aeon flux

ready for the action now, danger boy?

g.i. joe - megtorlás: a magyar szinkron Takács Máté
2013. március 29. 11:55:00

Kategória: film 4 komment

Holnaptól egészen a bemutató napjáig, azaz jövő csütörtökig játsszák premier előtt a tengerentúlon tegnap elrajtolt G.I. Joe-folytatást, melyben csak néhány szereplő tér vissza a korábbiak közül. Az új színészek között vannak a szinkronrendezők számára kényelmet és (még mindig) kihívást jelentők is.

gi_joe_retaliation_the_rock.jpg

Dwayne Johnson – Bognár Tamás. Hiába, az egykori pankrátor minden alkalommal feladvány. Bognár Tamás mindenképpen előrelépésként értékelendő Kamarás Ivánhoz képest (Csapda), s amúgy is, ő már nagy gyakorlattal rendelkezik a keménylegények szinkronizálásában (Ron Perlman, Ving Rhames, Tommy "Tiny" Lister Jr., Vinnie Jones, Adewale Akinnuoye-Agbaje stb.). A Johnson által megmozgatott honi színészek sora tehát újfent bővült, következő feltűnésekor, vagyis szűk két hónap múlva azonban ismétlődés várható.

Bruce Willis – Dörner György. Ha Dörner György mást már nem is csinálna, csak Willist szinkronizálná, akkor is lenne elég munkája, hiszen idén már másodjára tűnik fel az 58 éves munkamániás színész, s még kétszer biztosan láthatjuk ebben az évben, alighanem ugyancsak magyarítva. A Die Hard - Drágább, mint az életed unott és unalmas McClane-jénél Joe Colton ezredes figurája biztos nagyobb szórakozást nyújtott Dörnernek és fog a nézőknek is...

Channing Tatum – Széles László. Tatum, aki miatt tulajdonképpen késett a bemutató, az első rész óta igencsak egymásra talált Dévai Balázzsal (moziban: A dilemma, Fogadom, 21 Jump Street - A kopasz osztag; DVD-n: A sas, A bűn hálójában), de Papp Dániellel is többször volt dolga (moziban: Magic Mike, DVD-n: Kedves John). Az előzménnyel való konzisztencia azonban értelemszerűen megkívánta Széles Lászlót.

Adrianne Palicki – Pikali Gerda. Palicki eddigi legjelentősebb szerepeként értékelhető Lady Jaye, persze, a Tiszta szívvel foci című televíziós sorozaton túl. Annak magyar változatában Győrfi Laurát hallhatta a tévénéző, a mozinéző viszont a végérvényesen dzsókerhanggá minősült Pikali Gerda orgánumában gyönyörködhet fülével.

Byung-Hun Lee – Seszták Szabolcs. Viharárny alakítója visszatérő szereplő, így Seszták Szabolcs, akire amúgy is előszeretettel bíznak ázsiai arcokat, másodjára szólaltatja meg magyarul.

Ray Stevenson – Epres Attila. Epres Attila nélkül sem múlhat el hét, noha a Tűzbogárt játszó Stevensont már többször is szinkronizálta, igaz, csak DVD-n (Megtorló 2: Háborús övezet, A helyőrség); mozis szerepeiben Haás Vander Pétert (Rémségek cirkusza), Huszár Zsoltot (Pancser police), Galambos Pétert (A három testőr) és Schneider Zoltánt (Thor) hallhattuk eddig.

Walton Goggins – Fekete Ernő. Goggins egy Takátsy Péter (Ragadozók) és két Makranczi Zalán (Cowboyok és űrlények, Django elszabadul) után egy Fekete Ernővel folytatja hazai szinkronizált pályafutását.

Jonathan Pryce – Perlaki István. Az amerikai elnököt játszó Pryce magyar hangja sem változott az első rész óta.

valamint:
D.J. Controna – Zámbori Soma
RZA – László Zsolt

további magyar hangok:
Barabás Kiss Zoltán, Csankó Zoltán, Dolmány Attila, Jakab Csaba, Kassai Károly, Lippai László, R. Kárpáti Péter, Rosta Sándor, Sipos Eszter, Varga T. József.

a magyar változat munkatársai:
magyar szöveg: Speier Dávid
hangmérnök: Kárnitz Lajos András
vágó: Kránitz Bence
gyártásvezető: Németh Piroska
szinkronrendező: Faragó József
produkciós vezető: Németh Napsugár és Szabó Nicolette

A szinkront az SDI Media Hungary készítette. A filmet a UIP-Duna Film mutatja be április 4-én, de már látható premier előtt március 30-tól. (A film végleges korhatára: 16 év.)

poster_gijoeretaliation_hun.jpg

Címkék

szinkron bruce willis action gi joe sequel pikali gerda dörner györgy channing tatum epres attila magyarvalosag 3d cinema uip duna film dwayne the rock johnson speier david dolmany attila fekete erno laszlo zsolt kassai karoly rosta sandor csanko zoltan szeles laszlo zambori soma barabas kiss zoltan farago jozsef bognar tamas sesztak szabolcs perlaki istvan jakab csaba lippai laszlo varga t jozsef kranitz lajos andras kranitz bence nemeth piroska

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr515179591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.03.29. 12:22:08

nyugtassatok meg, hogy lesz feliratos verzió is.

Most nézem csak, hogy ray stevenson, meg walter goggins, sőt rza is benne lesz???

Már most köröket vert az első részre!

Takács Máté · http://aeonflux.blog.hu 2013.03.29. 12:27:29

@doggfather: A Rotten Tomatoes is azt írja, jobb az elsőnél, pedig alacsonyabb pontértéken áll. :)

Amúgy Arnold Vosloo is visszatér, de az ő magyar hangja (Schnell Ádám) nincs sehol. Kicsi az esélye, hogy nem szólal meg úgy, mint Ray Park, szóval egy változás azért lehet, hogy van...

m.martin91 2013.03.29. 12:33:10

Nemrégiben valaki írta, hogy ki nem állhatja Galambos Péter-t, de az az igazság, hogy The Rock-kal kapcsolatban csak szenvednek a szinkronrendezők. Én inkább odaadnám egy jól bevált hangnak, mint amilyen Galambos Péter a keménykötésű afroamerikai színészekkel kapcsolatban.

A Tatum - Széles párosítás szerintem összességében egy vicc. Persze érhető, hogy ha már az első részben is Széles szinkronizálta, akkor most is ő fogja, de már az elsőre sem őt kellett volna felkérni.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása