aeon flux

ready for the action now, danger boy?

holtodiglan: a magyar szinkron Takács Máté
2014. szeptember 30. 19:58:00

Kategória: film 16 komment

David Finchert is beállították már a sorba: A tetovált lány után a Holtodiglan is szinkronizáltan kerül a magyar mozikba. Akkor ez bevált, biztosan most is segít majd, lássuk hát, kiknek osztottak lapot.

gone_girl.png

  • Ben Affleck – Széles Tamás. Nem valószínű, hogy maradt mára olyan, aki tamáskodóan áll Széles Tamás forszírozásához, ha Ben Affleckről van szó. A film magyar címe jól vizionálja, meddig számíthatunk még eme párosításra.
  • Rosamund Pike – Horváth Lili. Egyszer majd talán eljön az idő, hogy a bájos színésznőnél megragadjon egy magyar hang... de addig is terebélyesedik az őt szinkronizálók -amúgy felettébb impozáns- listája, méghozzá azzal a Horváth Lilivel, akit az idei nyári felhozatalból alaposan kivette a részét (Transformers: A kihalás kora, Herkules).
  • Neil Patrick Harris – Zámbori Soma. Első kérdés: Mit keres Barney Stinson egy Fincher-filmben? A magyar szinkronrendezők dolgoznak is az ügyön, hogy el tudjunk vonatkoztatni NPH legismertebb szerepétől, éppen ezért véletlenül sem Markovics Tamás a hangja, hanem az a  Zámbori Soma, akihez a sokkal komolyabb Hupikék törpikék 1-2.-ben is szerencsénk lehetett.
  • Tyler Perry – Barabás Kiss Zoltán. Második kérdés: Mit keres Madea egy Fincher-filmben? Oké, nálunk nem vert gyökeret Perry eszement figurája, szóval nem fogunk ilyesmin agyalni, ráadásul ő azon fekete színészek közé tartozik, akikre rátekintve egyből Barabás Kiss Zoltán jut az ilyesmin agyalni szerető ember eszébe.

    valamint:
  • Kim Dickens – Kéri Kitty
  • Carrie Coon – Bíró Kriszta
  • Patrick Fugit – Csőre Gábor
  • Lisa Banes – Menszátor Magdolna
  • David Clennon – Várkonyi András
  • Missi Pyle – Bertalan Ágnes
  • Lola Kirke – Tar Judit

    további magyar hangok:
    Bogdányi Titanilla, Bozsó Péter, Fesztbaum Béla, Juhász György, Madarász Éva

    a magyar változat munkatársai:
  • magyar szöveg: Heltai Olga
  • hangfelvétel: Gábor Dániel
  • rendezőasszisztens és vágó: Simkóné Varga Erzsébet
  • gyártásvezető: Gelencsér Adrienne
  • szinkronrendező: Tabák Kata

    A szinkront a Mafilm Audio Kft. készítette. A keverést a Deluxe készítette. Forgalmazza az InterCom.

gone_girl_hun_poszter.png

Címkék

szinkron ben affleck fincher intercom varkonyi andras tyler perry rosamund pike bogdanyi titanilla csöre gabor tabak kata szeles tamas menszator magdolna bertalan agnes horvath lili zambori soma barabas kiss zoltan heltai olga bozso peter fesztbaum bela simkone varga erzsebet gabor daniel keri kitty juhasz györgy madarasz eva gelencser adrienne

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr346748255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csgergo 2014.09.30. 20:06:45

Azoktól kérdezem akik tudnak nyilatkozni a szinkronról: Bánjam, hogy nincs feliratos kópia?

MrRaizy 2014.09.30. 20:17:22

Nagyon vártam a filmet.. Sajnos így a mozis megtekintés elmarad. De ha eddig kibírtam, akkor a DVD megjelenésig még kitudok tartani.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.09.30. 20:33:17

@MrRaizy: Miért? Mert szinkronizált? Szerintem lesz belőle eredeti nyelvű vetítés.

zsóka_eszter 2014.09.30. 20:41:25

az eredeti nyelvűnél maradok, annak hiányában viszont ettől a szinkrontól nem húznám a szám
atyám, Patrick Fugit... asszem leporolom az Almost Famous-t

MrRaizy 2014.09.30. 20:43:48

@Zalaba_Ferenc: Valamelyik nap néztem a vetítéseket, és nem volt eredeti nyelvű vetítés. DE ha lesz, akkor ott leszek.

TomPowell25 2014.09.30. 20:45:19

"A film magyar címe jól vizionálja, meddig számíthatunk még eme párosításra." - Én azért nem tartom kizártnak, hogy ez a széria majd a Batman v Superman kapcsán megtörik, minek után Széles Michael Shannon-t szinkronizálta Az acélemberben, és most így hirtelen nem jut eszembe egy olyan széria sem a közelmúltból, ahol ilyenformában megtartottak volna valakit egy szinkronstábban (régebbről ott a Die Hard 2-3 esete Szakácsival, csak fordított felállásban: az egyikben Willis, a másikban Irons), persze ez még nem kizáró ok.
De hogy ne legyek teljesen off: én még mindig abban reménykedem, hogy egyszer Pike ismét megkapja hangjának Balázs Ágit, mint anno a Halj meg máskor!-ban. Talán majd egyszer. Harrishez egyébként se tudtam volna párosítani a szerep alapján Markovicsot, Zámbori Soma pedig ideális választás, ahogy Barabás Kiss Zoltán is Perry esetében.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.09.30. 20:55:41

@MrRaizy: Reméltem, hogy nem az a baj, hogy NPH-t nem az szinkronizálja, mint aki Barney-t. Mondjuk, a két figura mutat némi rokonságot. :)

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.09.30. 21:00:39

@Pikszi: Azt hiszem, Budapesten most csak a MOM játssza majd eredeti nyelven.

zsóka_eszter 2014.09.30. 21:02:42

@Zalaba_Ferenc: ugye itt a _némi_ szócskán van a hangsúly? ha még 5 perc Barney-s momentumot el kell viselnem attól a fazontól, tökön döföm magam egy kiskanállal

MrRaizy 2014.09.30. 21:36:25

@Zalaba_Ferenc: Ohde.. pont az :D ez jó vicc volt. Megnéztem amúgy, és a MOM tényleg vetíti eredeti nyelven. Szuper. Köszi.

Pitypalatty úrfi · http://proletarokkozt.blog.hu 2014.09.30. 21:55:07

@Zalaba_Ferenc: Az a baj ezzel, hogy nagyon nehéz egy távolabbi moziba bárkit is elrángatni az eredeti nyelvű vetítésre.

Andrews 2014.09.30. 22:21:01

Pedig akik már látták nem mondtak rosszat szinkronról! Ott is kijött pl, hogy Affleck most jól alakít állítólag! Én hétfőn nézem.

CrazyDave 2014.09.30. 22:54:27

@TomPowell25: Expendables 2-ben Chuck Norris hangja Sörös Sándor volt és a 3. részben szintén Sörös szólaltatta meg Mel Gibsont.

Nem tudom a Batman v Supermanben mit lépnek majd, de szerintem Fekete Ernő hangja is jól menne Gézának. :)

peti0290 2014.10.01. 07:04:04

@CrazyDave: Fekete Ernő enyhén szólva érdekes választás lenne Affleck Batmanjéhez, mivel Bale Sötét Lovagjának is ő volt a magyar hangja mind a három részben. Ennyi erővel pl Garfield Pókemberének is lehetett volna Csőre Gábor a magyar hangja.
@TomPowell25: Attól, hogy Széles Tamást már előtték Zodnak, még nem zárja ki azt, hogy Affleckhez nem fogják odatenni. Nem egy franchise van, ahol egy szinkronhang több szereplőt is megszólaltatott. Elég széjjelnézni a Marvel-univerzum szinkronjainál.

TomPowell25 2014.10.01. 08:55:29

@CrazyDave: jogos, a The Expendables eszembe sem jutott.:)
@peti0290: írtam is, hogy ez még nem feltétlenül kizáró ok. És a Marvelnél valóban egyre szembetűnőbb, hogy mennyire szűkös a választék hangok terén. Csak azért még ott cseng a fülemben a DareDevil szinkronja, ahol Görög László szólaltatta meg Affleck-et. Na, de ez még nagyon a jövő zenéje.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása