aeon flux

ready for the action now, danger boy?

terminator - genisys: a magyar szinkron Takács Máté
2015. június 01. 20:46:00

Kategória: film 6 komment

Mostanság bármikor előkaphatnak a filmstúdiók valami régit, hogy folytassák, s ez olykor komoly fejtörést okozhat szinkronügyileg. Kevés filmes figura van, akinek nem csak mozis jelenléte, hanem szinkronja is negyed évszázadot ölel át, de a Terminátor T-800-asa ilyen. Nem spoiler, ha már a bevezetőben eláruljuk: továbbra is kitart.

terminator_genisys_arnie.jpg

  • Arnold Schwarzenegger – Gáti Oszkár. Szóval Gáti Oszkár, akinek, hacsak nem ilyen visszatérő figurákat alakít, moziban akkor van esélye Arnie-nál, ha Stallone nincs a színen. DVD-n ellenben, olybá tűnik, még úgy sincs... lásd a Szabotázs esetét.
  • Emilia Clarke – Gáspár Kata. Az előzetesekben Molnár Ilonával riogattak bennünket, aki a Trónok harca sárkányos leányaként talán bevált, de egy Sarah Connornak azért nem mindegy. Gáspár Kata már ismerkedett az akcióhősnői szerepkörrel Shailene Woodley magyar hangjaként A beavatott két részében, szóval egy lépést legalább sikerült a jó irányba megtenni.
  • Jason Clarke – Czvetkó Sándor. Clarke magyar képviseletében Czvetkó kétségtelenül vezet, s ez a második alkalom, hogy moziban szinkronizálja a színészt. Rajta kívül ez Schneider Zoltánnak (A nagy Gatsby), Haás Vander Péternek (A majmok bolygója: Forradalom) és Kardos Róbertnek (A 44. gyermek) adatott meg.
  • Jai Courtney – Szabó Máté. Szabó Mátéra most először bízzák Courtneyt, akibe legtöbbször Király Attila próbált életet lehelni eleddig.
  • J.K. Simmons – Barbinek Péter. A közelgő Whiplash DVD-hez készült szinkronnal is készülhetünk a Simmons–Barbinek párosra, már ha korábban ne lett volna szerencsénk hozzá. Ha nem volt, akkor bizonyosan csak eredeti nyelven tetszettek nézni a filmjeit.
  • Courtney B. Vance – Galambos Péter. A "láttad már pár filmben, de a nevét nem nem igazán jegyezted meg"-típusú karakterszínész afroamerikai, és amúgy Joe Morton figuráját játssza Az ítélet napjából. Nem mondanék többet.

valamint:
Dayo Okeniyi – Maday Gábor
Byung-hun Lee – Seszták Szabolcs
Michael Gladis – Holl Nándor
Sandrine Holt – Sipos Eszter
Wayne Bastrup – Zöld Csaba
Gregory Alan Williams – Bolla Róbert
Otto Sanchez – Takátsy Péter
Kerry Cahill – Hábermann Lívia
Kerry O'Malley – Orosz Anna
Douglas M. Griffin – Seder Gábor
Bryant Prince – Solymosi Máté

további magyar hangok:
Ács Balázs, Bácskai János, Baráth István, Bartók László, Berkes Bence, Bor László, Borsányi Dániel, Czifra Krisztina, Csányi Dávid, Előd Álmos, Farkas Zita, Fehér Péter, Fellegi Lénárd, Gacsal Ádám, Gyurin Zsolt, Hertz D. Péter, Honti Molnár Gábor, Horváth Vilmos, Kapácsy Miklós, Kovács Arnold, Lázár Erika, Lipcsey Borbála, Martin Adél, Mohácsi Nóra, Nagy Gereben, Pál Tamás, Renácz Zoltán, Szalay Mariann.

a magyar változat munkatársai:
magyar szöveg: Speier Dávid
hangmérnök: Jacsó Bence
rendezőasszisztens és vágó: Kajdácsi Brigitta
gyártásvezető: Kéner Ágnes
szinkronrendező: Csörögi István

A szinkront a Mafilm Audio Kft. készítette. Forgalmazza a UIP-Duna Film.

Címkék

szinkron terminator arnold schwarzenegger mafilm szabo mate zöld csaba jason clarke emilia clarke uip duna film jk simmons czvetko sandor speier david galambos peter csörögi istvan barbinek peter seder gabor jai courtney gati oszkar gaspar kata holl nandor takatsy peter elöd almos maday gabor orosz anna

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr647510250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Goku2000 2015.06.01. 22:22:32

A Szabotázsban a Feláldozhatók 3. miatt lett Reviczky Gábor Scawarzenegger. Ugyanaz a forgalmazó, ugyanaz a stúdió, ugyanaz a rendező.

Goku2000 2015.06.02. 01:31:25

@megnevezhetetlen: Én a magyar változatról írtam. Mindkét film szinkronrendezője Kosztola Tibor. :)

Adam Van Helsing · http://helsing.blog.hu 2015.06.02. 06:06:15

Smith dokit annyira titkolják, hogy még itt sincs feltüntetve :-))

TomPowell25 2015.06.02. 12:30:04

@Adam Van Helsing: viszont így is elég nagy blamázs, hogy nem őt szinkronizálja Szabó Máté.:/

vision_j 2015.06.02. 17:58:13

Úgy tünik (töbnyire) nem a szinkrontól kel félni hanem a filmtöl.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása