aeon flux

ready for the action now, danger boy?

velence special: night moves (2013) Németh Barna
2013. augusztus 16. 10:21:00

Kategória: film Szólj hozzá!

Rövidke szünet után Kelly Reichardt új filmjével folytatódik a velencei versenyfilmeket bemutató sorozatunk. Az aprócska művészfilmek (Wendy és Lucy, Meek's Cutoff) terén eddig hibátlanul teljesítő rendezőnő azon kevesek egyike, akik még manapság sem félnek lírát vinni egy amerikai filmbe. Úgy tűnik, Reichardt most is egy meglepő párosítással állt elő - már ha a tőle megszokott stílusban tárgyalja majd ezt az inkább prózai, de mindenképpen kényes témát. A Night Moves néhány szélsőségesen környezetvédő fiatalról szól, akik életük legnagyobb tiltakozó akciójára készülnek: fel akarnak robbantani egy gátat.

Az biztos, hogy a megszokottól eltérő formában tálalják majd ezt a manapság gyakran emlegetett kérdéskört. De ha nem, három főszereplőjének mindenképpen új utat nyithat; legalábbis eddig egyiküknek sem nagyon láthattuk még a sötétebb, pláne nem az elvakult terrorista oldalát: Jesse Eisenberg, Dakota Fanning és Peter Sarsgaard.

night-moves.jpg

További versenyfilmekJoe (r.: David Gordon Green), Miss Violence (r.: Alexandros Avranas), Tracks (r.: John Curran), Philomena (r.: Stephen Frears), The Wind Rises (r.: Hayao Miyazaki), Child of God (r.: James Franco), Under the Skin (r.: Jonathan Glazer), Parkland (r.: Peter Landesman), Tom at the Farm (r.: Xavier Dolan), The Unknown Known (r.: Errol Morris), Sacro Gra (r.: Gianfranco Rosi), The Zero Theorem (r.: Terry Gilliam)

Címkék

velence dakota fanning peter sarsgaard jesse eisenberg dijszezon dijszezon 2013

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr285463367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása