aeon flux

ready for the action now, danger boy?

top 2012: az év legrosszabb filmjei Zalaba_Ferenc
2013. január 05. 15:46:37

Kategória: film 54 komment

Mivel már ötödik napja tapossuk 2013-at, bátran kijelenthetem, hogy eme lista nehéz szülés volt - kb. mint egy hosszú szorulást követő nagy sűrűségű fekália-halom -, no nem azért, mert olyan kevés szemetet sikerült volna magamba lapátolnom az elmúlt 366 (371) nap során, hisz gyakorta már pusztán szakmámból adódóan is kénytelen vagyok megfürdetni arcomat a szennyben, egyszerűen csak öreg koromra rájöttem, hogy nem annyira szeretek szarral gurigázni - főleg nem azzal, mellyel már korábban is pacsáltam. No de a kedvetekért mégis megteszem: íme a tavaly látott tíz (plusz egy) szar film.

(Még egy megjegyzés: két vállalkozó kedvű barátommal időnként szánt szándékkal letolunk a torkunkon mindenféle mocskot - kihalásra ítélt horror- és egyéb franchise-ok sokadik részét és ehhez hasonló minőségi darabokat -, melyeket az alábbi felsorolásba nem számoltam bele, hisz ezekről még a készítők is sejtették, hogy ki fia fekáliája lesznek, hát még mi, s nem lenne fair, ha ilyen felvállalt végtermékek vennék el a büszkén beharangozott mocskok elől a helyet.)

+1. ELRABOLVA 2. (Taken 2). Szép kis év lehetett a tavalyi, hogy már az a folytatás sem fért bele a legrosszabb tízbe, melyben kézigránátok dobálásával tájékozódnak, minden megfontolástól mentesen "autóstól" rontanak be az amerikai nagykövetségre, és a terroristák ölbe tett fegyverrel nézik, ahogy Bryan Mills telefonon keresztül írja alá a halálos ítéletüket.

taken2_applemaps.jpg

10. A SZINGLI FEJVADÁSZ (One for the Money). A feministákat valószínűleg csak az gátolta meg abban, hogy kivonuljanak azon filmszínházak elé, ahol ezt a szexista mocskot vetítették - az utóbbi évek legostobább címszereplőjével, aki NYOMOZÓ -, hogy a film egy nő által írt regényből készült három nőnemű forgatókönyvíró közreműködésével és egy rendezőnő dirigálásában. Upsz.

9. HARMADNAPOSOK (A Few Best Men). Nem csupán a magyar cím, de maga a film is a Másnaposok farvízén próbál meg evezgetni, de ehhez a szánalmas filmcsökevényhez képest még a Másnaposok 2. is egy mestermű. Ebben pedig az a ciki, hogy ausztrál/angol filmről van szó: mindkét nemzettől elvárható némi minőség, főleg humor terén (mínusz Yahoo Serious), ám a legnagyobb sokkot az okozza, hogy a rendezői székben Stephan Elliott, a Priscilla rendezője blamálja magát. A film csúcspontja? Mikor az egyik főhős könyékig merülve egy kos ánuszában drogkapszulákra halászik.

8. A LONELY PLACE TO DIE. Szívem szerint oda küldeném eme műremek író/rendezőjét: egy magányos helyre, hogy szépen elgondolkozzon azon, amit az emberiséggel tett. Az ember gyanútlan fia a plakátot, a sillabuszt és főleg a címet látva azt gondolná, hogy itt valami hegyi túlélőhorrorra számíthat, nem pedig egy minden logikát (vagy ha már itt tartunk: komolyan vehető színészi alakítást) nélkülöző üdözősdit, melyben az üldözöttek egy városba is elkeverednek tele mulatozó emberekkel, akiktől eszük ágában sincs segítséget kérni, mert a forgatókönyvíró erre utasította őket.

alonelyplacetodie.jpg

7. KÉMES HÁRMAS (This Means War). Bámulatos, hogy egyes Oscar-díjas színészek, de főleg színésznők hová le tudnak aljasodni: Reese Whiterspoon eme filmben megformált értelmiségi (értsd: költeményekből idézget, állatmenhelyeket látogat, lehúzza maga után a vécét) lotyóját (értsd: minden puncivadász megmozdulástól benedvesedik a bugyija) csupán annyi választja el egy pornófilm macájától, hogy neki több a szövege. Sajnos. S hogy két jobb sorsra érdemes színész (Tom Hardy és Chris Pine) mit marakodik felette, az a világmindenség egyik legnagyobb rejtélye közvetlenül a Gangnam Style népszerűsége után. 

6. IRON SKY. Ez történik, mikor elvetemült filmrajongók filmkészítőknek hiszik magukat. A csudálatos premissza   (náci invázió a Holdról!) az istennek se akar szárba szökni, helyette egy fehérre meszelt (de tényleg) feka civódását és egy brutálisan tompa Palin-paródia sivalkodását kell elviselni hosszú félórákon át, és mire megérkeznek azok a náci űrizék, addigra a beharangozott - és helyenként egészen vállalható - trükkök se vernek életet az emberben rejtőző tízévesbe. 

5. A JELENÉS (The Apparation). Már az első percekben meg kellett volna szabadítani a szenvedéseitől (vagy engem, vagy) a filmet, melyben az összes idegesítő klisét (epilepsziás vágás, orkánszerű hangeffektusok, kézi kamera-rángatás, stb.) egy nagy nudli zárja, nem beteljesülés: és csak ezt követően írják ki a film címét. És a poén? Ugyanez megy még 80 percen át: sok-sok hangoskodás kíséretében történik a büdös nagy semmi, hogy végül az utóbbi évtized legfáradtabb fordulata adja meg a végső lökést a szúró-vágó eszközök magam ellen fordításához. 

4. HASADÁS (The Divide). Xavier Gens apokaliptikus filmjében a túlélők eleinte úgy viselkednek, mintha egy mostanság készült Seagal-film főgonoszainak és bizonyos Péntek 13-epizódok doomsayereinek szerelemgyerekei lennének. És a felségterületek tesztoszterontöltetű, harsány ordibálással körbehugyozása csak a kezdet: a hajhullatós szado-mazo buli csak ezt követően kezdődik. Mindenképp érdekes ez a filmkísérlet, hisz bevetésével centiméterre pontosan be lehet lőni az emberi tűréshatárt.

3. COSMPOLIS. Szívesen elmerülnék a Cronenberg bácsi által néhány nap alatt összekaristolt társadalomkritika lepedékes rejtelmeiben, de most sürgősen el kell rohannom egy prosztata-vizsgálattal egybekötött hajnyírásra.

2. SILENT HILL: KINYILATKOZTATÁS (SIlent Hill: Revelation). A játék rajongói - főleg azok, akik nem tudják megkülönböztetni a játék és a film médiumát egymástól - hónapok óta azt tervezgetik, hogy végezzenek velem, amiért rossz szót mertem szólni erről az audiovizuális katyvaszról. Ha lehet választani, akkor én a plüssnyúl általi halált kérném. De ha esetleg valami durvábbat szánnak nekem, akkor ugye csettintésre én is magam mellé állíthatom a mangakardos háromszögfejet?

1. PIRANHA 3DD. Nincs azzal semmi baj, ha egy filmben csöcsöket mutatnak. Csöcsöket lassítva. Csöcsöket a gravitáció kénye-kedvének kitéve. Csöcsöket vízben, csöcsöket szárazon, csöcsöket csöcsökhöz dörgölve. Ha az amúgy is csökevényes Piranha 3D folytatása ennél többel nem is próbálkozott volna, fel se került volna erre a listára. A problémák ott kezdődnek, hogy vannak itt karakterek (például a kis növésű srác, aki retteg a víztől, ennek ellenére víz mellett dolgozik), poénok (a hájas a többiek szeme láttára fajtalankodik egy vízelvezetővel) és cselekmény (a címszereplők egy medencében rosszalkodnak, az ott tartózkodók meg inkább meghalnak, semmint hogy kimásszanak onnan), és David Hasselhoff is befigyel, de még vele se tudnak mit kezdeni. S legnagyobb bűneként a film egy idő után a csöcsöket is megvonja.

poster_piranha3dd02.jpg

Címkék

horror comedy sci fi drama action reese whiterspoon piranha cronenberg katherine heigl liam neeson mcg paul giamatti juliette binoche robert pattinson silent hill chris pine tom hardy top film top2012 bad movies

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr854999611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Atkakukac1989 2013.01.05. 15:55:08

Bár az is igaz, hogy az első helyezettnek van az egyik legjobb plakátja. Legalább ebben minőségi. :D

gaillord 2013.01.05. 16:01:23

A Lonely Place-nek nincs helye itt, a többi talált.

ungverjaland 2013.01.05. 16:03:32

Hát ebből csak a Cosmopolis-t láttam, ami igaz, hogy nagyon megosztó darab, de azért a 10 legrosszabb film között szerintem nincs helye.

Lazók György · https://filmekapolcrol.blog.hu/ 2013.01.05. 16:11:36

Szerintem meg a Kémes hármas nem rossz. Egy könnyed kis limonádé. A főszereplőnő lelotyózását, zárójeles kifejtés ide vagy oda, inkább nem minősítem.

TomPowell25 2013.01.05. 16:20:18

A fentiek közül csak kevéshez volt szerencsém, amiket meg láttam azok közül kettő (Harmadnaposok, Cosmopolis) szerepelne a listán. Előbb inkább a vége felé, mert akármennyire rossz is volt, néha elrötyögtem rajta, a Cosmopolis viszont simán az év legrosszabbja nálam. A Kémes Hármas meg egy közepes kis romkom, nem rosszabb, mint az éves átlag. Az Elveszett az ultra tehetséges Amanda Seyfrieddel, na az pocsék film.

McCl@ne 2013.01.05. 16:22:56

Érdekes, én ezek közül egyiket sem láttam, és eszembe sem jutna egyiket sem megnézni. Persze nyilván "szakmai ártalom", hogy néha be kell ülni olyasmire is, ami már messziről bűzlik.

szkristof92 2013.01.05. 16:26:54

Én is szépen beküldöm a magamét, ahogy tavaly is:

10. Haywire: A rideg, eszköztelen, mindent tárgyilagosan bemutató rendezést nem tűröm akciófilmben, mert annak az eredménye unalom és érdektelenség. Meg forgatókönyvet se ártott volna írni neki (4/10)

9. Szellemlovas 2: Cage tovább nyomul a Zs kategóriában. Csak röhögni tudsz rajtja meg a filmen is, holott komolyan gondolták. (4/10)

8. A szingli fejvadász: Akció és romantikus komédia keveredése, csak éppen nem vicces, nem izgalmas, hanem idegesítő, fárasztó és szánalmas. (3.5/10)

7. Kémes hármas: Ugyanaz mint fentebb csak itt egy jóval tehetségesebb stábot sikerült az erdőbe bevinni. MCG-t pedig véglegesen tiltsák el a szakmájától. (3/10)

6. Rém hangosan és irtó közel: Giccses, hatásvadász, manipulatív, arról nem is beszélve, hogy pacifista alkat létemre, még életemben nem kívántam ennyire megverni egy filmbeli gyerekszereplőt. (3/10)

5. A legsötétebb óra: Asylum film a mozikban. Értendő ez történetre, színészi játékra, rendezésre, speciális effektekre, akciókra...egyszóval minden aspektusára. (3/10)

4. Csatahajó: Infantilis? Toborzójellegű? Tele van akkora hülyeségekkel, hogy gonolkodni kezdesz azon vajon ez emberek vagy ufók írták? Dobhártyaszaggató, sokszor öncélú akciók? Megbocsátanám mindezt, ha szórakoztató lenne, de rohadtul nem az, mert végig komolyan veszi magát és ezzel együtt minden baromságát, és egy emlékezetes zúzást nem képes felmutatni. Az utolsó fél órában már az én pofám égett. (2/10)

3. Piranha 3DD: Van jó trash és szar trash. Ez szar. (2/10)

2. Elveszett: Egy kezemen meg tudom számolni, hány olyan thrillert láttam, ami annyira izgalmas, mint egy gazdasági adatokkal teli Excel táblázat böngészése. Ez közéjük tartozik. Amanda Seyfried pedig fogadja meg a Vox tanácsát és inkább oboázzon pornófilmben, ott úgyse nézik a tehetséget. (1/10)

1. Az ördög benned lakozik: A tehetség szikráját nem mutató, tanácstalan rendezés rossz. A klisékben dagonyázó, pongyola, összecsapott forgatókönyvírás rossz. Az amatőrséget árasztó színészi gárda és technikai gárda rossz. És ha mindezek, agresszív, aljas, a nézői hiszékenységet kihasználó marketinggel, ócska blöfföléssel és hülyének nézéssel párosul, akkor ott bizony kő kövön nem marad. Még rossz filmen se húzom fel magam gyakran, itt majdnem tepsiben vittek el a mentők. (1/10)

2013.01.05. 16:31:03

Javarészt egyetértek, szerintem a Divide azért nem volt annyira rossz minőség, hogy harmadik legyen. Persze ez szubjektív

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.01.05. 16:33:54

szingli fejvadász mint szexista mocsok? ha nő lennék egyenesen rajonganék érte, még így is tetszett, legalább lehet látni honnét lop Fejős Évi, meg a Vass Virág

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.01.05. 16:42:29

@szkristof92: A legsötétebb órát (és a Lopott időt) ugyan idén láttam, de egyiket se vettem fel a listára, mert ezeket már tavalyelőtt bemutatták nálunk. Tudom, közben olyanokat felvettem, melyek szintén nem tavalyiak, ellenben ezeket vagy tavaly mutatták be vagy egyáltalán nem. Elég nyakatekert a szabályrendszer, de ennek Andrew Niccol csak örülhet. :)

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.01.05. 16:44:22

@TomPowell25: Sajnos nem volt az Elveszetthez szerencsém, de ha már többen is említitek, talán ideje lenen pótolnom. :)

drazsika 2013.01.05. 16:49:47

Sorrendem nincs, de 5 legrosszabb amit idén moziban láttam:
Step Up 4, Gyilkos Médium, Piranha 3DD, Adam Sandler film aminek a címére sem emlékszem, Cloud Atlas. Lehet, hogy nem kéne ragaszkodnom a heti moziestéhez...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.01.05. 17:21:51

a piranha 3dd sztem direkt ilyen sz.rnak készült.

Semmivel nem volt gyengébb, mint az első rész, sőt David még emelt is a színvonalon.

MovieBoy 2013.01.05. 17:32:38

Hol marad A szellemlovas 2?

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2013.01.05. 17:57:50

Iron Sky sztem egészen jó volt ahhoz képes, hogy mennyire amatőr társulat hozta össze. Persze szándékosan B-filmes volt, de mint szatíra, szvsz kifejezetten működött.

A többit (szerencsére) messziről elkerültem.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.01.05. 18:05:26

Az Iron sky-t nem értem a listán, mivel sokkal több van a filmben, mint amit sokan gondolnak róla. Egyrészt nem akart világmegváltó film sem lenni, de azért egy egyedi stílust elért. Ráadásul szatíraként jó volt.

A Csomopolis meg megint egy érdekes dolog. Egyrészt Cronenberg rendezte, akit ha nem értenek meg akkor a filmjeit nagyon utálják. Ő tipikusan az a rendező, aki egy bizonyos rétegnek készít filmet. Akik készek befogadni az ő stílusát. Akinek ez nem megy, az 100%-ban lehúzza a filmjeit.

kaamir 2013.01.05. 18:11:25

Megint csak bemutató dátumától függetlenül ezek voltak számomra az év mélypontjai:

1. Utódomra ütök – nézhetetlen, minősíthetetlen
2. Hipervándor – az agyatlan vacak mintapéldánya
3. Rém hangosan és irtó közel – így kell tönkrebaszni valamit, ami jó
4. Az erő krónikája – az ostobaság krónikája
5. Amistad- a rasszizmus ellenes kiáltvány az egyik legrasszistább film, amit valaha láttam
6. Texas Killing Fields – ez egy amatőrfilm, filmsulikban jobbakat csinálnak
7. Shame – ilyen, amikor egy rendező fülig szerelmes saját magába
8. Cloud Atlas – hat szánalmas, ostoba, triviális történet, ezoterikus maszlaggal egybekötve
9. Tintin kalandjai – lelketlen, szívtelen tech-demó
10. Az emlékmás (2012) – Az eredeti arculhugyozása

freddyD 2013.01.05. 18:53:01

Szerintem a Piranha 3DD azért valamilyen primitív szintén még szórakoztató is volt. Persze, még az első szintjét sem éri el, de az első helyet túlzásnak érzem

Lazók György · https://filmekapolcrol.blog.hu/ 2013.01.05. 19:09:47

@REMY: Cronenberg az egyik kedvenc rendezőm, de a Cosmopolis szerintem is egy borzalmasan rossz film.

Sütemény1975 2013.01.05. 19:22:04

Egyetertek az elottem szolokkal. AE is megerositi, hogy Cronenberg nagy favorit nalam, de a cosmopilst vegig se birtam nezni.

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2013.01.05. 19:48:50

Nálam a Cosmopolis volt az év legrosszabbja, úgy rohantam ki a teremből a végén, mint még soha :)
A Piranha 3DD jelenlétét nem igazán értem. Azt adta, amit várni lehetett, és valaki ezt vagy élvezi, vagy nem, de az utólagos reklamációt indokolatlannak érzem. Szar volt, de vicces szar.

brown69 2013.01.05. 19:59:46

Most mondjam azt, hogy a hülye forgalmazók az agyatlan, fos, okádék amcsi hülyegyerekek által halálra sztárolt blőd baromságokat hamarabb és tömegével nyomják le a honi mozinézők torkán, mintsem a sundance-i, toronto-i vagy egyéb kisebb fesztiválokon bemutatott független(ebb)filmek számára adnak helyet?

Most soroljam fel azokat a filmeket csak az elmúlt 2-3 évből vagy 2012-ből, amik nemhogy mozis, de házimozis bemutatót sem értek meg itthon?
No, csak felsorolásképpen pár(nem csak)amerikai film, melyek minimum házimozis megjelenést érdemelnének(érdemeltek volna)kronológiai vagy egyéb sorrendiség nélkül:

Hesher,Hick,The Killer Inside Me,Lola Versus,17 Filles,Deadfall,Detachment,Frontiers,Happy Tears,Ils/Them/,Les Adieux a La Reine,Powder Blue,Prozac Nation,Red State,Room in Rome,Rust and Bone,Solitary Man,The Whistleblower,Trust/2010/,Waking Madison.

Ezek a filmek hol maradnak, kérdem én?

P.S.:A The Master, The Paperboy, The Perks of Being a Wallflower című filmek bár alapos késéssel, de jönnek majd, azért nem írtam fel őket a listára.

Pitypalatty úrfi · http://proletarokkozt.blog.hu 2013.01.05. 20:46:10

@kaamir: " Utódomra ütök – nézhetetlen, minősíthetetlen"

Már akinek, én végigröhögtem annak idején a moziban.

kaamir 2013.01.05. 21:18:32

@Pitypalatty úrfi: Jó Neked :D Én talán még soha nem láttam ilyen filmet, ahol a forgatókönyvíró, a rendező, a világsztár színészek, de talán még a kellékes is arccal a gázsi felé üzemmódban nyomja.

kaamir 2013.01.05. 21:21:12

@brown69: Az ilyen filmeket nagy és gazdag piacokon érdemes bemutatni (USA, Ny-Eu), ahol van rá fizetőképes kereslet. Itthon garantált bukta az összes, pár száz nézővel. Szépen letöltöd, megnézed, nem pedig forgalmazóra vársz...

brown69 2013.01.05. 21:28:06

@kaamir: Vár a fene. Megvan minden, általam felsorolt film, eredeti DVD-n. Letölteni nem szoktam.

evil demon satan devil 2013.01.05. 23:46:50

azért ezzel a listával vártam volna az oscarig, ami fos ott felvonul :D

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.01.06. 00:31:45

@kaamir: Még ott sem mindig van, viszont sok olyan film akad, amely emberes hasznot hoz a stúdiónak/forgalmazónak, így azokból tudja fedezni a kockázatos bemutatókat is. Ebből egy csomót azért nem mutattak be itthon, mert a kockázatuknak nincs fedezete.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.01.06. 00:33:54

@fordán tamás: Most éppen melyekre gondolsz? Mert nem tudok, hogy bármelyiknek is helye lenne egy ilyen listán.
Azért az Oscar díj még mindig a legelismertebb filmes díj a világon. Persze ez nem garantálja, hogy minden embernek tetszeni is fog ;)

David S. 2013.01.06. 02:04:41

Nekem idén igazából 3 film verte ki úgy istenigazából a biztosítékot, de azokból egyik sincs ezen a listán. Először a Rém hangosan és irtó közel vágott gyomorszájon még márciusban... Ilyen idegesítő, irritálóan giccses filmet ugyan már láttam korábban, de olyat még nem sokat, amelyik ennyire el lenne ájulva saját magától, holott egy rakás szar, erőltetett történetvezetéssel, és a világ talán legirritálóbb gyerekszínészével. + a legidegesítőbb, h mindehhez a WTC tragédiát használják fel körítésnek... Második állomás júliusban: LOL! Miley Cyrust valamiért egyesek túlvilági szépségnek látják, és ezt ő is elhiszi, nagy is a pofája rendesen! De azért nem egy olyan jó nő (szerintem kimondottan átlagos), hogy ezt a förmedvényt végig lehessen szenvedni miatta. Arról meg már ne is beszéljünk h a francia rendezőnő képkockáról képkockára másolta át a filmjét az amerikai közönségnek. Sok értelme volt, nagyon... meg is bukott, hál' Istennek. Harmadik, a legdurvább: augusztus. Az Apa ég! a legprimitívebb hulladék volt, ami még Adam Sandler tüzelésre sem méltó, egyesek által filmnek titulált hulladékait is kilométerekkel alulmúlta. Pedig már ahhoz is tehetség kell, hogy egy átlag Sandler-film minőségéhez süllyedjen valaki. Ehhez képest a Szingli fejvadász vagy a Kémes hármas semmi. :D

pocaklakó minimanó 2013.01.06. 04:55:07

Az elmúlt tíz év legundorítóbb szava pedig az "upsz." Ld. a szingli fejvadászoknál.

Kijár érte a szívlapát.

És egy ráadás-szívlapát a "doomsayer"-ért. :)

docika 2013.01.06. 05:36:51

Az Iron Sky jogos a listán. Valami borzalmasan rossz film. Ott már nagyon éreztem hogy valami baj van a filmmel, mikor leszálltak a hátsó kertben és a tulaj egy vadászfegyverrel kirontva szó szerint elküldte Őket a pi...ba!

eMJe 2013.01.06. 09:23:49

kíváncsi lennék arra a listára is, amit 2012-ben láttál :)

A This Means War egy átlagos film, voltak jóval szarabbak is (nem 10), szóval tényleg kíváncsi lennék, miből merítettél :D

Bérgyilkos Bohóc 2013.01.06. 09:55:57

ööö... Resident Evil:Retribution?

Dr_utcai_arcos 2013.01.06. 10:00:03

@docika: szóval nem értetted a filmet. Nem baj, csak valld be.

SoZi · https://www.facebook.com/SosGraphicDepartment 2013.01.06. 10:05:20

Ezek szerint, jól tettem, hogy ezeket mind kihagytam! Sajnos a John Cartert merő lelkesedésből így is sikerült megnéznem, bár ne tettem volna! Nekem ez a legmélyebb pont idén.

Szánt szándékkal szar filmet nézni, pedig jó móka! Enélkül sosem lettem volna gazdagabb a Skyline által nyújtott mókával :D

-creeper- 2013.01.06. 11:04:56

Rokonszenves lista, sok az egyezés. :)

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.01.06. 11:10:51

(Puncsoló Orbán megkapta a permanens bant.)

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.01.06. 11:12:00

@eMJe: Itt megtalálod a teljes filmes naplómat:
aeonflux.blog.hu/2012/01/01/aeonflux_kultnaploja_2012
Sok szarból választottam ki a legszarabbakat. :)

Miumiu 2013.01.06. 11:12:02

Az Iron Sky nem annyira rossz. Legalábbis nekem egy estés filmnek egész jó szórakozás volt, persze látszik rajta hogy amatőr film meg minden de ahhoz képest egész jól megoldották.
A Jelenést tanulás mellett néztem és a tananyagot érdekesebbnek találtam közben, úgyhogy asszem ez sok mindent elárul róla XD
A Hasadás ígértesen kezdődött egészen addig ami rájuk nem hegesztették az ajtót, onnantól mintha az egész addigi koncepciót kidobták volna a kukába, vagy minimum rendezőt cseréltek volna, mert a történet teljesen eltűnt és átment "mivel lehet jobban sokkolni a nézőt" versenybe.
A Silent Hill meg inkább rétegfilm megfigyeltem hogy általában azok értékelik, akik szeretik a játékokat is. Én pl. imádom az összes játékot és bejött a film is, mint a játék kiegészítése. Páromnak viszont nagyon tetszett egyik film se és nem ismeri a játékot, a másodikat már csak azért jött el velem megnézni mert barátnőért mindent :D
Szerintem kellően rossz volt még a Battleship is, a Rec3 (pedig az első része még annak is de jó volt) és a The Pact (kliséhalmaz és nem is félelmetes).

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.01.06. 11:12:56

@Bérgyilkos Bohóc: Ne hülyéskedj már! Az utóbbi öt év legjobb Resident Evil-filmje! :D

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.01.06. 11:13:41

@szkristof92: Valami Orbánt ócsároló politikai szófosásról, amivel valószínűleg körbefloodolta az egész blogoszférát.

O86 2013.01.06. 12:13:57

Nekem tetszett a Kémes hármas, a többit pedig nem láttam, de a Taken 2 tervbe van véve. A Cosmopolis-t semmi pénzért nem fogom megnézni, mert agyfaszt kapok a csillámvámpírtól.

windex 2013.01.06. 13:49:00

@REMY: ööö, nem a legelismertebb, csak a legközismertebb, így a legnagyobb marketing értékű. de megtanultam, hogy ha valami oscart kap, akkor nagy valószínűséggel szar is, lévén az oscar leginkább a kommersz fostömeget iparilag gyártók öntömjénezése, továbbá kísérlet arra, hogy művészetnek állítsák be a a tutira menő, megfelelni akaró, kiszolgáló célú és minél több pénzt kasszírozni szándékozó termékforgalmazást. de milyen művészet az, ahol nem vesszük észre, ha menet közben lecserélik a rendezőt? na ez az, nem művészet :-)

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.01.06. 15:34:41

@Miumiu: Az a baj, hogy a Silent Hill-folytatás nem hogy önállóan nem állja meg a helyét, de még az első részhez képest is következetlen: játékkiegészítésnek még elmenne, de annak is csak úgy, ha úgy tekintesz rá, mint egy rakás egymást követő cutscene-re.

TommyGun77 2013.01.07. 09:45:04

Cronenberget énis imádom, az Eastern promises az egyik kedvenc filmem iszonyat jó hangulata van. De ez a Cosmopolice egy hatalmas nagy marhaság, élvezhetetlen ökörség...

lizardking 2013.01.07. 11:55:32

A Divide?? Szerintem az egy nagyon súlyos film, amely bevezet az emberi lélek legelvetemültebb részeibe. Ilyen hitelesen előadott és végletes bekattanást utoljára a Kockában láttam, nekem nagyon bejött. Persze, ízlések... De azért számomra fura.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2013.01.08. 12:54:27

mitől volt szar az Iron Sky? Attól hogy a mindig jó amerikaiak valójában nácik? Gondolom ezért aztán annyira nem szerették a kaftánügyi hivatalban a derék finneket.

nemecsek ernő áruló 2013.01.13. 11:01:17

A Divide-ot láttam, jó kis beteg torture-pornó volt, de én nem számítok, mert a fűrész sorozatot is végignéztem, és még tetszett is, főleg a lezárás. :D

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása