aeon flux

ready for the action now, danger boy?

ígéret földje: a magyar szinkron Takács Máté
2013. február 27. 18:52:00

Kategória: film Szólj hozzá!

Matt Damon és Gus Van Sant negyedjére (na jó, három és feledjére) dolgozott együtt az Ígéret földje című drámában, de ez az első a sorban, amit már a mozizó közönség is magyarul élvezhet. És az "élvezhet" most szó szerint értendő, mert a szinkron konkrétan megdobja a filmet. De tényleg.

promised_land_still.jpg

Matt Damon – Stohl András. Damon legutóbbi filmjekor (Az igazi kaland) némi törést szenvedett e párosítás, hiszen Stohl mozgástere korlátozott volt egy évvel ezelőtt. Most azonban ismét bizonyítja, hogy jelenleg ő az egyik legjobb szinkronszínész.

Frances McDormand – Kiss Mari. Ez a casting még betonbiztosabb, mint a fenti, hiszen több mint két évtizedre és tucatnyi filmre nyúlik vissza.

John Krasinski – Szatory Dávid. Egyik újdonsült dzsókerhangunk (=minden második 20-as vagy 30-as színészhez illik) ezúttal az Office című televíziós sorozatban Bartucz Attila hangján megszólaló Krasinskiként is megmérettetett, egyébként sikerrel.

Rosemarie DeWitt – Szinetár Dóra. DeWitt még viszonylag friss arc szinkronrendezőink előtt, legalábbis főszerepekben, amikor azért sok múlik a jó választáson. Legutóbb a Kertvárosi kommandóban láthattuk őt, ott Kisfalvi Krisztina tolmácsolta (nem először egyébként). A kertvárost most vidéki városra cserélte, Kisfalvit pedig Szinetár Dórára.

Hal Holbrook – Szélyes Imre. Holbrookot könnyen rá lehetett volna osztani valamelyik tipikus idős színészünkre, Szélyes Imrével (akit itt A nemzet aranyában hallhatunk) azonban sikerült egy eredeti döntést hozni, ami nem mellesleg jól is működik.

Titus Welliver – Csankó Zoltán. A Lost - Eltűnteket és Ben Affleck filmjeit kedvelők körében ismert arc Welliver, akihez ezúttal az egyik legszélesebb körben felismert hazai színészt társították.

valamint:
Karen Baum – Wégner Judit
Lucas Black – Dolmány Attila
Gerri Bumbaugh – Sági Tímea
Tim Guinee – Gubányi György
Terry Kinney – Magyar Attila
Scoot McNairy – Makranczi Zalán
Dorothy Silver – Bókai Mária
Ken Strunk – Forgács Gábor

a magyar változat munkatársai:
magyar szöveg: Pataricza Eszter
hangmérnök: Márkus Tamás
szinkronrendező: Nikodém Zsigmond

A filmet február 28-án mutatja be a Big Bang Media.

promised_land_hun_poszter.jpg

Címkék

szinkron szinetar dora matt damon stohl andras drama magyar attila hal holbrook frances mcdormand gus van sant pataricza eszter john krasinski magyarvalosag big bang media dolmany attila makranczi zalan nikodem zsigmond csanko zoltan szatory david forgacs gabor kiss mari szelyes imre markus tamas

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr465108703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása