aeon flux

ready for the action now, danger boy?

mielőtt éjfélt üt az óra: a magyar szinkron Takács Máté
2013. augusztus 12. 20:06:00

Kategória: film 5 komment

Az idei év eddigi legjobb kritikákat kapott filmje, amit mi se húztunk le annyira, szinkronizált változatban is elérhető lesz a mozikban csütörtöktől, ám itt sokkal inkább a "mozikban"-on van a hangsúly, mint a szinkronizáltságon, hiszen Richard Linklater trilógiájának középső fejezete nálunk elkerülte a vásznakat. A forgalmazásban így nem, ellenben a szinkront illetően tapasztalható konzekvencia, ahogy az alant ki is derül.

Before Midnight.jpg


Ethan Hawke – Stohl András. Lehet, hogy nem múlik el hét Stohl András nélkül, ez a szerep viszont még 1995-re nyúlik vissza, amikor Kaszás Gergő még sehol sem volt, ha Ethan Hawke-ról volt szó. Készült ugyan a Mielőtt lemegy a naphoz egy második szinkron az ő részvételével, de a mostani rész szinkronrendezője az eredeti vonal folytatása mellett döntött. Jó lesz majd ez, ha egyben, magyarul nézzük végig a három filmet.

Julie Delpy – Kisfalvi Krisztina. Minden hasonló a fentebbihez: Kisfalvi Krisztinát harmadjára hallhatjuk Celine-ként. A második rész a Cinemax csatornán sugárzott szinkronjában Major Melinda működött közre.

valamint:
Seamus Davey-Fitzpatrick – Richter Tamás     
Xenia Kalogeropoulou – Halász Aranka
Panos Koronis – Galbenisz Tomasz
Ariane Labed – Molnár Ilona
Walter Lassally – Cs. Németh Lajos     
Yiannis Papadopoulos – Hamvas Dániel     
Jennifer Prior – Koller Virág     
Athina Rachel Tsangari – Németh Kriszta     

további magyar hangok:
Kisfalusi Lehel, Nemes Takách Kata, Pekár Adrienn, Richter Bence, Sági Tímea.

a magyar változat munkatársai:
magyar szöveg: Szojka László
hangmérnök: Másik Zoltán
vágó: Wünsch Attila
gyártásvezető: Földi Gabriella
szinkronrendező: Kemendi Balázs
produkciós vezető: Földi Tamás
főcím: Korbuly Péter

A szinkront az Active Studio készítette. A filmet az ADS Service mutatja be augusztus 15-én, több mozi feliratos változatban vetíti.

before_midnight_hun_poszter.jpg

Címkék

szinkron ethan hawke stohl andras richard linklater galbenisz tomasz ads service halasz aranka cs nemeth lajos nemes takach kata hamvas daniel molnar ilona szojka laszlo kemendi balazs koller virag kisfalvi krisztina masik zoltan wünsch attila földi tamas nemeth kriszta kisfalusi lehel sagi timea földi gabriella korbuly peter july deply

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr45458081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

levee 2013.08.12. 20:17:13

Stohl kifejezetten jó volt Hawke-nak. Én az eredetit preferálom, de a Sunsetben egyszer kipróbáltam hogy váltogattam a hangsávokat, és csak Kisfalvi Krisztina zavart egy kicsit. Ő is jó persze, de Delpy dühkitöréseit, ingadozó természetét nehéz átadni.

m.martin91 2013.08.12. 21:05:14

Stohl bármilyen szerepben megállja a helyét, gyakorlatilag nincs olyan karakter amit ne tudna eljátszani.

sidek 2013.08.12. 22:58:35

Hála égnek, hogy megmaradt a 2 főszereplő hangja! El se tudnám képzelni Delpy-t Kisfalvi nélkül, legalább is ebben a szerepében.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.08.12. 23:15:09

Engem szabályszerűen sokkolt, amikor a mai vetítésen magyarul szólalt meg a film. Tényleg még szoknom kell ezt az új módit, de azért jó tudni, hogy feliratosan is megtekinthetem majd, mert kénytelen leszek.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.08.12. 23:23:54

Ugyanakkor a 12-es karika még nagyobb sok, lévén a filmben Julie Delpy kb. 20 percet tölt félmeztelenül, a szövegek több, mint szókimondók, a diskurzus pedig gyakorta a szex körül forog. A korhatárbizottságunk megint jól vizsgázott.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása