aeon flux

ready for the action now, danger boy?

a nagy gatsby: a magyar szinkron Takács Máté
2013. május 16. 16:55:00

Kategória: film 5 komment

Mától látható a hazai mozikban A nagy Gatsby, egy film, ami igen méretes publicitásnak örvend, egyrészt mert alaposan felrázta az amerikai kasszákat az elmúlt hétvégén, másrészt pedig mert megnyitotta az idei cannes-i filmfesztivált. 3D-s produkciónak ma már elengedhetetlen velejárója a szinkron, ha a honi piacról van szó, és mivel szinte már csak erről nem ejtettünk szót a film kapcsán, most megtesszük.


Leonardo DiCaprio – Hevér Gábor. DiCaprio karrierjén bizonyos fokig végigkövethező a szinkronizáltság elhatalmasodása is: a mostanival együtt számolandó három utolsó filmjében Hevér Gábor hangján szólott a mozizók felé, előtte viszont nyolc (!) filmen át a sajátján. És a magyar nézők úgy is szerették.

Tobey Maguire – Csőre Gábor. Maguire Pókember gúnyájától talán megszabadult (elvégre azóta Golden Globe-jelölt színész lett), ellenben akkori magyar hangjától már nem fog. Végül is, jó páros; ki hinné, hogy ketten együtt idén már 80 évesek?

Carey Mulligan – Földes Eszter. Utoljára a Tőzsdecápák: A pénz nem alszik tűnt olyan filmnek Carey Mulligan szerepei közül, amit szinkronizálni kellett a mozibemutatóhoz; akkor Bogdányi Titanilla amúgy már nem először tolmácsolta a magyar nézőknek az Oscar-jelölt színésznőt, ám most Földes Eszter kapott újként lehetőséget. Őt idén hallhattuk a 40 és annyiban és a Gyilkos Joe-ban is, de a legtöbben a Hófehér és a vadász egyik címszerepe révén (nem a vadászén) emlékezhetnek rá, ha erre hajlamos a fülük.

Joel Edgerton – László Zsolt. A Warrior - A végső menet sztárjának első feltűnése a magyar mozikban a Star Wars II. rész: A klónok támadásához kötődik, ami egyúttal eddigi egyetlen szinkronizált szerepét jelentette a vásznon. Owen bácsi közismert okokból nem tűnik fel az új trilógiában (legfeljebb ha J.J. Abrams itt is ugrál kicsit az időben), de amúgy se valószínű, hogy Edgerton rászorulna erre; hogy László Zsoltra mennyire fog rászorulni az elkövetkezendőkben, vagyis érdemesnek értékelik más szinkronrendezők is, majd kiderül.

valamint:
Amitabh Bachchan – Szilágyi Tibor
Richard Carter – Szélyes Imre
Jason Clarke – Schneider Zoltán
Adelaide Clemens – Szinetár Dóra
Elizabeth Debicki – Pálmai Anna
Eden Falk – Makranczi Zalán
Isla Fisher – Závodszky Noémi
Kate Mulvany – Kiss Erika
Gus Murray – Zöld Csaba
Felix Williamson – Pál Tamás

további magyar hangok:
Harsányi Gábor, Láng Balázs, Papp János.

a magyar változat munkatársai:
magyar szöveg: Tóth Tamás
hangmérnök: Márkus Tamás
rendezőasszisztens: Kolozs Dóra
vágó: Simkóné Varga Erzsébet
gyártásvezető: Fehér József
szinkronrendező: Dóczi Orsolya

A filmet az InterCom mutatta be. Eredeti nyelven a Cinema City Debrecen és Aréna vetíti, 3D-s változatban.

poster_thegreatgatsby_hun.jpg

Címkék

szinkron szinetar dora drama leonardo dicaprio tobey maguire baz luhrmann intercom romance isla fisher földes eszter carey mulligan zöld csaba joel edgerton 3d cinema makranczi zalan toth tamas laszlo zsolt csöre gabor papp janos harsanyi gabor lang balazs schneider zoltan hever gabor szelyes imre palmai anna szilagyi tibor zavodszky noemi kiss erika doczi orsolya pal tamas simkone varga erzsebet feher jozsef markus tamas kolozs dora

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr435303388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

m.martin91 2013.05.16. 17:38:57

A főszereplőknek teljesen jó a szinkronja. Várható volt, hogy Edgerton-nak most más lesz, mint a Warrior-ban. Azt hiszem ott Varga Gábor volt, s egy kissé fiatalos is volt hozzá. László Zsolt könnyen lehet, hogy jobb választás. Pláne, ha Edgerton kemény szerepben van. Ebben az esetben biztosan.

Egyébként ha Makranczi vagy Szinetár szinkronizál egy adott filmben, akkor a másiknak is ott kell lennie? Ez előírás? :-)

zsóka_eszter 2013.05.16. 19:34:06

@m.martin91: haha, nekem is rögtöt a kommented legutolsó része jutott eszembe

semmi bajom Hevér Gáborral, de így az életben nem tudom lassan 40 éves, komoly férfiként elkönyvelni DiCaprio-t... tartja a mondás, bevált recepten ne változtass, de marha jó lenne, ha húznának a dologra egy lapot, és újítanának

drazsika 2013.05.17. 01:23:11

László Zsolt annyira volt jó választás hogy tönkre is tette a filmet. Minősíthetetlen munkát végzett, remélem többet nem kell hallanom. Maradjon a JAGnél, odavaló

Csaba Turbucz 2013.05.17. 17:29:44

már ne zavarjon Takács Máté de Hevér Gábor a saját szinkronhangja...

ezsolty 2013.05.17. 18:41:53

@Csaba Turbucz: Saját szinkronhangja? Ezt nem értem :D
Úgy érted DiCaprio szinkronhangja? Ki állította ez ellenkezőjét?

Csupán le lett írva, hogy az utolsó 3 filmjét (szerényen írom, de szerintem van az több is) szinkronosan is bemutatták a mozik, míg az azelőtti 8-at csak feliratosan (bár ez meg szerintem már nagy szám :D), vagyis csak a DVD-re került szinkron, de mindegyikben Hevér Gábor volt a hangja. Tehát a moziban, azoknál DiCaprio a saját hangján szólalt meg.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása