aeon flux

ready for the action now, danger boy?

szinkronos találkozó, szinkronszemle Takács Máté
2014. február 26. 19:45:00

Kategória: film 2 komment

Nem lehet azt mondani, hogy mostohán bánnánk a szinkron témájával, így a változatosság kedvéért most nem konkrét filmek magyar változatáról ejtünk szót, hanem két érdekes rendezvényről. A szinkronos találkozó nem új keletű esemény, és a szinkronszemle sem mondható annak, noha hosszú évtizedek után éled fel...

szinkron_man.jpg

Az Egyesület a Magyar Szinkronért tevékenysége mellett időnként közönségtalálkozót szervez, és a következőre március 1-jén kerül sor, vagyis most szombaton. Ennek keretében a szinkronkészítésben közreműködő szakmabeliekkel (színészekkel és stábtagokkal) is találkozhatnak azok, akik a nevezett napon 13.30-tól ellátogatnak a Hunguest Hotel Platánus – Madrid termébe, ami az 1087 Budapest, Könyves Kálmán krt. 44-es szám alatt található. Sőt, az igazán megátalkodott szinkronkedvelők az ezt megelőző, 10 órakor kezdődő közgyűlésre is beülhetnek, lévén nyilvános. Parkolási lehetőség, akadálymentesség, ingyenesség jellemzi az attrakciót. További részletek a Facebookon.

***

A debreceni Apolló moziban (Miklós utca 1.) szervezik meg az 1964-ben útjára indított, ám a '80-as években abbamaradt Szinkronszemlét. A már elnevezésében is izgalmas eseményt március 6. és 8. között tartja a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. Ide is mindenkit szeretettel várnak ingyen és bérmentve, lesz szakmai konferencia, előadás, filmbemutató, közönségtalálkozó. Az igazi adut viszont a versenyeztetés és díjazás jelenti: versenyprogram keretében vetítenek le 10 tavalyi filmet, majd zárásképpen jutalmazzák a legjobb női- és férfi szinkronszínészt, illetve szinkronrendezőt.

a filmek:
Családi üzelmek
Erőnek erejével

Gru 2.
Időről időre
Jégvarázs

Mielőtt éjfélt üt az óra

Női szervek
Thor: Sötét világ
Vérmesék
A Wall Street farkasa


Jól sikerült a válogatás, biztosan nehéz lesz a végső döntés... Mi drukkolunk mondjuk Börcsök Enikőnek (Melissa McCarthy, Női szervek), Anger Zsoltnak (Jason Sudeikis, Családi üzelmek) és Tabák Katának (rendező, Vérmesék). További részletek a mozi honlapján.

before_midnight_hun_poszter.jpg

Címkék

szinkron

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr165834157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jester. 2014.02.26. 20:24:56

"Nem lehet azt mondani, hogy mostohán bánnánk a szinkron témájával" - ez igaz és hálás is vagyok érte!

Németh Barna 2014.02.26. 20:37:41

Hú, ezekből egyet láttam szinkronosan (Gru2).

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása