aeon flux

ready for the action now, danger boy?

trailer + werkfilm: fekete mise [black mass] (2015) Richter Géza
2015. szeptember 06. 09:09:00

Kategória: film 10 komment

Miközben a Fekete mise körül egyre hangosabb a sutyorgás Johnny Depp visszatéréséről a drámai, nagy formátumú szerepekhez, Sienna Miller nevét elfelejthetjük a film kapcsán. Scott Cooper direktor ugyanis nemes egyszerűséggel a színésznő jelenlétének minden egyes korábban rögzített másodpercét kinyeste a matériából, törölve ezzel a központi antihős, James "Whitey" Bulger barátnőjét, Catherine Greiget a forgatókönyvből. Döntését a narratíva kívánalmaival indokolta, s bár nem győzte fényezni Miller alakítását Depp ellenpólusaként, szerinte nem volt létjogosultsága karakterének, mert az teljesen más irányba befolyásolta a végeredményt, mint amilyen sztorit ő elmesélni szeretett volna.

Mindenesetre a stúdió ontja magából a tévészpottá zsugorított előzeteseket, és már a valós történeti háttér megvilágítását célzó, első kisfilmet is megnézhetjük. Az "Oscart Deppnek!" alcímet viselő marketingkampány feszített tempóval dübörög, fej fej mellett erőlködve A visszatérő fémjelezte, "Itt az idő, Leo!" elnevezésű riválissal. Az biztos, hogy 2015 húzós lesz a férfiaknak fő- év mellékszerepekért kiosztható arany szobrok szempontjából: az év első felében nem kis vehemenciával ringbe szállt már a Mélyütés, és Jake Gyllenhaal dupla biztosítékul rövidesen az Everestben folytatja a küzdelmet a címért, nem mellékesen néhány tehetségben rendesen eleresztett pályatársával együtt. A hajtás után található három előzetes, illetve a már említett werkfilm mellett  további esélylatolgatást olvashattok röviden.

A teljesség igénye nélkül, az eddig ismert részletek alapján a Fekete misén és a fentieken kívül szerintem a következő filmek színészei az azokban nyújtott teljesítményük miatt esélyesek lehetnek majd a jelölésre: Ifjúság, Mentőexpedíció, Sicario - A bérgyilkos, Legenda, Kémek hídja, Spotlight, és a pár napja már szóba hozott Danish Girl. Nyilván teljesen hipotetikus a bejegyzés végi kérdés, hiszen a legtöbb film bemutatója még várat magára, ezért pusztán érzelmi alapon érdeklődünk - ti melyik művész díjazásának örülnétek? Szavazattok a felsorolt nevekre, vagy kommentben írjátok meg a különvéleményeteket!

Címkék

oscar velence toronto johnny depp sienna miller warner gangster drama tv spot werkfilm intercom crime kevin bacon juno temple peter sarsgaard adam scott biopic james russo benedict cumberbatch joel edgerton jesse plemons dakota johnson filmhir crime movie gangster movie film hir corey stoll scott cooper

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr357763680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

klesitz 2015.09.06. 12:04:06

Pittet kihagytátok a felsorolásból. ő is befog szállni a bunyóba szerintem.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2015.09.06. 13:24:33

Húú, nekem annyira nem jön át Depp ebben a filmben, az valami hihetetlen.

Richy102 2015.09.06. 13:47:11

Fassbender? Vagy ő esélytelen a Machbettel és a Steve Jobsal?

Richter Géza 2015.09.06. 13:59:49

@Richy102: ez az első változata a szövegnek és a szavazópanelnek. időzítés és mentés után eszembe jutott még Fassbender és a Macbeth, ezért a névvel és a címmel (+az általam igen nagyra tartott Paddy Considine-ével;) bővítettem a bejegyzést. frissülni viszont a fent láthatók frissültek ki, amit viszont már csak néhány szavazat beérkezése után észleltem. mivel a panelt utólag nem lehet szerkeszteni, kizárólag törölni és újra lecserélni, maradt ez, mert nem akartam, hogy elvesszenek a leadott voksok :) .

Richter Géza 2015.09.06. 14:00:47

@klesitz: Pitt felvetése abszolút jogos :) !

Richy102 2015.09.06. 14:05:56

@Richter Géza: jah értem. Én nagyon szorítok neki. Nagy kedvencem :) de szerintem az oscaron ha tarolni is fog akkor azt a Jobssal teszi majd. Pedig a Macbethnél jobban várt film idén nálam nem nagyon van :) az biztos. Húzós egy év lesz.

con-troll 2015.09.07. 03:35:49

Steva Jobs: Mac Beth? xD

Kovács Erzsébet 2015.09.07. 09:34:21

@Richter Géza: Considine mivel jön idén? Én is nagyra tartom, de szerintem az Oscart soha nem kapó, klasszis brit színészek jól őrzött kis klikkjében fog maradni...

Richter Géza 2015.09.07. 17:15:39

@Kovács Erzsébet: Banquo lesz a Macbeth-ben. én annak is örülnék, ha csupán jelölnék mellékszereplőként :)

Kovács Erzsébet 2015.09.07. 22:48:31

@Richter Géza: És tényleg. Meg se ismertem szakállal (vagy két napja láttam jól borotvált, 1980-as manchesteri detektívként a Red Riding trilógia második részében :)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása