aeon flux

ready for the action now, danger boy?

az óriásölő: a magyar szinkron Takács Máté
2013. március 26. 12:27:00

Kategória: film 8 komment

A tavaszi szünetre feltornyosulnak az új filmek, s mind közül Az óriásölőre várható a legnagyobb érdeklődés. A 3D-ben, köztük IMAX 3D-ben is látható fantasyben hallható hazai színészek a következők.

Nicholas Hoult – Szatory Dávid. Mintha csak tegnap lett volna (pedig tegnapelőtt volt), hogy azt írtam: Egyre nehezebb lesz elképzelni egy szinkronizált filmet Szatory Dávid nélkül. Még mindig azon gondolkodom, ez vajon a fiatal külföldi színészek számára egyfajta fricska, rendezői fantáziátlanság vagy éppen hogy praktikusság? Ezen a héten tehát két filmben is jutott Szatorynak fontosabb szerep, Houltot pedig első ízben szólaltatja meg; A titánok harcában Tokaji Csaba, az X-Men: Az elsőkben pedig Előd Botond tette ezt.

Eleanor Tomlinson – Gáspár Kata. A megmenteni való ifjú hölgyet eddig lényegében ismeretlen színésznő játssza, Gáspár Kata pedig már sokadik, ám eddigi legjelentősebb idei munkáját kapta; hallhattuk az Erőnek erejévelben és a Boszorkányvadászokban is.

Ewan McGregor – Anger Zsolt. Mikor Az élet sója megjelent videokazettán 1998 végén, Báthory Orsolya szinkronrendező talán nem is sejtette, hogy az egyik legbiztosabb színészpárost alapozza meg. Mert e nélkül talán ki sem küldik George Lucasnak Anger hangmintáját a Baljós árnyakhoz... Szóval Báthorynak és az állítólag eská válogató Lucas-nak egyaránt köszönhető, hogy már több mint huszadszorra szól az ő hangja McGregor szájmozgása közepette.

Stanley Tucci – Csankó Zoltán. Megint A maggal kell előhozakodnom, mint tettem azt a Támadás a Fehér Ház ellen esetében Aaron Eckhart magyar hangját taglalva. Abban a filmben ugyanis Kulka János volt Tucci hangja, ráadásul már nem először, ha a videós szinkronokat is figyelembe vesszük, viszont azóta alig-alig volt erre példa. Csankó Zoltán nyilván elérhetőbb, sokat is hallhattuk mostanság (Dől a moné, Csapda, Ígéret földje, Django elszabadul).

Ian McShane – Mihályi Győző. A királyt alakító McShane-t is szinkronizálta már Csankó Zoltán, ha már itt tartunk, méghozzá a Deadwood című televíziós sorozatban, most azonban a Szexi dög után ismét Mihályi Győzőé a terep.

Bill Nighy – Rosta Sándor. Az óriások vezérének nagyobb fejét játszó Nighy-t elég sokszor bízták Harsányi Gáborra, ő most azonban egy másik szerepben hallható. Rosta Sándorban ugyanakkor visszatérőt köszönthetünk, hiszen már a Valkűrben is hallhatta őt a mozinéző.

valamint:
Lee Boardman – Vári Attila
Ralph Brown – Galkó Balázs
Ewen Bremner – Szabó Máté
Christopher Fairbank – Benkő Péter
Tim Foley – Zöld Csaba
Simon Lowe – Csuha Lajos
John Kassir – Pálfai Péter
Eddie Marsan – Józsa Imre
Philip Philmar – Harsányi Gábor
Michael Self – Straub Martin

további magyar hangok:
Czirják Csilla, Dézsi Szabó Gábor, Schneider Zoltán, Szokol Péter, Varga Rókus, Varga Tamás.

A filmet március 28-án mutatja be az InterCom. A Cinema City MOM Parkban eredeti nyelven, 3D-ben is látható lesz.

jack_the_giant_slayer_hun_poszter.jpg

Címkék

szinkron fantasy ewan mcgregor bryan singer intercom anger zsolt adventure stanley tucci csuha lajos bill nighy szabo mate nicholas hoult ian mcshane zöld csaba magyarvalosag 3d cinema jozsa imre harsanyi gabor rosta sandor csanko zoltan szatory david mihalyi gyözö schneider zoltan varga rokus gaspar kata szokol peter straub martin varga tamas vari attila benkö peter

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr135173526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jester. 2013.03.26. 12:33:35

Örülök, hogy McGregor és Anger újra egymásra találtak. A Lazacfogásban Görög László volt a magyar hangja (egyébként nem volt rossz) a Szellemíróban pedig nem tudom, ki (talán ott is Görög).

TomPowell25 2013.03.26. 12:39:10

@Jester.: ott is Görög volt (mondjuk a Lazacot meg pont feliratosan láttam egy éve moziban, de akkor ezek szerint ott is ezt a párosítást alkalmazták), aki egyébként tökéletes helyettesnek minősül, ha Anger valamiért nem érne rá.

TomPowell25 2013.03.26. 12:45:15

Egyébként a szinkron korrekt munka volt, habár én Hoult-nál hagytam volna Előd Botond-ot, vagy az előzetesben is hallható Gacsal Ádámot, McShane-hez pedig talán inkább Kőszegi Ákost alkalmaztam volna, mert Mihályi Győző túl finom, viszont manapság az ilyen fajta aggódó, de morcos apukák szinkronizálásával mindig megtalálják (pl: Jégkorszak 4, A csodálatos Pókember), akiket jól hoz, csak itt szerintem nem volt a legjobb párosítás. Rosta is kicsit szokatlan volt számomra, de akinél nagyon kellett hegyeznem a fülem az Józsa Imre. Szinte fel sem ismertem a hangját.

m.martin91 2013.03.26. 12:54:35

Stanley Tucci szerintem csak Kulka Jánossal jó. Az a gond, hogy Kulkának nyilván más, komolyabb kötelezettségei is vannak, mint a szinkron, így feltételezem, hogy nem egyszerű előkeríteni. Egyszer ráér, egyszer nem. Az éhezők viadalát elvállalta, ezt nem. Kár érte.
Bill Nighy - Rosta Sándort sem igazán értem. Pláne, hogy Harsányi is közreműködik a filmben.

Vannak érdekes húzásai a szinkronrendezőknek. Persze nyilván van amikor muszáj mást választani a jól bevált hang helyett, de sokszor szerintem hatalmas hibákat vétenek.

Takács Máté · http://aeonflux.blog.hu 2013.03.26. 13:05:36

@m.martin91: Na ezt nem tudtam, hogy Az éhezőkben ő volt. Ezek után kíváncsi leszek, hogy a folytatást szinkronizálva adják-e majd novemberben, vagy megmaradnak a feliratnál. Mert előbbi esetben akkor Kulka muszáj, hogy ráérjen! :)

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.03.26. 13:27:44

@m.martin91: Stanley Tucci szerintem csak Stanley Tuccival jó, de majd minden színésszel így vagyok, kivéve talán Charlie Dayt. Őt akár Chris Tucker is szinkronizálhatná, _annyira_ rossz a hangja.

m.martin91 2013.03.26. 14:11:49

@Zalaba_Ferenc: Akkor ezek szerint nem igazán vagy rajongója a magyar szinkronnak.

Dr. Kovács Géza 2013.03.26. 15:49:30

Szerintem a magyar szinkron általában jó. De engem nagyon tud idegesíteni, ha nem találják el, vagy ha éppen aktuális celebeket használnak mint pl. a heti hetes szereplőgárda vagy a verdák 2-ben a total car-os emberkék és a ...............

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása