aeon flux

ready for the action now, danger boy?

nézünk, mint a moziban (42. hét) Takács Máté
2012. október 18. 08:21:49

Kategória: film 3 komment

Több mint egy tucat új opció létesül a hazai mozik műsorán: szerelem, szesz, szex, fák, ufók, pápák, apák és még sok más. Heti bemutatók.

mindenki_a_mennybe_megy_kicsi.jpg

  • II. János Pál - A fehér ruhás vándor (Jan Pawel II: Szukalem Was...) A lengyel filmgyártás legjelentősebbjének titulált dokumentumfilmje a 20. század legjelentősebb lengyeléről. Látható az Uránia Nemzeti Filmszínházban és a szegedi Belvárosi moziban. Feliratos, 76 perc, Etalon Film. 12 éven felülieknek.
  • Asterix és Obelix: Isten óvja Britanniát! (Astérix et Obélix: Au Service de Sa Majesté) A gallok Egyiptom és az olimpia után a ködös Albionban okoznak felfordulást; Obelix még mindig nagy darab, de Asterixet mintha (megint) kicserélték volna. Látható országszerte, 3D-ben és 2D-ben. Szinkronizált, 110 perc, Big Bang Media. Korhatár nélkül megtekinthető.
  • Csak a szerelem számít (Den skaldede frisør) Egy jobb világ áhítása után Susanne Bier optimistább vizekre evez és beatles-i tanokat hirdet Pierce Brosnan segedelmével. Fővárosi artmozik és multiplexek, illetve a pécsi Apolló mozi műsorán. Feliratos, 116 perc, Cirko Film. 16 éven felülieknek.
  • Kertvárosi kommandó (The Watch) Ben Stiller a felhőkarcoló-lopás után a kertvárosi ufóvadászatról világosítja fel a nagyérdeműt, avagy harmadik típusú gyalázkodások. A Cinema City Debrecenben és MOM Parkban eredeti nyelven is. Szinkronizált, 102 perc, InterCom. 16 éven felülieknek.
  • Lorax (The Lorax) Dr. Seuss újabb flúgos figurája szabadul a magyar közönségre, hogy felmondjon pár leckét a környezetvédelem fontosságáról. 3D-ben és 2D-ben, a Cinema City MOM Parkban eredeti nyelven is. Szinkronizált, 86 perc, UIP-Duna Film. 6 éven felülieknek.
  • Magic Boys Megy a gőzös után Megy a gázos: Koltai Róbert menni külföld sztárokért, kapni csak Michael Madsen. Viszont a férfivetkőzés magyar filmben így is világszám! Látható országszerte, nyomokban angol nyelvet tartalmazva. 90 perc, Focus-Fox. 16 éven felülieknek.
  • Mindenki a mennybe megy (Toată lumea din familia noastră) A román új hullám legújabb, fesztiválnyertes gyöngyszeme egy vakációra készülő apáról és az útjába gördülő akadályokról. Budapesten és Szolnokon debütál a héten. Feliratos, 107 perc, Mozinet. 16 éven felülieknek.
  • Parajelenségek 4. (Paranormal Activity 4) Újra kitör a frász, de a legnagyobb parajelenség, hogy a magyar közönség továbbra is moziban láthatja a szériát. Talán majd most igazán ráharapnak. Erre Budapest, Debrecen, Eger, Győr, Miskolc, Nagykanizsa, Pécs, Szeged és Székesfehérvár lakói kapnak esélyt. Feliratos, 88 perc, UIP-Duna Film. 16 éven felülieknek.
  • Pardon (Undskyld jeg forstyrrer) Dán drámaszerűség egy színházi társulatszerűségről, de főleg egy fiatal lányról, no meg kutyájáról. A Cirkogejzír és a pécsi Apolló vetíti. Feliratos, 87 perc, Cirko Film. 16 éven felülieknek.
  • Szerelmet a feketepiacról (Paradies: Liebe) Ulrich Seidl drámája kenyai szexuális szolgáltató fiatalemberekről és európai szexturista hölgyeményekről. Budapest, Dunaújváros és Szeged nézői érdeklődhetnek. Feliratos, 120 perc, Anjou Lafayette. 18 éven felülieknek.
  • Szesztolvajok (The Angels' Share) Whisky - a nyomorból visz ki. Ken Loach vígjátéka egy szedett-vedett társaságról, akik másképp menekülnek az alkoholhoz. Játsszák Budapesten, Debrecenben, Egerben, Pécsett, Szegeden, Székesfehérvárott, Szentendrén, Szolnokon és Szombathelyen. Feliratos, 101 perc, Vertigo Média. 16 éven felülieknek.
  • A temetésem szervezem (Get Low) Robert Duvall végre nálunk is előbújik remetelakjából, hogy felfedje múltját és lefedje koporsóját. A fővárosi Puskin mozi műsorán. Feliratos, 103 perc, ADS Service. 12 éven felülieknek.
  • Az utolsó hegycsúcs (La última cima) Spanyol dokumentumfilm hegymászók élet-halál-helyzetéről. A héten fővárosi Uránia műsorán látható. Feliratos, 80 perc, Mission in Possible Kft. 12 éven felülieknek.


Te mit nézel (meg)?

(hazai bemutatónaptár 2012)

mindenki_a_mennybe_megy_poszter.jpg

Címkék

horror magyarfilm comedy animation mozinet dokumentumfilm drama ben stiller pierce brosnan intercom robert duvall cirko romance ken loach eurocinema magyarvalosag children movie 3d cinema uip duna film big bang media vertigo media susanna bier anjou lafayette heti bemutatok ads service french cinema

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr54855630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2012.10.18. 08:32:16

Mint kiderült, nem csak a múlt heti filmünnep miatt van ilyen sok bemutató ezen a héten, hanem azért is, mert az előttünk álló ünnepek miatt dupla prolongáció van a mozikban, azaz előre két hétre belőtték a programot, s azok a filmek sem esnek ki jövő csütörtöktől, melyek nem mennek annyira jól.

Persze, még ezzel együtt is kriminális ez a tumultus.

-creeper- 2012.10.18. 10:43:55

Már csak az a kérdés, ha a döglött kutyákat nem ejtik ki, mégis hová teszik majd a jövő heti sztárokat, élükön Bonddal. :)

freddyD 2012.10.18. 13:28:42

Már mondani akartam, hogy őrület ez a dömping. Magukkal szúrnak ki.

Amúgy a Magic Boys-nál inkább azt kell írni, hogy "nyomokban magyar nyelvet tartalmazva". Még a magyarok is sokszor angolul dumálnak (pl Koltai bá végig, aki egy albánt alakít)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása