aeon flux

ready for the action now, danger boy?

velence special: ana arabia (2013) és die frau des polizisten (2013) Németh Barna
2013. augusztus 25. 13:22:00

Kategória: film 1 komment

Két versenyfilm, két egymással ellentétes rendezői hozzáállás. A francia-izraeli koprodukcióban készült Ana Arabia a művészmozik közönsége előtt abszolút ismerős Amos Gitai kísérlete, hogy nem csak trükkök, hanem vágások nélkül mutassa be egy viszonylag elzárt közösség életét. A 81 perces, egyben felvett nagyjelenetben hét ember sorsa kerül górcső alá egy riporter szemén keresztül.

A német Philip Göring viszont a másik utat választotta. Családi drámájának középpontjában egy fiatal rendőr és felesége áll. Az élet szép, a páros mégis lassan eltávolodik egymástól, ami nemcsak frusztrációhoz, de erőszakhoz is vezet. Mike Leigh nyomdokain járva a rendező, ahogy ő mondja, "elvetette a papírt". A minél realistább, természetes megjelenés érdekében nem használtak előre megírt forgatókönyvet, a történet és a szituációk önmagukat szülték.

die-frau-des-polizsten-ana-arabia.jpg
További versenyfilmekJoe (r.: David Gordon Green), Miss Violence (r.: Alexandros Avranas), Tracks (r.: John Curran), Philomena (r.: Stephen Frears), The Wind Rises (r.: Hayao Miyazaki), Child of God (r.: James Franco), Under the Skin (r.: Jonathan Glazer), Parkland (r.: Peter Landesman), Tom at the Farm (r.: Xavier Dolan), The Unknown Known (r.: Errol Morris), Sacro Gra (r.: Gianfranco Rosi), The Zero Theorem (r.: Terry Gilliam), Night Moves (r.: Kelly Reichardt)

Címkék

velence dijszezon dijszezon 2013

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr965476266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ungverjaland 2013.08.25. 17:21:04

Ha ez az egyben felvett dolog nem csak egy rossz gimmick lesz, hanem tényleg hozzáad a filmhez, akkor az nagyon érdekes lehet. Kevesen merik ezt meglépni. Szokurov Az orosz bárkával mondjuk kimaxolta ezt a dolgot.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása