aeon flux

ready for the action now, danger boy?

majd újra lesz nyár: a magyar szinkron Takács Máté
2013. október 02. 13:48:00

Kategória: film 4 komment

A britekkel egy időben, sőt egy nappal korábban láthatjuk Meg Rosoff díjnyertes könyvének adaptációját, amelyben kitör a harmadik világháború, szóval nem mindennapi hátteret kapó felnőtté válás-történetet mesél el. Ez az elmesélés magyar nyelven történik, a szinkronmunkálatok pedig az elmúlt hétvégén folytak gőzerővel, egy sereg fiatal színész közreműködésével.


how_i_live_now_szink.jpgPenke Bence (Tom Holland), Czető Roland (George MacKay), Hermann Lilla (Harley Bird), Kántor Kitty (Saoirse Ronan) és Ungvári Gergő (Danny McEvoy).

valamint:
Anna Chancellor – Egri Márta
Corey Johnson – Pavletits Béla
Colin Oliver – Maday Gábor

további magyar hangok:
Bán Bálint, Barabás Kiss Zoltán, Czifra Krisztina, Csonka Anikó, Endrédi Máté, Gardi Tamás, Horváth Illés, Lipcsei Borbála, Megyeri János, Nagy Zsolt, Németh Attila, Nikas Dániel, Pál András, Pál Tamás, Sándor Péter, Sörös Miklós, Szabó Endre, Szarvas Attila, Szrapkó Nándor, Tímár Éva, Vámos Móni, Varga T. József.

a magyar változat munkatársai:
hangmérnök: Bederna László
szinkronrendező: Aprics László

A filmet a Parlux Entertainment mutatja be október 3-án.

how_i_live_now_hun_poszter.jpg

Címkék

szinkron drama parlux saoirse ronan eurocinema post apocalyptic timar eva barabas kiss zoltan aprics laszlo czetö roland varga t jozsef pal tamas maday gabor pal andras penke bence kantor kitty egri marta megyeri janos bederna laszlo

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr975547527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

m.martin91 2013.10.02. 17:23:30

"...a szinkronmunkálatok pedig az elmúlt hétvégén folytak gőzerővel..."

Azért az nagyon ritka, hogy a bemutató előtti hétvégén dolgoznak a szinkronon, nem?
Alapból 1-2 hónappal előtte már készen szoktak lenni a mozis szinkronok. Szerintem.

Atkakukac1989 2013.10.02. 20:01:13

De nem úgy van, hogy ki kell küldeni a kinti stúdiónak a magyar hangot, hogy rábólintsanak és csak aztán lehet használni? Mert, ha még nemrég dolgoztak rajta, akkor ez így kissé furcsa.

Eddig úgy tudtam ez a gyakorlat. Vagy ez, hogy van pontosan. De lehet keverem ezt a hangot a dvd/bd-re kerülő hangsáv mizériával. Hogy ott kell ilyen kiküldős dolog.

m.martin91 2013.10.02. 21:50:40

@Atkakukac1989: Ez a kiküldős dolog szerintem csak blockbustereknél van. Egy ilyen jellegű filmnél minden a szinkronrendezőre van bízva. Az én meglátásom szerint.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása