aeon flux

ready for the action now, danger boy?

ted 2: a magyar szinkron Takács Máté
2015. július 14. 19:16:00

Kategória: film 3 komment

Az amerikaiak három év alatt finnyássá váltak, mi viszont bizonyosan nem leszünk hűtlenek 2012 egyik legnagyobb vígjátéksikeréhez. A Ted 2.-ben a lényeg maradt a szinkronban is, a kigolyózott főszereplő helyére új csaj jött, és mivel szeret velük viccelődni, MacFarlane Morgan Freemant és Liam Neesont is beszervezte a második körre...

ted_2.jpg

  • Mark Wahlberg – Stohl András, Seth MacFarlane – Nagypál Gábor. Amikor másodjára, eredeti nyelven néztem meg a Tedet, arra jutottam, hogy ezt bizony szinkronizáltan jobban élveztem. Nem a Família Kft. vagy a "nem csak a húsevősöké a világ" miatt, hanem mert Stohl András és Nagypál Gábor verhetetlen párost alkottak benne. Ja, még Wahlberg és MacFarlane duójánál is verhetetlenebbet. Van az úgy.
  • Amanda Seyfried – Földes Eszter. Egyre szűkülünk: A fiatal hölgyeket szinkronizálók gyakorlatilag a Bogdányi Titanilla–Gáspár Kata–Földes Eszter hármasból kerülnek ki mostanság, ami kicsit frusztráló lehet nem csak a sokat néző és hallgató közönségnek, de talán a kollegináknak is. Seyfriedet egyébként Földes magyarította a Lopott időben is, a MacFarlane-nel való első közös munkájában, vagyis a Hogyan rohanj a vesztedbében pedig Tompos Kátya, de az egy furcsa kivétel volt; konkrétan az egész film szinkronja az volt.
  • Morgan Freeman – Reviczky Gábor. Két Papp János után (Transzcendens, Lucy) visszakanyarodtunk Revickzyhez, aki néha egész jól, néha csak átlagosan hozza Freemant. Egy vígjátékban azért hátha előbbit sikerül kipréselnie magából. Ja, amúgy a filmben közreműködik ám Papp, sőt Barbinek Péter is, aki alkalmasint szintén volt Freeman tolmácsolója.

valamint:
Jessica Barth – Trokán Nóra (az első részben Tenki Réka volt a magyar hangja)
Giovanni Ribisi – Elek Ferenc
Sam J. Jones – Vass Gábor
Patrick Warburton – Sarádi Zsolt
Bill Smitrovich – Cs. Németh Lajos
Patrick Stewart – Fodor Tamás

Michael Dorn – Törköly Levente
Cocoa Brown – Téglás Judit
John Carroll Lynch – Barbinek Péter
Ron Canada – Papp János
Liam Neeson – Kőszegi Ákos
Dennis Haysbert – Bognár Tamás
Tom Brady – Horváth Illés
Sebastian Arcelus – Ács Norbert
Jay Patterson – Jakab Csaba
Nana Visitor – Incze Ildikó
Maggie Geha – Eke Angéla
Jessica Szohr – Bohóczi Sára
Craig Ricci Shaynak – Mészáros Máté
Julius Sharpe – Szikszai Rémusz

további magyar hangok:
Ágoston Katalin, Bercsényi Péter, Borsányi Dániel, Csányi Dávid, Ficzere Béla, Homonnai Katalin, Jaskó Bálint, Kapácsy Miklós, Király Adrián, Papucsek Vilmos, Szilágyi Kata, Tóth Szilvia, Törtei Tünde

a magyar változat munkatársai:
magyar szöveg: Speier Dávid
felvevő hangmérnök: Márkus Tamás
rendezőasszisztens és vágó: Kajdácsi Brigitta
gyártásvezető: Kincses Tamás
szinkronrendező: Báthory Orsolya

A szinkront a Mafilm Audio Kft. készítette. Forgalmazza a UIP-Duna Film.

ted2_hun_poszter.jpg

Címkék

szinkron comedy stohl andras morgan freeman mark wahlberg elek ferenc földes eszter seth macfarlane amanda seyfried törköly levente uip duna film reviczky gabor speier david papp janos bathory orsolya vass gabor cs nemeth lajos köszegi akos barbinek peter fodor tamas nagypal gabor bognar tamas jakab csaba saradi zsolt

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr457628378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lisztes · http://www.facebook.com/LisztesMegmondjaATutit 2015.07.14. 19:27:47

:O Nekem nagyn úgy tűnt, hogy Liam Neeson a szokásos Csernák János hangon szólalt meg, nem Kőszegién. Bár amennyit szerepelt :) Mindenesetre nem tűnt fel, hogy más lett volna a hangja, biztos jól írtátok azt?

tom991 2015.07.15. 13:52:50

@lisztes: A UIP-Duna Film által kiküldött listán és a Mafilm Audio Kft. Facebook oldalán is Kőszegi Ákos neve szerepel: https://www.facebook.com/mafilmaudio/photos/a.919507298082113.1073741832.728111710555007/1014089061957269/?type=1&comment_id=1014089231957252&offset=0&total_comments=1&comment_tracking={"tn":"R"} :)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása