aeon flux

ready for the action now, danger boy?

usa box office: great ass Takács Máté
2016. február 14. 17:26:00

Kategória: film 3 komment

A legjobb program ezen a hétvégén bármilyen apropóból is a Deadpool volt az amerikai mozikban: a képregényadaptáció nem is egy jelentős rekordot döntött meg, igencsak váratlan módon. A Hogyan legyünk szingliknek így kevesebb jutott a reméltnél, de leginkább a Zoolander 2. járt pórul.

deadpool_kiskep.jpg

> új filmek
Így szavazz bizalmat egy filmnek: a Deadpool (hazai bemutató: már a mozikban) nehéz szülésből világraszóló siker lett egy szemvillanás alatt, mikor pénteki nyitónapján csaknem félszáz millió dollárt zsebelt be, és a Valentin nappal illetve szabad hétfővel erősített hétvége 135 millióig repítette a bevételeket. Egy évig tartott tehát A szürke ötven árnyalata februári nyitányrekordja, de ami még izgalmasabb, az az, hogy a Mátrix: Újratöltve is leköszönt a legmagasabb R-korhatáros startot jegyző film pozíciójáról. Nem semmi, nem semmi. A Foxnál 58 millió dollárt kóstál egy ilyen Deadpool-dolog, szóval nagyon-nagyon jól járt ezzel a filmmel mindenki. A nézők is, hogy nem csak hogy több hét unalom után végre valami érdemi, eseményszámba menő néznivalót kaptak (ez most tényleg kiugróan sokat számított ebben az embertelen nyitónapban), de még azért jó is az, amit kaptak – meg is köszönték a megkérdezettek egy "A" CinemaScore-ral. Persze önmagában a hiány, ami a piacon tombolt, még nem varázsol sikerfilmet egy átlagból kiemelkedő opusból, úgyhogy kezét kell rázni a film marketingeseinek, akik tényleg mindent megcsináltak, ami csak eszükbe jutott. Deadpool ott volt mindenütt, már jó rég óta, és még mulatságosnak is tűnt. Ergo meg kellett nézni. Meg lett nézve. A vége pedig majd olyan 325 millió dollár lesz. Ezt neked, Pókember, mi?

A Hogyan legyünk szinglik (How to Be Single; hazai bemutató: már a mozikban) majdnem többet veszített, mint az első számú Valentin napra kalibrált film szerepét. A Warner Bros. persze maga is próbát tett itt a szerelmesek napjának kicsavarásával, hiszen szinglikről szól ez a 38 milliós produkció, de ez alig meglegyintése a dolognak a Deadpool jelentette alternatívához képest. A film 19 millió dollárt termelt három nap alatt, aminél lehetett volna többet is, kevesebbet meg nem illett volna. A kritikák és a nézői visszajelzések nem különösebben biztatóak, így a film a hónap végére már el is fog tűnni a reflektorfényből, a végeredmény pedig 50-60 millió dollár közé várható.

Mit lehetett várni egy olyan vígjátéktól, ami egy 15 éves, mérsékelten sikeres és félig elfeledett vígjáték folytatása? Nem sokat. A Zoolander 2 (Zoolander 2.; hazai bemutató: március 17.) azért mégis megkapta az esélyt a kiadós jegyárnövekedés formájában, hogy meghaladja elődjét, ám még annak 15 milliós nyitánya is nehézkesnek bizonyult a második rész számára. Pedig Ben Stiller igazán igyekezett: mindenhol ott volt az elmúlt egy-két hónap során, hogy felfordulást okozzon dilis figurájával, de a férfi divatmodell csak egylövetűnek és időt nem állónak bizonyult. A kezdet kevés lesz ahhoz, hogy a Paramount az 50 milliós költségvetéssel bármi egyenértékűt lásson végül a kasszákban, és ez a film körüli sürgés-forgás mellett igen nagy csalódás. De hát ez van, nem lehet mindenből egy Anchorman 2.

> végszó & ami jön
Rekorder hétvége, mi más kerekedett volna ebből. A Deadpool egymaga egy top tízre valót kasszírozott, és ezt senki sem gondolta volna. Több hitet kérünk; a kimagasló 2015 után talán 2016 sem lesz olyan szánalomra méltó, ha akad kéthavonta egy-egy ilyen hirtelen durranás. Kell a lélegzet, ezért egy hét múlva csak kicsire adnak: a Risen című történelmi-vallási thriller, a Race című futós dráma és a The Witch című méltatott horror próbálnak tízmillió fölé törni. Valamelyiknek biztosan sikerül. Amúgy meg a Deadpoolon az elemzők szeme.

> a top 10 (hivatalos becsült adatok)

# volt
#
film hétvégi
bevétel
összbevétel büdzsé
1 ú  Deadpool
$135.1m $135.1m $58m
2 1  Kung Fu Panda 3.
$19.7m $93.9m $145m
3 ú  Hogyan legyünk szinglik
$18.8m $18.8m $38m
4 ú  Zoolander 2.
$15.7m $15.7m $50m
5 4  A visszatérő
$6.9m $159.2m $135m
6 2  Ave, Cézár!
$6.6m $21.4m $22m
7 3  Star Wars: Az ébredő Erő
$6.2m $914.8m $200m
8 5  The Choice
$5.3m $13.3m $10m
9 8  Pofázunk és végünk Miamiban
$4.1m $82.7m $40m
10 9  A fiú
$2.9m $30.8m $10m

 

Címkék

fox comics box office comedy warner paramount ben stiller sequel superhero romance deadpool zoolander

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr328389872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adam Van Helsing · http://helsing.blog.hu 2016.02.14. 17:36:46

A felsoroltak mellett a Zoolander legnagyobb hibája azért mégiscsak az iszonyatos időzítés volt szerintem. Egy héttel korábban vagy később sokkal jobban járt volna... na de Mr. Pool mellett?

TomPowell25 2016.02.14. 17:51:38

@Adam Van Helsing: Nem vennék rá mérget, mert tényleg egy mérsékelten sikeres vígjáték 15 évvel későbbi folytatásáról van szó (hiába alakult ki körülötte egy kisebb fajta kultusz), és akkor még ott vannak a gyatra kritikák is. A Kék Acél mindenképpen bukásra volt pozicionálva.

dzsoker1976 2016.02.16. 08:09:39

Kicsit kárörvendő dolog,de ha jól emlékszem pár hete mintha lett volna valami odaszúrás a Zoolander készítőitől a Deadpool készítői felé,hogy rosszul időzítették a filmjük bemutatóját,mert akkor úgyis sokan majd a Zoolandert fogják választani.Szerencsére nem így történt! :)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása