aeon flux

ready for the action now, danger boy?

ezen a hétvégén, korábban... (2018/34.) Takács Máté
2018. augusztus 25. 11:40:00

Kategória: boxoffice Szólj hozzá!

A Crazy Rich Asians újabb hétvégét tölt az élen az amerikai mozikban, miközben Magyarországon a Fák jú, Tanár úr! 3. pályázik első helyre. 5, 10, 15 és 20 éve pedig az alábbiak történtek.

usa_2018_34.jpgAz amerikai listavezető 5, 10, 15 és 20 évvel ezelőtt.

5 éve...
odaát

A komornyik zavartalanul folytatta diadalmenetét a lista élén, miközben a legújabb ifjúsági fantasy-adaptáció fürdött be. A Sony A végzet ereklyéi: Csontváros ($9.1m/$31.2m) történetét volt kénytelen félbe, harmadba, akárhanyadba hagyni, miután tízmillió alatti nyitány és alig több mint 30 millió dolláros végeredmény jutott a 60 millióból készült, rosszul pozícionált produkciónak. Mondhatnánk, hogy nem volt túl fényes a Világvége ($8.8m/$26m) futama sem, ám Edgar Wright trilógiájából ez hozta a legtöbb pénzt - igaz, ezt is játszották a legtöbb moziban.

errefelé
A Családi üzelmek robbant be az élre, és az amerikaihoz hasonló, vagy tán még nagyobb felhajtást csapott. Nem csoda: szeretett főszereplővel egy harsány, korhatáros komédia lévén jelenthette a fénypontot egy hónapon át. 46.000-en nézték meg az első négy napon, aztán végül csak tizenötezerrel maradt le a 300.000-es fordulóról. Teljesen ellentétes sztori kerekedett a Kick-Ass 2.-ből: a megbukó Ha/ver után képes volt még lejjebb tornászni magát ez a rövid életű széria, aminek záródarabja a 10. helyen nyitott alig több mint 3.000 nézővel. Ouch!

10 éve...
odaát
Az élen augusztus második felében gyakori az ismétlő, ekkor sem volt másképp: a Trópusi vihar kivédte a különféle érkezők ostromát. Az érkezők közül a lányok mozija győzedelmeskedett; A házinyuszi ($14.5m/$48.2m) a lenyugvó szezonban szokottakhoz képest egész szépen gyűjtögetett, csaknem 50 millió dollárt halmozva fel. Jason Statham ellenben ekkoriban még kicsire adta, és nem őscápák, hanem felturbózott járgányok ellen/-ben nyomult - a Halálfutam ($12.6m/$36.3m) viszont nem tört ki, csak arra volt jó, hogy DVD-re szüljön még pár folytatást és visszaterelje Paul W.S. Andersont a Kaptár-sorozathoz.

errefelé
Nem volt mit tenni: több mint egy hónappal premierje után a Mamma Mia! állt az élen, kivédve újabb két sikervárományos betoppanását. A musical a hatodik hetében is több mint 27.000 új egyént vitt táncba, s közelített a félmilliós nézőszámhoz. Közben az a bizonyos két sikervárományos várományos maradt csupán. A Hellboy II.: Az Aranyhadsereg kétségtelenül jobban szerepelt, mint magyarított címmel és feliratosan megbukó elődje, de alig 19.000 premiernéző a még termékeny augusztus végi hétvégén kevésnek bizonyult az üdvösséghez - meg a 70.000 nézős terep abszolválásához. Rosszabbul járt a ZseniKém - Az ügynök haláli. Egy ilyen sztárparádés blődség manapság nyílegyenesen célozná a 100.000 nézőt, ám egy évtizede még feliratosan kellett eldöcögnie 43.000 eladott jegyig - egy nem egészen 11.000 fős premiert követően.

15 éve...
odaát
A Freddy vs. Jason-meccs tovább folytatódott a #1 filmként funkcionálva, miközben az örök feledésbe programozott premierek sorakoztak fel. A medál ($8.1m/$22.2m) az ötödik helyet szerezte meg, Jackie Chan leggyengébb próbálkozásaként az amerikai mozik országos színterén. Ashton Kutcher is kellemetlenkedett magának A főnököm lánya ($4.9m/$15.6m) főszerepében, pláne a Szakítópróba sikerét követően, de a legnagyobb égést Lisa Kudrow és Damon Wayons párosa szenvedte el a Nyafka X ($0.9m/$1.6m) című vígjátékkal, ami tizenhetedikként debütált és mozinként ezer dollárt sem tudott összekaparni.

errefelé
Nagy szüksége volt már 2003 nyarának valamire, ami életet lehel belé, és a Terminátor 3: A gépek lázadása nagy svunggal töltötte be az űrt. A magyar nézők mondhatni változatlan érdeklődéssel viszonyultak a gépemberhez, nem úgy, mint amerikai társaik, így Arnold utolsó kormányzás előtti filmje 132.000 nézőt csábított egyetlen víkend leforgása alatt. A lázadás egész sokáig húzódott eztán, mígnem az éves toplista harmadik helyén találta magát a film több mint 450.000 látogató jóvoltából. A későbbi Terminátor-filmek már a 200.000-es fordulót sem teljesítették.

20 éve...
odaát
A Ryan közlegény megmentése négy hétig tartó regnálásának a Penge  ($17.1m/$70.1m) vetett véget. Késő nyári sikerként a Marvel-adaptáció combos nyitány után (ma 33 millió dollárt érne) egy hónapig a top 10 vendége volt, s két folytatást is szült, változatos eredményekkel. A további nyitók elvétve találtak nézőket maguknak, közülük is a Sziki-szökevény ($3.5m/$9.6m) nyögött leginkább. Leslie Nielsen utolsó mozis főszerepe a top 10-be sem került be, nálunk viszont pár hónappal rá szép karriert futott be, természetesen.

errefelé
Sima ügy volt a Halálos fegyver 4. számára az első hely megőrzése. Az akció-vígjáték már a 200.000-es mezsgyét feszegette, miközben eggyel lejjebb egyetlen heti premierként A lény 2. bukkant fel. A folytatás sok mindent alább adott a három évvel korábbi első részhez képest, ezek közül a magyar nézőszám volt a legkevésbé ártalmas: még így is átküzdötte magát a 100.000-es korláton, így fényévekkel jobban jött ki a buliból, mint hazájában.

hu_2018_34.jpgA magyarországi listavezető 5, 10, 15 és 20 évvel ezelőtt.

Címkék

jackie chan blade box office marvel terminator arnold schwarzenegger hellboy jason statham sequel mamma mia leslie nielsen kick ass freddy krueger jason voorhees edgar wright box office hazai the mortal instruments lethal weapon 4 species 2 wrongfully accused terminator 3

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr8714201509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása