aeon flux

ready for the action now, danger boy?

nézünk, mint a moziban (2012. 49. hét) Takács Máté
2012. december 06. 08:38:00

Kategória: film 9 komment

Van a zsákban minden jó: eurothriller, parahorror, gravitációval szembesülő Télapó, kapura játszó Gerard Butler, elillanó tündér, kénytelen keresztapa, veszélyeztetett fiatalok meg a si-cu. Heti bemutatók.

sinister620_2.jpgsevenpsychopaths620.jpg

  • Égből pottyant Mikulás (Als der Weihnachtsmann vom Himmel fiel) A németeknél nem olyan gyakori jelenség a címbeli, mint mondjuk a norvégoknál, de azért megjárja. Az Anjou Lafayette pedig előkarácsonyi csodaként bő lére eresztette nagyszakállú bemutatóját: a héten Bölcske, Budapest, Dunaföldvár, Eger, Debrecen, Gyöngyös, Hódmezővásárhely, Kaposvár, Kecskemét, Miskolc, Nyíregyháza, Paks, Pápa, Pécs, Szarvas és Szentes kéményeibe száll alá a Télapó, de bővül még a kör a hónap folyamán. Szinkronizált, 107 perc, Anjou Lafayette. Korhatár nélkül megtekinthető.
  • Fehér éjszaka (Nuit blanche) A forgalmazó duplán támadja be a multiplexeket, hiszen e francia akciófilm is túl nagy ahhoz, hogy csak a Tabánban menjen: a címében ugyancsak téli állapotokat idéző mozi egyelőre a fővárost dolgozza meg. Feliratos, 98 perc, Anjou Lafayette. 16 éven felülieknek.
  • A hét pszichopata és a si-cu (Seven Psychopaths) Az Erőszakik alkotójának új filmjében sok a kutyaütő és akad kutya is, van, aki csak ugat és van, aki harap is, de ahogy a tagline mondja, "they won't take no shi-tzu". Budapest, Cegléd, Debrecen, Gödöllő, Győr, Kecskemét, Miskolc, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Pécs, Sopron, Szeged és Székesfehérvár veheti ki a részét belőle, a Cinema City MOM Parkban, a Művészben, a Puskinban és a Toldi moziban feliratos változatban is. Szinkronizált, 110 perc, Big Bang Media. 16 éven felülieknek.
  • A keresztelő (Chrzest) Egy visszautasíthatatlan ajánlat, avagy lengyel dráma egy családapáról, aki kicsit többet vár el gyermeke újdonsült keresztapjától, mint amennyit szokás. Budapesten, Debrecenben és Miskolcon lehet részt venni a szertartáson. Feliratos, 86 perc, Vertigo Média. 16 éven felülieknek.
  • Kispályás szerelem (Playing the Field) Az amerikai premier előtt egy nappal Gerard Butler és hölgykoszorúja már pályára lép nálunk, hogy nevetve elhappolja a nézőket a többi premier orra elől e romantikus vígjátékban országszerte. Szinkronizált, 106 perc, ProVideo. 12 éven felülieknek.
  • Sinister Ethan Hawke filmmaratont tart, ám a látottak súlyosan károsítják az ő és környezete egészségét. Tehát hiába a cím, a filmnek semmi köze az Űrgammákhoz. Budapest, Cegléd, Debrecen, Eger, Győr, Kecskemét, Miskolc, Pécs, Szeged és Székesfehérvár műsorán. Szinkronizált, 110 perc, Big Bang Media. 18 éven felülieknek.
  • A tündér (La fée) Francia-belga vígjáték egy hotelportásról, akihez beállít egy különös nő, teljesíti két kívánságát majd kámforrá válik. Hősünk a tündér keresésére indul, mert a maradék kívánság mellett szerelmet is vallana neki. Budapest, Debrecen, Hévíz, Miskolc és Tapolca lakói lehetnek részesei a mesének. Feliratos, 93 perc, Mozinet. 12 éven felülieknek.
  • A végzet napja (The Day) Az ADS Service a maja naptár lejártára készül ezzel a poszt-apokaliptikus túlélőhorrorral, melyet egyszerre adnak ki DVD-n és juttatnak el moziba, így a műfaj Lurdy Ház-közeli és egri kedvelői örvendhetnek. Szinkronizált, 85 perc, ADS Service. 18 éven felülieknek.

Te mit nézel (meg)?

(hazai bemutatónaptár 2012)

seven_psychopaths_hun_poszter.jpg

Címkék

horror comedy ethan hawke mozinet drama gerard butler romance martin mcdonagh provideo eurocinema magyarvalosag crime movie children movie big bang media vertigo media anjou lafayette heti bemutatok ads service

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr94950374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2012.12.06. 08:49:33

A pszichopatákat fogom ismételni szerintem felirattal és a Fehér éjszakával is újra bepróbálkozom, hátha több szerencsével járok, mint hétfőn. Ezek persze elméleti vágyak, hisz mikor van nekem időm moziba menni, *sóhaj*.

A végzet napja amúgy mozi és DVD mellett a upc videotárjában is debütál. Ez a jövő.

Takács Máté · http://aeonflux.blog.hu 2012.12.06. 08:52:55

A mikulásos film nyilván parlagon marad, pedig az Anjou most tényleg kitett magáért: először írtam le Bölcske, Dunaföldvár, Szentes és talán Paks nevét is, mióta van a rovat...

-creeper- 2012.12.06. 08:55:38

A kutyást meg a Dextert. :)

levee 2012.12.06. 09:36:04

@Zalaba_Ferenc: megkérdeztem BigBangéket és a feliratos változatok 35mm-ről futnak majd mindenütt, szóval mindenképpen más lesz az első nézésedhez képest :-)

freddyD 2012.12.06. 15:22:31

A 7 pszichopata Sinister jöhet

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2012.12.06. 21:25:07

Kíváncsi vagyok mit nyújt ez a Sinister.... sok helyen láttam, hogy "istenítik", de én már nem bízok a mai horror filmekben. Nagyon szeretem a műfajt, de rendkívül silány a felhozatal.

freddyD 2012.12.07. 09:23:14

@REMY: Nálam már az előzetesnél többször volt libabőröm, mint sok mostani horrornál az egész film alatt, szóval bizakodó vagyok :)

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2012.12.07. 10:00:01

@freddyD: Kár, hogy az előzetes az összes parajelenetet lelövi. :(

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása