aeon flux

ready for the action now, danger boy?

szörny egyetem: a magyar szinkron Takács Máté
2013. június 26. 15:59:00

Kategória: film 2 komment

Rémisztően jó mókát ígér a Pixar tizennegyedik filmje, ami több mint tizenegy évvel a Szörny Rt. után érkezik a mozikba. 2002-ben tódultak a magyarok Sullyra és Mike-ra, most se kellene alább adnunk. A szinkron se nagyon teszi.

monstersuniversity620.jpg


Billy Crystal – Lippai László, mint Mike Wazowski. Egykori Dragonball-fanként Lippai László az első (szinkron)színészek között volt, akiket én megjegyeztem magamnak, manapság pedig hálát adok a Pixarnak, hogy évtizedes munkáik újra előszedésével képben tartják őt – a Toy Story 3. Rexe után ráadásul most főszerepben hallhatjuk!

John Goodman – Gesztesi Károly, mint James P. "Sully" Sullivan. Gesztesi Károly, ha nem is hallható minden Pixar-szinkronban, azért meglehetősen sűrűn lehet hozzá szerencsénk: a Verdák 2. és a Merida, a bátor után a Szörny Egyetem zsinórban a harmadik ilyen film, plusz a Szörny Rt. és a Verdák mellett az Egy bogár életében is prominens szerep jutott neki.

Helen Mirren – Kubik Anna, mint Csúszómász dékánasszony. Mi mást mondhatnánk, minthogy Kubik Anna több szempontból is nyerő ötlet volt. Nem csak mert hangja remekül passzol ehhez a rideg, kimért és félelemkeltő figurához, hanem azért is, mert enyhén szólva sem hallható minden második szinkronban.

Steve Buscemi – Rajkai Zoltán, mint Randall Boggs. A Szörny Rt. mesterkedője kisebb szerepben tűnik fel ezúttal, így túl nagy törést talán nem okoz, hogy Kaszás Attila helyett most más szólaltatja meg. Rajkai Zoltán jó utódnak bizonyul, de ez sose volt kérdés, hiszen utódkeresés terén már a Toy Story 3.-nál is bizonyítottak a szinkronkészítők.

valamint:
Charlie Day – Scherer Péter, mint Ábránd.
Joel Murray – Besenczi Árpád, mint Don Carlton.
Peter Sohn – Elek Ferenc, mint Doug „Dömpi” Degesz.
Sean Hayes és Dave Foley – Fesztbaum Béla és Csőre Gábor, mint Terri és Terry Perry.
Nathan Fillion – Király Attila, mint Johnny Worthington.
Bobby Moynihan – Görög László, Chet Alexander.
Alfred Molina – Harsányi Gábor, mint Vér professzor.
John Krasinski – Lux Ádám, mint Frank McCay.
Bonnie Hunt – Kocsis Mariann, mint Mrs. Karen Graves.
Bob Peterson – Pásztor Erzsi, mint Roz.
John Ratzenberger – Faragó András, mint Jeti.
Noah Johnston – Straub Martin, mint Mike kiskorában.

a magyar változat munkatársai:
magyar szöveg: Heltai Olga
szinkronrendező: Tabák Kata

A filmet június 27-én mutatja be a Forum Hungary.

monsters_university_characters.jpga képek eredeti lelőhelye: www.disney.hu/filmek/szorny-egyetem

Címkék

szinkron comedy animation gesztesi karoly forum hungary helen mirren pixar steve buscemi prequel billy crystal alfred molina john goodman monster movie elek ferenc nathan fillion john krasinski charlie day children movie besenczi arpad csöre gabor lux adam kiraly attila tabak kata görög laszlo rajkai zoltan harsanyi gabor kocsis mariann scherer peter heltai olga farago andras lippai laszlo fesztbaum bela straub martin kubik anna pasztor erzsi

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr215379176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kecskeszem 2013.06.26. 19:03:41

Az előző résznek volt egy elég komoly sztorija és imádni való, (akkor) eredeti figurái. Örök kedvencem.... !
Most viszont van olyan rémes érzésem, hogy ez az új elakad majd egy közönséges amerikai tini-gimi vígjáték szintjén, csak emberek helyett "animált cukiságok" a szereplők. Az eddig látott poénok elég erőltetettek. :(

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása