aeon flux

ready for the action now, danger boy?

vérmesék: a magyar szinkron Takács Máté
2013. szeptember 21. 16:41:00

Kategória: film 5 komment

Luc Besson a Jeanne d'Arc, az orléans-i szűz óta először rendezett errefelé is piacképes élőszereplős filmet, bár ez még nem jelenti azt, hogy a hazai forgalmazónak vérmes reményei lehetnek a Vérmesékkel kapcsolatban, mindenesetre a szinkronon biztosan nem fog múlni az angol nyelven forgott francia krimikomédia sikere: igencsak nívós társulat gyűlt össze a stúdióban.

thefamily_besson.jpg


Robert De Niro – Reviczky Gábor. Valószínűleg bele is süllyedne a világ szégyenében az óceánba, ha más szinkronizálná nálunk Robert De Nirót. Szóval szerencse, hogy Reviczky Gábor is ugyanolyan dolgos és elérhető, mint tengerentúli kollégája.

Michelle Pfeiffer – Kovács Nóra. Szintúgy.

Tommy Lee Jones – Tordy Géza. Lévén egy elég körültekintően összetoborzott szinkrongárdáról van szó, minden bizonnyal felmerült a rendezőben Rajhona Ádám neve, ám gyaníthatóan ő már nem áll mikrofon elé. Mivel a Jonest elég sokszor magyarító (A szökevénytől az Amit még mindig tudni akarsz a szexrőlig) Reviczky Gáborra De Nirónak egyértelműbb szüksége volt, újabb hazai színész után kellett nézni, és Tordy Géza személyében sikerült is olyasvalakit találni, aki képtelen csalódást okozni.

Christopher Craig – Láng József. Hogy kicsoda ez a Craig, ördög tudja, de nem mehetünk el szó nélkül Láng József mellett, akit azért nem lehet minden héten hallani a moziban (öreg hiba). Hogy miért jutott ő most eszébe a rendezőnek, az az alábbi képekből sejthető.

craig_lang.jpg
valamint:
Dianna Agron – Bogdányi Titanilla
Stan Carp – Szélyes Imre
Anthony Desio – Schneider Zoltán
John D'Leo – Timon Barnabás
Jon Freda – Bezerédi Zoltán
Domenick Lombardozzi – Király Attila
Jimmy Palumbo – Várkonyi András
Mario Pecqueur – Szokolay Ottó
Oisin Stack – Szatory Dávid
Cédric Zimmerlin – Seres Dániel

további magyar hangok:
Barabás Kiss Zoltán, Czvetkó Sándor, Faragó András, Gacsal Ádám, Imre István, Jakab Márk, Orosz István, Tóth Zoltán, Törköly Levente, Zöld Csaba.

a magyar változat munkatársai:
magyar szöveg: Faludi Katalin
hangmérnök: Illés Gergely
vágó: Kajdácsi Brigitta
gyártásvezető: Kéner Ágnes
szinkronrendező: Tabák Kata

A szinkront a Mafilm Audio Kft. készítette. A filmet a ProVideo mutatja be szeptember 26-án.

the_family_hun_poszter.jpg

Címkék

szinkron robert de niro michelle pfeiffer luc besson tommy lee jones tordy geza varkonyi andras faludi katalin törköly levente provideo zöld csaba czvetko sandor reviczky gabor bogdanyi titanilla kiraly attila tabak kata szatory david kovacs nora barabas kiss zoltan schneider zoltan gacsal adam szelyes imre farago andras orosz istvan timon barnabas kajdacsi brigitta bezeredi zoltan illes gergely szokolay otto imre istvan lang jozsef kener agnes

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr785527497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Montana. 2013.09.21. 16:59:11

Tommy Lee Jones – Tordy Géza

Na itt bukott is az egész...
Jones annyira Rajhona nekem, mint Reviczky De Niro...
Sajnálom, ha már nem szinkronizál... kár érte.

m.martin91 2013.09.21. 17:05:52

Tommy Lee Jones - A magyar szinkronban alapvetően mindig is a szinkronrendezőkkel volt a gond. Azt tehetnek amit akarnak, azt hívhatnak be egy-egy szerepre, akit akarnak, senkinek nincs beleszólása. Legtöbbször ez a felállás.
Jelen esetben valószínűleg tényleg ott volt a gond, hogy Rajhona Ádám nem volt elérhető, bár azt nem tudom miből gondolod, hogy már nem áll mikrofon elé. Én nem olvastam ilyesmiről.
Tordy Géza nagyon nagy színész, de Rajhonát senki sem tudja pótolni Jones esetében. Reviczky Gábor tudja esetleg megközelíteni, de ő ugyebár foglalt volt. Szerencsétlen helyzet.

A többi viszont rendben van. Láng József tényleg említésre méltó, de szerintem Bezerédi Zoltán is az.

isvaen 2013.09.21. 19:00:07

a vicces az lesz, ha valaki megnézi az éjszakai rohanást, a született gyilkosokat (extrának az utolsó akcióhőst), majd ezt a filmet. isteni bábeli, köhm, szinkronbeli zűrzavar lesz

Adam Van Helsing · http://helsing.blog.hu 2013.09.21. 19:01:22

Rajhonával valami baj van? :-(( Nagyon remélem, hogy nem, az egyik legjobb a szakmában...

TomPowell25 2013.09.21. 19:36:15

Rajhona Ádámba azért manapság még rendre bele lehet futni (anno pl. nagyon meglepődtem és megörültem, amikor meghallottam az Angyalok és Démonokban), de ő is ritkán áll már mikrofon mögé, és akkor is javarészt Jonest szólaltatja meg (Amerika Kapitány, Men in Black 3), de gondolom most nem ért rá. Tordy szerintem abszolút jó választás, Láng Józsefet pedig mindig öröm hallgatni, szóval egyelőre a szinkronnal nekem nincs komolyabb problémám. Hogy a filmmel nem lesz, ezt már nem tudnám biztosra mondani.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása