aeon flux

ready for the action now, danger boy?

ezen a hétvégén, korábban... (2018/11.) Takács Máté
2018. március 18. 09:50:00

Kategória: boxoffice Szólj hozzá!

A Tomb Raidernek mindenféle állatokkal gyűlik meg a baja e hétvégén: odaát sokadjára a Fekete Párduc célozza meg a #1 helyet, itthon pedig a Nyúl Péter nyithat elébe. 5, 10, 15, 20 évvel ezelőtt pedig az alábbiak történtek.

usa_2018_11.pngAz amerikai listavezető 5, 10, 15 és 20 évvel ezelőtt.

5 éve...
odaát
Március közepéhez képest szerény képességű újdonságok indultak rohanra az Óz, a hatalmas ellen, hasztalanul; a Disney-fantasy 41.3 millióval vezetett újfent. A hívás ($17.1M/$51.9M) Halle Berryvel erős második lett azért, ellenben A fantasztikus Burt Wonderstone ($10.2M/$22.5M) a jó nevű komikusok jelenléte dacára rossz vicc lett a Warnernek; hozzánk így el sem ért.

errefelé
A három naposra nyúlt hétvégén az Óz, a hatalmas őrizte itt is vezető pozícióját, több mint 30.000 nézővel. Mögötte vígjátékok debütáltak: a Dől a moné nyerte az első futamot, ám a Képszakadás végül jóval messzebbre jutott (37.460 vs. 55.694), akkoriban a Big Bang Media legnagyobb sikerévé válva. Összességében azonban méltatlan versenyzők és legfőképp számok voltak ezek, ami amúgy egész márciusa és az év nagy részére áll.

10 éve...
odaát
A gyerekek meghallották Dr. Seuss kedvelt figurájának moziba kerülését, így a Horton ($45M/$154.5M) méltó összeggel nyomta le az I.e. 10 000-t a dobogó tetejéről. A Fox-rajzfilm máig a Blue Sky top bevételű filmje a Jégkorszak-sorozaton kívül. Idén jön az animációs Grincs, szóval egy élőszereplős elefántost is illene összedobni...

errefelé
Az I.e. 10 000 váltotta az élen a Hipervándort. Az őskori kalandfilm 33.000 nézővel vágott neki a listának, ami több mint duplája a második helyezett számainak, ám ebben a kategóriában égetően kevés. Mindenesetre, a kötelező 100.000-es korlátot levitte, s a hónap második legnézettebbje lett (sőt legnézettebb játékfilmje).

15 éve...
A Több a sokknál kevesebb mint 30%-ot hátrált, így biztos kézzel őrizte első helyét. Steve Martin vígjátéka ekkor még végső bevétele felénél sem járt, és ha átszámítjuk mai jegyárakra eredményét, akkor látszik igazán, hogy mekkorát szólt: 202 milliót érne ma ugyanennyi nézővel. A premierek közül az ÖcsiKém ($14.1M/$47.9M) tolta magát legmagasabbra, de annyira nem tett mély benyomást, hogy nálunk is bemutassák - folytatást viszont szült. Harmadikként lépett be a Veszett vad ($13.5M/$34.2M); Tommy Lee Jones és Benicio del Toro párharca túl költséges volt (55M), így nem megveszekedett dolog bukásnak minősíteni.

errefelé
Szorosan egymás mögött taszította le két hét után a Taxi 3.-at a Chicago és a Még egy kis pánik. Az Oscar-favorit musical alaposan megtáncoltatta a magyar közönséget, miközben a vígjáték-folytatás nálunk is messze elmaradt az első résztől, de azért még így is jobban járt a több mint 100.000 eladott jegyével, mint hazájában.

20 éve...
odaát
Alig háromszázezer dollár híján a Titanicot megfosztotta trónjától a premier. És aki Leonardo DiCapriót kis híján lenyomta, az maga Leonardo DiCaprio volt. A vasálarcost ($17.3M/$57M) annak idején az első, becsült adatok egy szinten hozták ki a süllyedő hajóval (mindkettő 17.5 millión állt), végül előbbi lejjebb, utóbbi feljebb kötött ki annál. A kosztümös kalandfilm annyira kitartó végül nem volt, hogy a főszereplő teljesen megdicsőüljön, de 35 milliós költségvetését messze felülmúlta, világszinten pedig több mint 180 milliót hajtott fel.

errefelé
Még Amerikában is a top 10-ben tartózkodott, mikor mifelénk moziba került a Lesz ez még így se. A díjnyertes vígjáték a magyar közönség körében is nagy kedvenc lett, sokáig műsoron volt, míg végül át nem lépte a 300.000-et jegyeladások terén.

hun_2018_11.pngA magyarországi listavezető 5, 10, 15 és 20 évvel ezelőtt.

Címkék

box office titanic chicago leonardo dicaprio as good as it gets box office hazai blue sky oz the great and powerful regebbi hetvege the man in the iron mask

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr513749440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása