aeon flux

ready for the action now, danger boy?

szinkronhangok: mentőexpedíció Takács Máté
2015. szeptember 27. 11:34:00

Kategória: film 17 komment

Ha akadnak filmek, amik különleges bánásmódban részesülnek még szinkron terén is, akkor vajon melyek ezek a filmek? A Mentőexpedícióról talán joggal feltételezhettük volna, hogy ezek közé tartozik, ám végigtekintve a népes színészgárdához kapcsolódó népes szinkronszínész-gárdán, inkább átlagossággal, nem feltétlenül üdvözölt megszokásokkal szembesülünk. Vajon mikor jön el az a film, amiben Jeff Daniels és Sean Bean is kiérdemli a (számára!) legjobbat?

martian_damon.jpg

Matt Damon – Stohl András
Jessica Chastain – Kiss Eszter
Kristen Wiig – Balsai Mónika
Jeff Daniels – Mihályi Győző
Michael Pena – Csőre Gábor
Sean Bean – Kőszegi Ákos
Kate Mara – Sallai Nóra
Chiwetel Ejiofor – Kálid Artúr
Sebastian Stan – Hamvas Dániel
Aksel Hennie – Zámbori Soma
Benedict Wong – Háda János
Mackenzie Davis – Trokán Nóra
Donald Glover – Jéger Zsombor
Nick Mohammed – Szatory Dávid
Enzo Cilenti – Varga Rókus

magyar szöveg: Tóth Tamás
szinkronrendező: Nikodém Zsigmond

stúdió: Mafilm
forgalmazó: InterCom

the_martian_hun_poszter.jpg

Címkék

szinkron matt damon stohl andras intercom mafilm jeff daniels sean bean chiwetel ejiofor jessica chastain kristen wiig kate mara michael pena kalid artur toth tamas nikodem zsigmond csöre gabor szatory david köszegi akos kiss eszter mihalyi gyözö zambori soma varga rokus hamvas daniel balsai monika hada janos the martian jeger zsombor sallai nora trokan nora

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr87842748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Baldan8 2015.09.27. 11:41:39

Ne már baszki! Pedig IMAX kedvéért be akartam vállalni a szinkront...

Takács Máté · http://aeonflux.blog.hu 2015.09.27. 11:42:50

@Baldan8: Gond egy szál se, a film nem lesz IMAX-ben.

JACKAL 2015.09.27. 11:45:11

Nem értem. Miért nem tudják felkérni Sinkovits-Vitay Andrást Sean Beannek? Sajnos, Haás Vander Péter elhunyt, így Jeff Daniels már nem kaphatja meg a szokásos hangját. :(

Baldan8 2015.09.27. 11:52:33

@Takács Máté: Esküszöm most megkönnyebbültem. :D A "csak eredeti nyelven mozizok, de ezt a filmet mégis csak IMAX-ben kéne nézni" gondolatok mindig nagy kognitív disszonanciát okoznak. Szerencsére nem sok filmnél jön ez elő, legutoljára Interstellarnál.

dzsoker1976 2015.09.27. 11:53:28

Szerintem nem volt rossz anno Szabó Sípos Barnabással Jeff Daniels.Reménykedtem benne,hogy esetleg újra őt választják vagy legalább Csankó Zoltánt.Mihályi Győző kiválasztása eléggé meglepő.

merlinicus · http://szinkronjunkie.blog.hu 2015.09.27. 13:11:41

Beszéljünk őszintén! Sajnos Sinkovits-Vitay Andrással sok rendező nem szeret együtt dolgozni, ezért egyszerűen nem hívják. Több helyről hallottam, hogy még az X-men filmeknél sem szerettek volna tovább dolgozni vele, de a forgalmazó nem engedte a váltást.

Ez sajnos egy olyan szomorú belügye a magyar szinkronnak, amit személy szerint végtelenül sajnálok, hiszen Andrásnak remek hangja van.

Haás Vander Pétert sajnos értelemszerűen nem tudták hívni (ha még közöttünk lenne, fel sem merült volna, hogy más csinálja Jeff Danielst). Viszont szerintem ő olyan színész, mint George Clooney, azaz hiába kap jó minőségű új hangot, le fog esni róla. Mihályi Győző annyiban izgalmas választás Danielsnek, hogy anno ő is helyettesítette Szabó Sipos Barnabást George Clooneyként (illetve Haás Vander Péter is).

Mester0523 2015.09.27. 13:17:21

Kőszegivel mi bajotok van?
Jobb mint ha egy 3. hangot választották volna....

David S. 2015.09.27. 14:57:39

Ha valaki volt olyan merész és megpróbálta szinkronnal végignézni a Zero Dark Thirty-t (én 5 percig se bírtam) akkor tudja, hogy Jessica Chastain Kiss Eszterrel sehogy sem működik. Tulajdonképpen vicces, hogy Chastain-hez eddig már vagy féltucat hangot kipróbáltak, és közülük Zsigmond Tamara, Major Melinda és Solecki Janka is simán lehetne az állandó hangja. Ehelyett Nikodém Zsigmond kiválasztja azt a párosítást, ami nem működött. Nem tudom, mi van ezzel az emberrel, néha olyan jól eltalálja a hangokat (pl.: Acélember) máskor meg kb az összes szerepnél mellényúl (pl.: Godzilla)

Drakeamarth 2015.09.27. 16:35:44

@merlinicus: "Beszéljünk őszintén! Sajnos Sinkovits-Vitay Andrással sok rendező nem szeret együtt dolgozni, ezért egyszerűen nem hívják. Több helyről hallottam, hogy még az X-men filmeknél sem szerettek volna tovább dolgozni vele, de a forgalmazó nem engedte a váltást. "

Erről tudsz valami netes olvasnivalót küldeni, vagy részletezni? Kíváncsi lennék, mert az új Farkas-szerepeinél abszolút érezni, hogy egy észak-koreai haláltáborban is szívesebben lenne, mint a szinkronstúdióban.

merlinicus · http://szinkronjunkie.blog.hu 2015.09.27. 16:59:23

@Drakeamarth: Ha megnézed a blogomat (szinkronjunkie.blog.hu), ott több interjút is készítettem Andrással. Azokban találsz erről is infót.

@Szatyi93: Szerintem az Acélemberben nem mindenki volt telitalálat. Például én sosem adnék Széles Tamásnak klasszikus negatív szerepet, mert annyira pozitív kisugárzású a hangja, hogy disszonáns lesz tőle a karakter. Viszont Haás Vander Péter jól működött a Gengszterkorzóban a színész hangjaként, azt kellett volna folytatni.

@Mester0523: Kőszegi Ákos azon kevés színészek egyike, aki bárkinek "jól áll". Karakteres, de mégis jól idomuló hangja van. Viszont Sean Bean a Gyűrűk ura óta Sinkovits-Vitay András, ami egy telitalálat párosítás Csörögi István rendezőtől.

David S. 2015.09.27. 17:54:58

@merlinicus: Szerintem Széles Tamás hangja adott egyfajta eleganciát a karakternek, ami nekem kimondottan tetszett akkor. Az már inkább aggaszt azzal a párosítással kapcsolatban, hogy így vajon be merik e vállalni Affleck-hez Széles Tamást. Szerintem elég fura lenne ha Batman Zod hangján szólalna meg, de ugye Affleck-nek ez lenne a legevidensebb választás.

merlinicus · http://szinkronjunkie.blog.hu 2015.09.27. 17:58:43

@Szatyi93: Főleg az lesz a gond, hogy Zod szerepel a Batman V Superman-ben is. Azt nem tudom, hogy beszél-e, de biztosan van valamilyen jelentősége. De egy Ben GÉZA Affleck - Széles Tamás párosítás szerintem mindent felülír, nem lehet más a hangja.

Ficus Cucis 2015.09.27. 18:00:50

@Szatyi93: Furának kicsit fura lesz, de a Die Hard 2-3. Szakácsi-paradoxonján is megszoktuk, ez is menni fog.

Elhaym. · https://elhaym.wordpress.com/ 2015.09.27. 18:07:25

Őrölük, hogy Sean Beannek Kőszegi Ákos lett a hangja. A trónok harca óta más nem is illene hozzá.

tumi 2015.09.27. 19:56:28

@Erzsébet Orbán: Főképp emiatt nem nézem szinkronnal azt a sorozatot. Sinkovits-Vitay András vagy Csernák János sokkal jobban illik hozzá.

Elhaym. · https://elhaym.wordpress.com/ 2015.09.28. 17:59:01

@tumi: pedig nagyon jó a szinkron, ritka, amikor egy sorozatban mindenkinek bejön a hangja, a Trónok harca viszont ilyen. Amúgy én itt hallottam először Sean Beant.

tumi 2015.09.28. 18:02:56

@Erzsébet Orbán: Én Sean Bean-t először a Gyűrűk Urában hallottam ahol Sinkovits-Vitay András tökéletes volt neki. Akárcsak Csernák János a Trójában.

Trónok harcára visszatérve. Nem mondom azt, hogy rossz a szinkron, de egyes karakterek magyar hangja nem túl jó(főleg Peter Dinklage-é ha hallottad eredetiben.)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása