aeon flux

ready for the action now, danger boy?

lorax: a magyar szinkron Takács Máté
2012. október 13. 10:28:54

Kategória: film Szólj hozzá!

Újabb animációs film kerül a mozikba a jövő héten, és bár a tumultus árthat egy családi mozinak, a hosszas késlekedés nem különösebben, mint ahogy szinkronizált mivolta ellen sem valószínű, hogy szót emelne bárki is. Utóbbi tulajdonságát most néhány szóban ismertetjük.

lorax_small.jpg

Ted (Zac Efron) – Molnár Levente. Molnár Levente idén már több ízben keveredett kapcsolatba számítógép-alkotta figurákkal, így a Madagaszkár 3.-ban és Jégkorszak 4: Vándorló kontinensben is. A 31 éves színész ezúttal a történet főhősét tolmácsolja, egy 12 éves fiút.

Valahász (Ed Helms) – Bereczki Zoltán. Bereczki nevét látva sejthető, hogy ezen illető nem egyszer dalra is fakad a film során.

Az idős Valahász (Ed Helms) – Reviczky Gábor. A szereplő hajlott korára felhagy az énekléssel, ám eléggé mogorva, úgyhogy a gyakran hallott Reviczky kézenfekvő választásnak bizonyult.

Lorax (Danny DeVito) – Hollósi Frigyes. A címszereplő az eredeti és a magyar változatban is a szinkron aduásza, elvégre Hollósi Frigyest jóval kevesebbszer hallhatjuk, mint szeretnénk. A színész legutóbbi animációs munkája a Rangóhoz fűződik.

Audrey (Taylor Swift) – Kardos Eszter. A főszereplő vágyainak tárgyát eredetiben egy énekesnő, magyarul pedig a Barátok közt egyik állandó szereplője szinkronizálja, persze Kardos Eszter járatos a rajzfilmfigurák megszólaltatásában: Csingiling különféle kalandjain túl a Voltból és A hercegnő és a békából is kivette a részét.

Mr. O'Hare (Rob Riggle) – Besenczi Árpád. A befolyásos, szóval (fő)gonosz Mr. O'Hare-nak is akad énekelnivalója a film során, ámbár kevésbé meggyőző módon, mert hát ő a (fő)gonosz.

Ted nagymamája (Betty White) – Halász Aranka. Halász Aranka nélkül alighanem meg lennénk lőve: a színésznő a Merida, a bátorban a boszorkányt szinkronizálta, a Jégkorszak 4: Vándorló kontinens után pedig újfent nagymamát szólaltat meg magyarul.

Ted anyja (Jenny Slate) – Für Anikó. Ugyancsak szem előtt kellett tartani az énekhangot, de egyébként Für Anikó meglepetésként is értékelhető az anyjáéval megegyező hajviselete által koránál idősebbre rajzolt anyuka szerepében.

továbbá:
Valahász anyja (Nasim Pedrad)  Vándor Éva
Grizelda néni (Elmarie Wendel)  Némedi Mari
Ubb bácsi (Stephen Tobolowsky)  Kerekes József

lorax_hun_poster.jpg

Címkék

szinkron fantasy comedy animation bereczki zoltan kardos eszter magyarvalosag children movie 3d cinema uip duna film reviczky gabor speier david molnar levente hollosi frigyes halasz aranka besenczi arpad vandor eva kerekes jozsef für aniko nemedi mari

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr504845853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása