hogy egy kisebbfajta hadsereget irányító drogbáró Mexikóba menekülhessen.

ADS Service: Yvan Attal (Változatok házasságra) filmjében, a Ne zavarjanak (Do Not Disturb) címűben két heteroszexuális jó barát (Attal és Francois Cluzet) úgy dönt, hogy egy amatőr homopornó forgatásával próbálja megcsinálni a szerencséjét, míg Dustin Hoffman rendezői bemutatkozásába, a Kvartettben (Quartet) egy öregek otthonában élő operaénekesek kezdenek el versengeni egymással - Maggie Smithszel az élen.

Mozinet: A kis forgalmazó A messzi dél vadjaival (Beasts of the Southern Wild, bemutató: 2013. január. 17.) az év egyik legkülönlegesebb független filmjét hozza el nekünk, melyben néhány louisianai család úgy dönt, hogy nem menekül el az árterületről, melyet a küszöbön álló hurrikán minden bizonnyal lakhatatlanná tesz, hanem különleges közösséget alkotva szembeszállnak az elemekkel. Az ünnepelt film a történéseket egy hat éves kislány szemén keresztül mutatja be, így a filmben a fantázia keveredik a rögvalósággal.

Vertigo Média: A független kiadó Thomas Vinterberg új filmjével, a Cannes-ban díjazott The Hunt cíművel jelentkezik januárban, melyben egy férfi (Mads Mikkelsen) próbálja feldolgozni azt, hogy fia védőőrizetbe került. Felforgatott életét a nem várt szerelem teszi elviselhetőbbé.

Cirko Film: A Pasiból lett férfi (The Almost Man, bemutató: 2013. január 3.) című norvég vígjáték főhőse egy "man-child", aki 35 éves létére úgy bulizgat, mint egy 20 éves, még mindig a szüleivel él, s nem hajlandó felnőni, de persze beüt a krach, és újra kell gondolnia az életét. Ben Wheatley The Kill List című sokkfilmje elkerülte hazánkat, ellenben új, valamivel könnyedebb, ám nem kevésbé véres filmje, a Vérturisták (Sightseers, bemutató: 2013. január 17.) viszont nekünk is szerez majd néhány bűnös percet. A film egy turistapárosról szól, akik vándorlásaik során csak azokat teszik el láb alól, akik idegesítik őket. Derék.

Parlux Entertainment: Úgy esett, hogy ugyanaz a független kiadó ugyanabban a hónapban mutatja be A rajtaütés (The Raid, 2013. január 10.) és a Dredd (bemutató: 2013. január 10.) című filmeket, melyek gyakorlatilag ugyanazt a történetet mesélik el - csupán erőszakban licitálnak egymásra. Szóval arról van szó, hogy egy zsarukommandó/két jövőzsaru egy rosszfiúk lakta toronyházban reked, melynek kegyetlen bűnöző ura/úrnője vérdíjat tűz ki a fejükre. Kezdődhet a vérfürdő.

Big Bang Media: Bill Murray mint Roosevelt elnök? Hol kell sorba állni? Mindenki kedvenc színésze FDR bőrébe bújik a Hyde Park on Hudson című kosztümös biopicben, amely annak ellenére egy romantikus fim, hogy a II. világháború küszöbén játszódik. A Szép remények (Great Expectation) legújabb feldolgozásában a Hadak útján Jeremy Irvine-ja játssza Pipet, míg a háttérben Ralph Fiennes keveri a szálakat.

Címkék

lincoln tarantino dustin hoffman keira knightley mozinet tom cruise gangster jude law naomi watts ewan mcgregor jamie foxx tim burton robert de niro joe wright leonardo dicaprio sean penn arnold schwarzenegger judd apatow spielberg robert zemeckis sundance intercom mads mikkelsen josh brolin paul rudd ryan gosling emma stone bradley cooper christoph waltz provideo john hawkes jennifer lawrence dijszezon eurocinema uip duna film vertigo media ads service daniel day-lewis filmek a hataron

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr1004903260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-creeper- 2012.11.12. 15:23:58

Hát nem rossz, nem rossz, de... nem rossz.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2012.11.12. 15:36:53

ÉS még csak nem is teljes. Több forgalmazótól is várom a visszajelzést. Remélem, nem hiába. :)

Lazók György · https://filmekapolcrol.blog.hu/ 2012.11.12. 16:04:10

Izmos évkezdés, ebből kénytelen leszek szelektálni, de a Kényszerleszállás-t, a Jack Reacher-t, a Django elszabadul-t, és a Gengszerosztag-ot mindenképp meglesem!

szkristof92 2012.11.12. 16:06:57

Kemény 10 film van, amit mindenképp meg akarok nézni ezek közül. Durva.

Cseh Dániel · http://aeonflux.blog.hu/ 2012.11.12. 16:30:24

Ami biztos: Beasts of the Southern Wild, Django Unchained.

Ami kritikafüggő: Lincoln, The Last Stand, Flight.

A többihez kell azért több csillagzat együttállása is, nem azért, mert nem lenne őket érdemes megnézni, inkább azért, mert mostanra sikerült meggyűlölnöm a "moziba járás" fogalmát, úgyhogy csak végső esetben... Ehhez képest ez szép teljesítmény, január! ;)

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2012.11.12. 16:49:53

Ááá, a Sightseers magyarországi bemutatójára végképp nem számítottam. Nagyon durva ez a január. :)

Winkie 2012.11.12. 16:56:44

de hol a The Master?

clive. 2012.11.12. 17:02:39

Engem ezek közül érdekel: Lincoln, Frankenweenie, The Last Stand, The Hunt. Remélem a DVD megjelenések sem váratnak sokáig magukra.

Haneke Szerelem című filmje lesz nálunk DVD-n, nem tudja valaki?

Vektor. (törölt) 2012.11.12. 17:44:20

Én le se merem írni, hogy hány filmre szeretnék elmenni januárban, mert több mint a fele nem fog eljutni hozzánk Szombathelyre. Az egyetlen, amiért utaznék, az a Beasts of the Southern Wild.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2012.11.12. 17:55:37

@Vektor.: Hát ez jó kérdés, de utánajárok.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2012.11.12. 17:56:37

Mármint clive kérdésének járok utána.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2012.11.12. 17:57:32

@Winkie: Állítólag ijesztően drága, de nem hinném, hogy le kéne mondanunk róla, csak majd valamikor később várható.

mrbloodbunny · http://mrbloodbunny.blog.hu/ 2012.11.12. 18:08:06

hátt... nem tom, nem tom, engem valahogy egyik sem mozgat, pedig mocsoknagy filmhomár vagyok.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2012.11.12. 18:13:16

@mrbloodbunny: Hát baszki, már megbocsáss, de akkor mégse vagy az. :) Van itt minden Tarantinótól kezdve egy új Svarcin, egy új Vintenbergen és egy valag Oscar-matérián át egy szanaszét dicsért brit horrorkomédiáig.

clive. 2012.11.12. 18:18:53

Köszi előre is az utánajárást :)

Before · http://azbeszt.blog.hu 2012.11.12. 19:11:39

Ezen a reacher-filmen állandóan csak szakadok a röhögéstől.
Jack Reacher jó 190 cm magas, úgy száz kiló, kimondottan nem jóképű figura, aki a jelenlétével is betölti a teret. Kiköpött Cruise, baszki...

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2012.11.12. 22:12:51

Két "aprósággal", a The Raiddel és a Dredd-del bővült a januári kínálat.

Én 17 filmet fogok megnézni a fentiekből - azért nem húszat, mert hármat a januáriak közül már láttam.

freddyD 2012.11.12. 22:18:16

Brutál felhozatal!

brown69 2012.11.13. 00:45:31

Februárban jön az Úton(On the Road)2012-es adaptációja, márciusban elvileg a The Master is befut, majd valamikor jön(tavasz elején)a The Perks of Being Wallflover, lesz Holy Motors és a Paperboy Nicole Kidman-nal, viszont moziban nem lesz Clint Eastwood filmje, a Trouble with the Curve és nagyon úgy látszik, hogy a mumblecore-királynő, Greta Gerwig Lola Versus című hangulatos életképe sem jut el hozzánk...

Vinnie Jones 2012.11.13. 01:14:10

Mult heten neztem meg a Beasts of the Southern Wild-ot. Egy remek fesztival film, de nem moziba valo. A remekul osszevagott elozetes utan sokkal de sokkal tobbet vartam tole. Magyarorszagon amugy nincs meg az a inteligens reteg akik ezt igazandibol ertelmezni tudnak. Szerencsere olyan moziberletem van ami korlatlan filmmegtekintest nyujt igy azt mondom: ennyi belefert, de ha fizetnem kellett volna erte teljes aru jegyet, a fejem a falba vertem volna... Ettol fuggetlenul sok sikert kivanok az uj forgalmazonak akiket remelem nem fog elkeseriteni es elkedvetleniteni a 3-5000 nezoszam amit ez a film maximum produkalni tud.

subvoxel 2012.11.13. 03:33:51

Ejha :) Esetleg van-e némi esély, hogy a To The Wonder-t is bemutassák?

K. Kálmán 2012.11.13. 09:04:23

Ezekből minimum 15 film nagyon érdekel. Azt hiszem, a januári hétvégéimet állandóan Pécsen vagy Pesten kell töltenem...

2012.11.13. 09:38:02

Nos, a The Raid Redemption tavalyi film (www.imdb.com/title/tt1899353/), és már láttam. Átlagos, gagyi színészekkel, gagyi, sablonos történettel, viszont kitűnő harcjelenetekkel. Ez utóbbi miatt egyszer azért meg lehet nézni.
Magyar szinkronra kíváncsi leszek...

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2012.11.13. 13:50:05

Nos, a frissítéssel a fenti 17 19-re módosult. :)

K. Kálmán 2012.11.13. 14:36:38

Tényleg, a Budapest Film által ígért To The Wonder sorsa engem is érdekelne. Bufis cím(ek) nem lesz(nek)?

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2012.11.13. 14:38:54

Leveleztem a BuFi ügyvezetőjével. Ő azt ígérte, hogy a marketingesük majd küldi a címeket. A To the Wonder hozzájuk tartozik.

Lazók György · https://filmekapolcrol.blog.hu/ 2012.11.13. 16:09:09

Dredd meg Raid is? No, ez már tényleg túlzás! Ez a rengeteg bemutató ki fogja nyírni egymást.

Cseh Dániel · http://aeonflux.blog.hu/ 2012.11.14. 10:39:10

@J. Bauer: És a legújabb hírek szerint ezek ketten egy napon érkeznek.

purga · http://horrormirror.blog.hu 2012.11.14. 10:39:24

Egy napon a The Raid és a Dredd? Ezek normálisak? Mi a koncepció? mert az érdekelne, de nagyon. Így bukás lesz, aztán majd csodálkoznak, hogy miért.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2012.11.14. 10:52:32

Jó kis double feature-t lehetne csinálni a két filmből. :)

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2012.11.20. 22:13:56

Most meg A rajtaütés bemutatódátumával sakkozott kicsit a Parlux: a legújabb közzétett dátum január 31. Tessék fenntartásokkal kezelni.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása