aeon flux

ready for the action now, danger boy?

vakszerencse: a magyar szinkron Takács Máté
2013. szeptember 23. 10:02:00

Kategória: film 4 komment

Az amerikai premier előtt egy héttel már látható nálunk Az igazság ára rendezőjének új filmje, melyből kiderül, hogy egy online szerencsejáték-oldalon veszíteni nem jó dolog, kivéve, ha utána elmész az üzemeltetőjéhez. A menő arcokat, testeket és helyszíneket még csábítóbbá a szinkron hivatott tenni a hazai közönség számára.

runnerrunner.jpg

Justin Timberlake – Zámbori Soma. A korábbi popsztár most már jó ideje próbálja átcsábítani rajongóit a moziba, s az itteniek térítéséhez a Barátság extrákkal és a Lopott idő után most már harmadjára járul hozzá Zámbori Soma.

Gemma Arterton – Bartsch Kata. Egyenesen a Karinthy Színházból lépett a szinkronstúdióba Bartsch Kata, de javítsanak ki a jól értesültek, ha ismeretes korábbi jelentős hangmunkája a színésznőnek (sem az iszdb.hu, sem a magyarszinkron.hu nem ad nevére találatot). Gemma Arterton tehát új megszólaltatóval bővül most; egyébként hangjainak eddigi sora (Huszárik Kata, Bertalan Ágnes, Pikali Gerda, Peller Anna) igen bőséges és jól eltalált volt.

Ben Affleck – Széles Tamás. Affleck Oscar utáni első munkájában csak színészként működik közre, s ilyen minőségében legutóbb a Nem kellesz eléggében szinkronizálták már a mozibemutatóhoz. De számításba vehető akár A dolgok állása, akár a Tolvajok városa, akár Az Argo-akció, hiszen mindegyikben Széles Tamást hallhattuk – vajon Batman új magyar hangjáról is beszélhetünk?

Anthony Mackie – Pál András. A Tűzgyűrűvel megismert Pál András (abban Charlie Hunnamot szólaltatta meg) újabb lényeges feladatot kapott, míg alig két hónapja Mackie-t éppen Zámbori Soma orgánumával hallhattuk a Pain & Gainben.

Bob Gunton – Cs. Németh Lajos. Szokása szerint kisebb szerepben tűnik fel Gunton, viszont külön említést érdemel, hogy a 24 című sorozatban hallott magyar hangjával teszi ezt. Szóval vagy mégis néznek tévét a szinkronrendezők, vagy csak néha pont beletenyerelnek.

valamint:
Oliver Cooper – Elek Ferenc
Christian George – Makranczi Zalán
Sam Palladio – Dévai Balázs
Yul Vazquez – Király Attila

további magyar hangok:
Csuha Lajos, Dézsi Szabó Gábor, Fehér Péter, Fehérvári Márton, Forgács Gábor, Friedenthal Zoltán, Gáspár Kata, Gerbert Judit, Hamvas Dániel, Homonnai Kata, Jakab Csaba, Jaskó Bálint, Kapácsy Miklós, Karácsonyi Zoltán, Mészáros András, Papp Lujza, Sarádi Zsolt, Scherer Péter, Stern Dániel, Szatory Dávid, Varga Anikó, Várkonyi Andrea.

a magyar változat munkatársai:
magyar szöveg: Heltai Olga
hangfelvétel: Illés Gergely
rendezőasszisztens: Kolozs Dóra
vágó: Kajdácsi Brigitta
gyártásvezető: Fehér József
szinkronrendező: Báthory Orsolya

A szinkronfelvételt a Mafilm Audio Kft. készítette. A filmet az InterCom mutatja be szeptember 26-án.

runner_runner_hun_poszter.jpg

Címkék

szinkron justin timberlake ben affleck intercom gemma arterton csuha lajos elek ferenc anthony mackie bartsch kata makranczi zalan kiraly attila szeles tamas devai balazs bathory orsolya cs nemeth lajos szatory david forgacs gabor zambori soma scherer peter heltai olga gaspar kata hamvas daniel jakab csaba kapacsy miklos stern daniel feher jozsef kajdacsi brigitta illes gergely kolozs dora pal andras

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr165529430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adam Van Helsing · http://helsing.blog.hu 2013.09.23. 10:51:29

hatalmas, ahogy Justin szemöldöke megtámadja Gemma homlokát :-))

m.martin91 2013.09.23. 11:54:49

Ez a szinkron jónak tűnik, bár Arterton hangja hatalmas kérdőjel. Nekem Peller Annával bejött. A mellékszerepekre is jó színészeket találtak, úgyhogy nagy gond nem lehet.

"Szóval vagy mégis néznek tévét a szinkronrendezők, vagy csak néha pont beletenyerelnek."

Utóbbi. Teljes mértékben utóbbi.

David S. 2013.09.23. 15:06:24

Arterton új hangja nekem is talány. Remélem nem ismétlődik meg a Tűzgyűrű tévedése, amiben szintén egy szinkronújoncnak számító színésznő (Ubrankovics Júlia) kapta az egyik főszerepet, és nem is igazán sikerült ráhangolódnia a szinkronizálásra. Az mindenesetre jó jel, hogy új hangokat is kipróbálnak.

Ficus Cucis 2013.09.23. 15:35:11

BKata nem teljesen újonc azért, kisebb szerepei voltak már, pl. Aga ég!, Szerencsecsillag

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása