aeon flux

ready for the action now, danger boy?

az ismeretlen drakula: a magyar szinkron Takács Máté
2014. október 19. 14:37:11

Kategória: film 3 komment

Drakula, Drakula halott és élvezi, Drakula 2000... a havasalföldi fejedelemből lett rém mégsem annyira ismeretlen a magyar nézőknek, ám az említett trióból csak egyet tiszteltek meg a forgalmazók szinkronnal. Leslie Nielsen mellé most Luke Evans is beáll, ráadásul most még premier előtt is láthatjátok-hallhatjátok!

Luke Evans – Szabó Máté. Már A hobbit: Smaug pusztasága előtt sem voltak idegenek egymásnak Evans és Szabó, de a tavaly decemberi film után még könnyebben találnak egymásra. Az előzetesben ugyanakkor még nem ez volt a felállás, de mint tudjuk, az egy külön ügy.

Sarah Gadon – Balsai Mónika. A szemrevaló színésznőnek ahány szerepe volt eddig, annyi magyar kolleginával hozták össze a szinkronrendezők, ezt megelőzően például egy tizenhét évvel eltérő korúval is... Most is akad egy tízes, de hát ez hangoknál nem egetrengető. Hátha Balsai Mónika még maradandó is lesz a későbbiekre nézve...

Dominic Cooper – Dányi Krisztián. Dányi Krisztiánt többet kellene nyomatni. Cooper esetében nyomatják is, hiszen idén a Need for Speedben is hallhattuk már.

Charles Dance – Dunai Tamás. A Trónok harcát magyarul nyomon követők ha a vámpírrá maszkírozott Dance-re egyből nem is ismernének rá, Dunai Tamás majd segít – nevezett sorozatban is ő a hangja ugyanis.

valamint:
Art Parkinson – Straub Martin
Diarmaid Murtagh – Seder Gábor
Paul Kaye – Zöld Csaba
William Houston – Sörös Sándor
Noah Huntley – Törköly Levente
Zach McGowan – Fehér Tibor
Ferdinand Kingsley – Láng Balázs
Joseph Long – Csuha Lajos

a magyar változat munkatársai:
magyar szöveg: Speier Dávid
hangmérnök: Illés Gergely
rendezőasszisztens és vágó: Kajdácsi Brigitta
gyártásvezető: Kéner Ágnes
szinkronrendező: Csörögi István

A szinkront a Mafilm Audio Kft. készítette. Forgalmazza a UIP-Duna Film.

Címkék

horror szinkron vampire dracula csuha lajos danyi krisztian szabo mate törköly levente dominic cooper zöld csaba luke evans uip duna film speier david sörös sandor csörögi istvan feher tibor lang balazs seder gabor dunai tamas straub martin balsai monika kajdacsi brigitta illes gergely kener agnes

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr176807731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CrazyDave 2014.10.19. 14:52:53

Dányi Krisztián valóban egy nagyon jó szinkronhang és elég keveset halljuk főbb szerepekben. Sawyert el sem tudnám képzelni nélküle. :)

E900 2014.10.19. 15:05:20

Nekem előzetesben levő Luke szinkron jobban bejött :)

Fatal Error! System Halted! 2014.10.19. 21:45:28

Dányi rengeteget szinkronizál a MGM-nek, de sajnos az ott futó filmek nagy részét átszinkronizálják és ugyanaz a 7-10 színész adja az összes filmben a hangot. Pl. Dányi Barbinek, Háda.

Ezek mind kíváló szinkronhangok, de szerintem ott eljelentéktelenednek. Persze keresetkiegészítésnek megfelel.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása