aeon flux

ready for the action now, danger boy?

velence special: child of god (2013) Németh Barna
2013. július 29. 10:54:00

Kategória: film 1 komment

James Franco se nem pihen, se nem nyugszik. Míg néhányan akut feltűnési viszketegségre gyanakszanak, a többiek még mindig rajonganak Franco különcségeiért - mi sem bizonyítja ezt jobban, mint legújabb filmjének meghívása a velencei versenyprogramba.

A Child of God Cormac McCarthy 1973-ban publikált, azonos című regényének adaptációja egy erőszakos és antiszociális férfiról, aki önmagát veti ki a társadalomból és válik barlanglakóvá. Ez nem hangzik túl keményen, csakhogy McCarthy antihősének ön-, és ami még fontosabb, másokat pusztító haláltúrája válogatott aberrációkra épül, amik mellett néha még a Nem vénnek való vidék Chigurh-ja is szelíd teremtésnek bizonyul. 

Vizuális megjelenítésnél persze lehet finomítani a leírtakon, de Franco eddigi munkássága azt mutatja, hogy nem igazán szereti elkendőzni a kényelmetlen részleteket. Sebaj, minden filmfesztiválnak kell egy kis botrány.

child of god.jpg
További versenyfilmekJoe (r.: David Gordon Green), Miss Violence (r.: Alexandros Avranas), Tracks (r.: John Curran), Philomena (r.: Stephen Frears), The Wind Rises (r.: Hayao Miyazaki)

Címkék

velence james franco cormac mccarthy dijszezon dijszezon 2013

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr975431713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gál Zoltán (ICR) 2013.07.29. 11:03:18

belehuzott a filmkeszitesbe, viszont mindegyik filmje 1-2 fesztivalon debutal aztan semmi forgalmazas..

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása