aeon flux

ready for the action now, danger boy?

mission: impossible - titkos nemzet: a magyar szinkron Takács Máté
2015. július 24. 12:41:00

Kategória: film Szólj hozzá!

A Mission: Impossible-sorozat már 19 évvel ezelőtt is szinkronizált bánásmódban részesült, így legalább a Titkos nemzet esetében nincs miért fintorogni, midőn elveszünk a magyarul beszélő filmek sűrűjében. A széria magyar változata biztos alapkővel is rendelkezett, amit egy sajnálatos baleset kipattintott a helyéről hogy Rékasi Károly helyett ki szállt be Ethan Huntként, az már kiderült. Most a többiek is kitudódnak.

  • Tom Cruise Széles Tamás. Tehát ugye Széles Tamás volt az, aki a Paramountnak leginkább ínyére volt hangminta alapján, éppen úgy, ahogy annak idején 1996-ban Rékasi. Pár magyar nyelvű tévészpot már megszellőztette, mire is számíthatunk a szinkronizált vetítéseken a főhőst illetően. Nem Széles tehet arról, amire jutunk.
  • Rebecca Ferguson – Huszárik Kata. A szükséges női erőt a tavalyi Herkulesben látott Rebecca Ferguson szállítja, aki felé egészen más szögből közelített az ottani szinkronrendező: Zakariás Éva volt a magyar hangja, aki ugyan nagyjából egy idős Huszárik Katával, de mégis más karakter. Huszárik Katát mostanság hallhattuk ebben-abban (Mad Max: A harag útja, Szex, szerelem, terápia, Önkívület), de most végre megint fő szerepben szólal.
  • Simon Pegg – Görög László. Harmadik lehetetlen küldetésén vesz részt Pegg, de csak másodjára Görög Lászlóval: a 2006-os epizódban még Kassai Károlyra tévedtek vele. Amúgy a Star Trekben is Görög hangoskodik, szóval franchise-termékekben ő a nyerő.
  • Jeremy Renner – Dányi Krisztián. Dányi is biztos befutó volt ezúttal, hiszen az előző epizódban szintúgy ő szinkronizálta Rennert. És amúgy nem akkor először, lévén a Jesse James meggyilkolásában is reá esett a választás. De azóta amúgy még akkor se, ha épp nem Stohl Andrásra.
  • Sean Harris – Kárpáti Levente. A rosszarcú Harrisre a többség a Prometheusból emlékszik, ahol tudós létére szerencsétlenkedett egy sort, Anger Zsolt remek tolmácsolásában. Rajta kívül még vagy fél tucat színészre bízták már rá, s közülük most a '71 című tavalyi filmhez készült szinkronban is közreműködő Kárpáti Leventére esett a választás, akit pár százezren az Ultron korában hallhattak Paul Bettanyként.
  • Alec Baldwin – Csankó Zoltán. Csankó messzemenően uralja Baldwin magyarítását. Most majd még messzebb menően fogja.
  • Ving Rhames – Bognár Tamás. Az első két részben még Vass Gábor zengte Rhamest, majd a harmadik résszel Bognár Tamásra váltottunk. Most már ő van fölényben, miközben a csak DVD-re gyártott vackokban az utóbbi időkben Vass szólaltatta meg.
  • Tom Hollander – Forgács Péter. A miniszterelnököt alakító Hollandert az Időről időrében már egészen jól teljesítő Forgács Péterre bízták.

további magyar hangok:
Baráth István, Barbinek Péter, Bor László, Bordás János, Czető Ádám, Gáspár Kata, Honty Molnár Gábor, Kapácsy Miklós, Lipcsey Collini Borbála, Maróti Attila, Mesterházy Gyula, Sági Tímea, Schnell Ádám, Sörös Miklós, Tarján Péter, Zöld Csaba

a magyar változat munkatársai:
magyar szöveg: Speier Dávid
felvevő hangmérnök: Illés Gergely
rendezőasszisztens és vágó: Kajdácsi Brigitta
gyártásvezető: Kincses Tamás
szinkronrendező: Csörögi István

A szinkront a Mafilm Audio Kft. készítette. Forgalmazza a UIP-Duna Film.

Címkék

szinkron tom cruise alec baldwin mission impossible ving rhames danyi krisztian simon pegg jeremy renner uip duna film speier david szeles tamas görög laszlo csanko zoltan csörögi istvan bognar tamas forgacs peter huszarik kata karpati levente

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr547651822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása