aeon flux

ready for the action now, danger boy?

velence special: es-stouh (2013) és stray dogs (2013) Németh Barna
2013. augusztus 27. 19:15:00

Kategória: film Szólj hozzá!

Merzak Allouache folytatja az arab világ egyik legkevesebbet emlegetett "szigete", Algéria feltárását. Az "es-stouh" tetőteraszt jelent, ami mind szimbolikusan, mind a szó szoros értelemben meghatározza munkásosztálybeli hőseinek életét. Ez az a helyszín, ahova az öt szálon futó cselekmény mindegyike köthető (egyikben egy zenekar próbál itt, másikban itt tartanak fogva valakit, de még egy elkeveredett tévéstáb is itt lyukad ki), és egyben ez az a legmagasabb pont, amit ezek az emberek elérhetnek az életben.

A kínai versenyző sem sokkal vidámabb témával érkezik a remélhetőleg napfényes Velencébe. A Stray Dogs (Jiaoyou) három hajléktalan történetét meséli el, egy apáét és két gyermekéét. Napközben a férfi élő reklámtáblaként próbál összeszedni némi pénzt, miközben gyerekei ingyen ételmintákból tartják fenn magukat. Ám egy nap megjelenik az életükben egy nő, de Tsai Ming-liang rendező néhány soros bemutatója után egyáltalán nem biztos, hogy bármi is megváltozik.

es-stouh.jpgstray dogs.jpg

További versenyfilmekJoe (r.: David Gordon Green), Miss Violence (r.: Alexandros Avranas), Tracks (r.: John Curran), Philomena (r.: Stephen Frears), The Wind Rises (r.: Hayao Miyazaki), Child of God (r.: James Franco), Under the Skin (r.: Jonathan Glazer), Parkland (r.: Peter Landesman), Tom at the Farm (r.: Xavier Dolan), The Unknown Known (r.: Errol Morris), Sacro Gra (r.: Gianfranco Rosi), The Zero Theorem (r.: Terry Gilliam), Night Moves (r.: Kelly Reichardt), Ana Arabia (r.: Amos Gitai), Die Frau des Polizisten (r.: Philip Göring), La jalousie (r.: Phillippe Garrel)  

Címkék

velence dijszezon dijszezon 2013

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr185480881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása