aeon flux

ready for the action now, danger boy?

kritika: elrabolva 2. [taken 2] (2012) Zalaba_Ferenc
2012. október 10. 21:36:07

Kategória: film 38 komment

Ezek az albán maffiózók nem tanulnak - azaz idegennyelveket talán mégis, hisz még a szülőföldjükön levezényelt temetésen is inkább angolul szónokolnak (szláv akcentussal, persze), de az is lehet, hogy már a következő akciójukra gyakorolnak, ami nem más, mint bosszút állni Bryan Millsen (Liam Neeson), aki legutóbb egy kisebb albán falu férfilakosságával végzett - és ez nem költői túlzás -, csak mert elkövették azt a hibát, hogy elrabolják a lányát (Maggie Grace). S most a felmenők bosszút esküsznek ellene: mondom én, hogy nem tanulnak.

A nagy számok törvénye alapján az átlagosan félévente új forgatókönyvvel jelentkező Luc Bessonnak egyszer be kellett találnia: ugyan az Elrabolva az akkor még nagy lángon égő Bourne-mániát lovagolta meg, karizmatikus főhősének és annak könnyen átérezhető problémájának (elrabolták a lányát!) hála meglepően sok nézővel találta meg a közös hangot. Dőlt a pénz. Kellett a folytatás. Lehetőleg még tegnap.

Szerencsére Besson és írótársa, Robert Mark Kamen nem a John McClane által már megjárt utat választotta, szóval nem ugyanaz a szarság történt meg még egyszer a főhőssel, hanem ezúttal ő lett a célpont, méghozzá előző akciójának hála. Meg egyet fizet, kettőt kap alapon az exneje (Famke Jannsen) is. És... és... ezzel ki is merült az ötlettár. Mármint annak racionálisan elfogadható bugyra, de mielőtt rátérnék a fantasybe illő marhaságokra, amelyekkel az ember csak akkor foglalkozik tüzetesebben, ha a film ilyen vagy olyan okokból elfelejti benyelni őt, szeretnék rámutatni arra, hogy eme benyelés miért is maradt el.

Először is az idén 60 éves Liam Neesonön már elég erőteljesen érezhető, hogy "túl öreg ehhez a szarhoz". Olivier Megaton rendező operatőrével és vágójával felvérezve ezt persze ott próbálja rejtegetni, ahol csak tudja, de így is feltűnő, milyen lomha az ír úr (gyorsan megjegyzem, hogy bárcsak ilyen fizikummal rendelkeznék majd ennyi idősen!), és a rosszfiúk úgy pattogzanak le róla, mintha sikosítóval lenne bekenve. Komikus. És ezen még az se sokat segít, hogy a bunyókat a hipervágáson túl elektronikus zörejekből és John Powell Bourne-taktusaiból felépített zene kíséri.

S ez csak az egyik baj: az első rész ikonikus telefonbeszélgetéséből elnyűhetetlen internetes jelenség lett, teljesen érthetően. Nem csupán a filmet, de a színészt is eladta; az utóbbi években többnyire már csak mentori szerepekben látható Neesonből hirtelenjében akciófilmes leading man lett, akibe a nézők általában nagyobb bizalmat fektetnek, mint egy csapatnyi feláldozhatóba. Értelemszerűen ezt a telefonbeszélgetést a folytatásban is meg kellett idézni, s hát nem elbaszták? Nem azzal van a gond, amit Neeson mond (habár erősen kétlem, hogy erre az új monológjára bárki is emlékezni fog) és akinek mondja (a lányának), hanem azzal, amilyen helyzetben mondja: a felesége fejéhez fegyvert szorítanak és még rá is szegeznek egy-két stukkert, és a nyert helyzet ellenére mindenki megvárja szépen, amíg előveszi a mobilját és elkezd telefonálgatni. Hol élnek ezek? Nem az albánok, hanem Bessonék.

Úgy tűnik, egy komikusan valószerűtlen világban, ahol a néző választhat, hogy vagy végigröhögi az előtte álló hercehurcát, vagy az arcába temeti a kezét. Lehet felváltva is. Történik ugyanis, hogy Mills újra összemelegedik exnejével, ami annyit tesz, hogy ezek ketten nem győzik mind magasabb és magasabb piedesztálra pakolgatni egymást, aztán a film első félóráját jellemző kölcsönös péniszszopogatást követően beindul az akció, és mindezzel együtt a realitás meg úgy általában a logika is a kukában végzi: a helyhez kötött Mills telefonon keresztül utasítgatja lányát, aki aktuális pozíciójáról kézigránátok hajigálásával tájékoztatja a fatert (s a feltűnően sok csadorba burkolózó nővel telepakolt fantázia-Isztambulban ez senkit se zavar), és miután a kiscsaj amerikánus földön épp vezetésből vett órákat, naná, hogy arra kényszerül, hogy apuval az anyósülésen levezényeljen egy autós üldözést (a tengerentúlon megszokott automata sebváltó helyett kézivel zsonglőrködve, ugye), melynek végén - amikor már senki sem üldözi őket - autóstul rontanak be az amerikai nagykövetségre, mert... mert... mit tudom én, miért.

Spoiler? Lehet-e egy ilyen film esetében spoilerekről beszélni? Költői kérdés. Ugyanakkor az eme bekezdés végére biggyesztett pontszám semmiképp se tükrözi a film élvezeti értékét, ugyanis talán már Ti is sejtitek, hogy az Elrabolva 2. nagyon is szórakoztató film, csupán nem azon tulajdonságainak köszönhetően, melyekkel a készítők eredetileg felruházták. Így történhetett hát az, hogy gyakorlatilag végigvigyorogtam a filmet, pedig eredetileg a kicsapódott adrenalint kellett volna törölgetnem a homlokomról. De talán mégis csak Famke Janssen járt a legjobban, aki a film kétharmadát ájult állapotban töltötte.

Címkék

kritika 3csillagos action luc besson liam neeson eurocinema

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr714831484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

georgedragon 2012.10.11. 06:27:54

Ha erre a filmre 3 csillag jár, akkor Bruce Willis féle elrablós filmre mennyit adsz.. ahol Bruce egy alap csapdába beleszalad mint profi ügynök és agyonlövik a 20.percben..

Szerintem ez egy jól összerakott film. Hogy 60éves a színész. az semmit sem jelent, ha 50-körülinek néz ki, mellesleg 40évesen irigylem a mozgását.. nem lehet mindenki NEO a Mátrixból.. nem lehet mindenki golyóálló, vagy golyókat kikerülő Jet Li.
Amúgy nem minden amerikai autó automataváltós.. és ha egy tini kapásból tud vezetni a playstation korában nem kell csodálkozni.. Nem mindenki nylonhuszár, mint Daniel Craig..alias James Bond junior - akinek kellett keresni automata autókat ( Astont és Mondeot) na az volt komikus..

Drago Brutic 2012.10.11. 07:18:07

Hétvégén láttam az első részt, fasza kis nézhető mozi. De legkevésbé tudnám leképzelni a folytatást. Ebben a filmben egyszerűen nem volt ez meg a második rész. Ki akar egy CIA ügynökkel ujjat húzni?

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2012.10.11. 07:35:29

@georgedragon: Azért ez itt jó kis spoiler volt az elején. :)

Liam pedig meglehetősen golyóállónak tűnik (a lányával együtt), mert még az amerikai nagykövetségen is jól megsorozzák nagy kaliberű gépágyúkkal, de meg se árt neki. Meg aztán a lövöldöző albánokat se nagyon értettem, miután a boss mindenkit utasított, hogy Mills élve kell.

Valóban nem minden amcsi autó automata sebváltós, csak úgy a 90%-a (legalábbis egy 2009-es felmérés szerint), és elhiheted nekem, hogy a maradék 9% nem a tanulóvezetőkre jut. Persze, ettől eltekintve is mókás, ahogy egy a vezetési vizsgán többször is megbukott "tinédzser" csaj hirtelenjében hivatásos pilótákat meghazudtoló módon vezet, csak mert a fater mondja neki, hogy mit csináljon. :) Legalább mentek volna rá arra, hogy vérében van az egész, de nem akartak belőle szuperhőst csinálni, á dehogy. :)

Opinion 2012.10.11. 08:31:47

Az a baj, hogy olyan dologról írsz, ami teljesen szubjektív. Neked nem tetszik, másnak meg igen. Szerintem csinálj valami hasznosat inkább, pl menj el utcát söpörni.

Fandor 2012.10.11. 08:51:37

És tényleg Megaton-nak hívják a rendezõt......?

É2I 2012.10.11. 08:55:34

Érdekes, hogy mindettől függetlenül elég jól hoz a konyhára. Készítők köszönik a kritikát, ámbátor jót mosolyognak rajtad.
Az utca seprés szerintem is hasznosabb lenne részedről.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2012.10.11. 08:58:10

@Opinion: A mindenit, micsoda oltás! Mehetnék utcát söprögetni, de még ennél is hasznosabb lenne, ha észt osztogatnék a blogketrecen, nem igaz?

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2012.10.11. 09:04:15

@É2I: Nem hiszem, hogy Megatonék engem olvasnak, de ha mégis, hát tisztelettel üzenem nekik, hogy a mani számolgatása mellett foglalkozhatnának egy kicsit a forgatókönyvvel is. Tudom, nagy kérés.

É2I 2012.10.11. 09:11:05

@Zalaba_Ferenc: Írj nekik egyet, oszt' meglássuk :D

m.o.p. 2012.10.11. 09:12:18

Az első rész is elég meredek volt. Üldözéses jeleneteknél kínosan feszengtem. Persze, ez is, mint a többi B kat. assziófilm, kizárólag agyatlan szórakoztatásra van. Palack bor, bőrdzseki hanyagul a kanapéra, telefon a kézben és 1,5 órára golyóálló golyószóróvá képzelni magam. Nálam a kategóriájában 7/10.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2012.10.11. 09:28:38

@É2I: Szerintem mindenki csinálja azt, amihez ért: ti a trollkodáshoz, én a kritikaíráshoz, Luc Bessonnak meg mákja volt. :)

telepi vagány (törölt) 2012.10.11. 09:35:06

Valósághűséget számon kérni egy akciófilmen... komolyan?

Akik Dzsémsz Bondra vagy testhez tapadó rugdalózóba öltözött amerikai szuperhősökre izgulnak, azoknak nem kellene a valósághűséget számon kérni egy filmen.

A kritikák lehúzták, de a nézők úgy tűnik özönlenek a erre a sorozatra, olyan siker volt az első rész, de a második is jól fut. A harmadikat meg már tervezik.

Nekem külön tetszett, hogy nincs tele CGI-al, ami már minden Brúsz Vilisz filmet eluralt is, pedig a Die Hard 1. és 2. részénél nem volt még kitalálva, azok jobbak is lettek, mint a folytatások. Ez legalább elég old-school autós üldözéses, verekedős, lövöldözős vonalon mozog. Ezért hihető. Nem a világot kell megmenteni, atombombát körömvágó csipesszel hatástalanítani, nincsenek benne forgatókönyvírók által kiagyalt, Mátrix jellegű szájbarágós nagy igazságok, bölcselkedés, sugallt mondanivaló, meg váratlan fordulatok, amiken az író hónapokat gondolkodott, hogy összeálljon és hasson (pl mint a Harcosok klubjában a személyiségcsere-zavar, agybaj).
Ez csak egy tök szimpla és éppen ezért jó akciófilm.

Kifejezetten faék egyszerűségű történet, rendes, viszonylag komolyan vehető akciófilm, és nem a műfaj paródiája, mint az Expendables 1 és 2. Nem botoxolt arcú régi akciósztárok egykori hírnevéből építkezik, hanem egy teljesen új hőst hoz be a köztudatba, aki merőben eltér a mai szuperhősös, vámpíros, dzsémszbondos vonaltól. Mert hétköznapi ember.
És nem ismert mellékszereplőkkel operál, Liam Neeson az egyetlen arc, aki számomra ismerős volt. Ezért bátornak tartom.

Szerintem pont az őszintesége miatt nézhető.
De ez csak az én véleményem, lehet köpködni.
Az első rész tényleg jobb, mint a második, de ez már csak így szokott lenni.

telepi vagány (törölt) 2012.10.11. 09:45:45

Ja, Isztambul ilyen perspektívából való ábrázolása miatt a youtube-on olvastam törökök siránkozását Basic English-ül a trailerek alatt, hogy az ő csodás városukat miért kell így ábrázolni, nem ez az igaz Isztambul... ezek azt hiszik, hogyha egy unalmas úti filmet forgatnak a városról, az jobb, mintha egy izgalmas akciófilmben szolgál háttérként.
A 21. században szerintem már a turisták 90%-a a különlegeset, izgalmasat, kalandosat keresi, nem az uncsi Ibusz utakat. (A mai fiatalok nem elefántot simogatni mennek Thaiföldre, hanem travikat felszedni.)
Ezért szerintem még jót is tesz Isztambulnak, hogy nem egy képeslapokról ismert imázst szajkóz a film.
New York-ról meg Los Angelesről is rengeteg katasztrófafilm, gengszterfilm, akciófilm készült és mégis imádják világszerte.
Vagy Rió, ahol a Cidade de Deus forgott, fel lehetne fogni negatív kampánynak a város ellen, de mégsem hőzöngtek a brazilok, mert egy jó film, akármilyen képet is fest a városról, ha "üt" akkor bizony vonzza a figyelmet, a látogatókat.

Roberto1 2012.10.11. 10:04:21

Az első rész az egyik kedvencem volt, rég láttam ilyen jót, őszintén, jól szórakoztam alatta. A második résztől ez a fos, amit te kritikának csúfolsz, nem fogja elvenni a kedvem...
A blog bejegyzésekért (közvetve-közvetlenül) jár valahogy pénz? Mert csak azt tudnám indokként felhozni, hogy akkor többen ragadnak billentyűzetet, ha valaki égbekiáltó baromságokat ír...
Jegyezd meg ezt a napot, kint voltál az indexen, jó sok látogatód lett, de aki ezt itt fent elolvasta, többet ide tuti nem... :)
"Szerintem mindenki csinálja azt, amihez ért: ti a trollkodáshoz, én a kritikaíráshoz" MUHAHA! :D De tényleg, ezt a szerénységet! MUHAHA!

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.10.11. 10:26:53

Az első rész szerintem csak véletlenül sikerült olyan jóra. Na meg a nagy számok törvénye alapján egyszer be kell találni, ha sokat próbálkozik valaki...ez esetben Besson.
A folytatást még nem láttam, de simán el tudom képzelni, hogy rossz.

Az indexről beszabadult beszólogatók elég szánalmasak, na meg évek óta nem tudtak kipréselni magukból semmi újat, folyton ugyanazt nyomják. Remélem a blogfőnök is mulat rajtuk és nem veszi komolyan őket:)

telepi vagány (törölt) 2012.10.11. 12:04:40

@koimbra: a folytatás nem olyan jó, mint az első rész, ez szerintem is így van, de elég kevés film folytatása ér fel az első részhez

de az a véleményed, hogy az első rész csak véletlenül sikerült olyan jóra... megmosolyogtató is lehetne, de inkább ostobaságnak minősíteném
egy film, amit hónapokon át forgat egy több száz fős stáb, producerek eldöntik, hogy egyáltalán megéri-e a pénzt beleverni, megírják, sokan átnyálazzák, castingolják, felveszik, vágják, keverik, törik a kocsikat a kaszkadőrök, forgalmazzák... nem sikerülhet véletlenül jól vagy rosszul

véletlenül jól vagy rosszul legfeljebb egy nem tervezett egy éjszakás kúrás vagy egy hirtelen összedobott kaja sikerülhet, nem egy 25 millió dolláros költségvetésű film, ami ennek tízszeresét termeli vissza

csak úgy "véletlenül"
ennyi ésszel el nem tudom képzelni, hogy tudtok megélni a kritika írásból, ki az a bolond, aki fizet titeket ezért a "munkáért"

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.10.11. 12:15:14

@telepi vagány: Nem akarok vitatkozni egy láthatóan sok ésszel megáldott emberrel:) Mindenesetre szeretném megjegyezni, hogy rendezők egész sora tudna arról mesélni, hogy miképp alakult a leforgatott filmjének a sorsa a vágószobában. Mellesleg Besson jó néhány éve átlagos akciófilmeket írogat és az Elrabolva valahogy kilóg a sorból.

Oh és tudod valaki hobbiból csinál blogot, nem kell aggódnod, hogy ezért pénz jár. Este nyugodtan tudsz aludni.:)

Hobbijogász 2012.10.11. 12:37:14

Azt hittem, hogy ez a "ki fizet ezekért a szar írásokért" bejegyzés már évek óta lejárt lemez. Tévedtem. Rövidesen jön a "miért nem olvassa át a szerkesztő mielőtt publikálsz" meg a "mit szól a főnököd a nyelvtani/helyesírási hibákhoz" is :D

Amúgy a jó blogbejegyzés szerintem olyan mint a jó reklám: sokáig emlékszünk rá és bazi nagy vitákat gerjeszt :)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.10.11. 13:45:06

@telepi vagány:

"egy film, amit hónapokon át forgat egy több száz fős stáb, producerek eldöntik, hogy egyáltalán megéri-e a pénzt beleverni, megírják, sokan átnyálazzák, castingolják, felveszik, vágják, keverik, törik a kocsikat a kaszkadőrök, forgalmazzák... nem sikerülhet véletlenül jól vagy rosszul"

Ha ez igaz lenne akkor nem lennének szar filmek, nem??

Anduril 2012.10.11. 14:04:44

OFF Őszintén meglepődtem Opinion és É2l nevű rendkívül rokonszenves versenyzőink megnyilvánulásain. Az ilyen, és ehhez hasonló trollkodás nem volt jellemző erre az oldalra. Az hogy valakinek x vagy éppen y véleménye van a filmről, azzal nincs probléma, még ha az előjel ellentétes is azzal, amit mások gondolnak. Erről lehet értelmesen vitázni. Többek között mondjuk filmes fórumokon. Szerintem srácok eltévedtetek.

ON Valóban rosszabb, mint az első volt, no de ebben nem is kételkedtem. Neeson karizmája már éppen hogy el tudja vinni a filmet, amely néha valóban kínos volt. Nem az élethűséget kérem számon rajta, mert bizonyos mértékig rendben van, ha jégre tesz 8 embert a csávó 5 mp alatt, élvezet ezt is nézni. A totális logikátlanságok idegenítettek el sokszor. Bár még így is jobban élveztem, mint az Expendables 2-t, ami valami hihetetlen csalódás volt úgy is, hogy mindenki tudja, a film célja alapvetően a karikírozás-homage-kifigurázás volt (e cél az egynek még sikerült).

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2012.10.11. 14:47:55

@telepi vagány: Valóságot csak akkor szokás számon kérni egy filmen, ha az túlontúl komolyan veszi magát, de még erre is rálegyintenék, ha ez a film megtisztelne azzal, hogy nem néz komplett hülyének, és nem kever nekem fantasy-be illő hősködést, miközben szerinted is ragaszkodik a rögvalósághoz és a hétköznapisághoz. Az első rész pont azért volt jó, mert betartotta a játékszabályokat, a folytatás a "nagyobb, hangosabb" zászlaja alatt szétesett. És itt már azok a váratlan dolgok is hiányoznak, melyet az elsőben meg mertek lépni (Nesson simán meglőtte a nyomozó feleségét). Biztonsági játék PG13 módra.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2012.10.11. 14:55:52

@telepi vagány: Ha az általad felvázolt naiv megállapítás igaz lenne, akkor csak jó és sikeres filmek születnének, de azt a producerek is tudják, hogy nem mind arany, ami a kezük közül kikerül, és vakon bíznak abban, hogy a nézőknél is megütik a főnyereményt. Luc Besson az Elrabolva előtt is, után is gyártott Európában forgott, de nemzetközi piacra szánt filmeket, és ezekből meg is élt, de egyik se szakított akkorát, mint az Elrabolva két része. Egyébként az Erabolvát követő mindhárom hason szőrű próbálkozását (Párizsból szeretettel, Colombiana, Lockout) körberöhögte az amerikai közönség, szóval a recept mégse tuti: kell ide egy valag szerencse, meg egy olyan karizmatikus színész, mint amilyen Liam Neeson.

freddyD 2012.10.11. 15:26:43

Index főoldalas látogatók a legrosszabbak...

Amúgy nem is értem, miért kerültök ki egyáltalán, mert ahogy elnézem, nincs is reklámotok a blogon.
Ezek szerint ti már olyan jók vagytok, hogy ez már nem is érvényes rátok ;)

MasterTom 2012.10.11. 19:05:00

Jóindulattal 6/10, egyébként inkább 5, de azért nem bántam meg, hogy megnéztem. :)
Egyébként két "tisztelgés" is volt a Drive előtt a filmben, az elsőnél Maggie Grace hallgatja a Real Hero-t az mp3 lejátszóján/Iizéjén, másodszor pedig a várakozós résznél, amikor 5 percig várja Liamot, amíg az bemegy az anyjáért. Konkrétan még ugyanaz a zene is szólt a jelenet alatt, mint a Drive nyitójeleneténél. Ezeken mosolyogtam. :)

Opinion 2012.10.12. 08:24:28

@Zalaba_Ferenc: Nem... Koszosak az utcák. Higgy nekem és inkább utcát söpörj. Lesz valami hasznod...

YugiMutou (törölt) 2012.10.12. 12:55:58

Csak felmerült bennem egy kérdés...Besson összes filmjei miért lennének átlagos vagy azon aluliak? Mi van mondjuk a Leon A Profi-val,A Szállító-val és Az Ötödik Elemmel? Ezek is bejöttek az embereknek és az egyikből most már sorozat is készült...vagy ezek is alapból le lettek fikázva? Sajnos ismerek személyesen is olyanokat,akik mindenbe beleverik a csúfot és csak az a tökély amit ők kreálnak.Minek nézi meg az ilyen többször azt a filmet,amit lehordott?A kritika általában objektív szokott lenni,de ezek az áldott emberek egyáltalán nem azok.Ne is menjen filmet nézni,ha minden szar neki. :/

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.10.12. 15:27:01

@YugiMutou: a leon zseniális, de a másik kettő azért messze van attól, szerinted nem??

YugiMutou (törölt) 2012.10.12. 16:50:14

Amúgy német oldalakon szoktam filmkritikákat írni és mindegyikhez odaírom,hogy részemről csak ajánlani tudom annál,amelyik tetszik nekem;ami annyit jelent,hogy ízlések és pofonok...mindenkinek van saját véleménye,de az,hogy valakinek állandóan és minden rossz és pláne,amikor nem is látta és csak a csordát követ,az már sok nekem.A Nikita-val,a Taxi-val,a Colombiana-val és a Hitman-nel se voltak problémáim az igazat vallva.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2012.10.12. 17:13:30

@YugiMutou:

"de az,hogy valakinek állandóan és minden rossz és pláne,amikor nem is látta és csak a csordát követ,az már sok nekem"

Ezt ugye nem nekem szántad? Csak mert az általad említett filmeket mindet láttam, és a Nikitát, de főleg a Leont nagyon szeretem.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.10.12. 18:19:44

@YugiMutou: minden kritika szubjektív és az író saját véleménye, nem??

Ez sztem egyértelmű fölösleges kiírni minden alkalommal.

szkristof92 2012.10.12. 18:27:06

Tipikus "just-for-the-money" féle folytatás, Neeson még mindig badass, Maggie Grace még mindig idegesítő, Rade Šerbedžija jó gonosz, a helyszínek egzotikusak, a film pedig a történet bődületes marhaságai ellenére (vagy pont azok miatt) pörgős és nagyon szórakoztató. Ja és Megaton még mindig nem tud akciót jól rendezni (értsd a Szállító 3-al ellentétben itt már elérte a kompetens szintet).

6/10

Regggie 2012.10.12. 23:02:09

Az első rész a mai napig az egyik kedvenc akciófilmem. Ez viszont valami vérlázítóan gyenge lett. A vágás, az operatőri munka kritikán aluli, pedig az 1-ben jól megkomponált, átlátható bunyók voltak, itt meg azt sem lehetett látni, hogy mi a fene történik. Oliver Megaton-t pedig nem szabadna filmgyártás közelébe engedni, már a Columbiana-val is hasonló kupac szart tett lett az asztalra. Az ilyen folytatásoknak akkor lenne értelme, ha az előzményt készítő brigád ismét összeállna. Kár érte..

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2012.10.12. 23:07:00

Ahogy itt a véleményeket olvasgatom, egész osztagom lesz az utcasepréshez. :)

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2012.10.12. 23:27:17

Amúgy ezt most olvastam:

"Liam Neeson collected $10 million for Taken 2"

Az első filmért 1 milliót kapott, a harmadikért állítólag 20-at ajánlottak neki.

YugiMutou (törölt) 2012.10.13. 09:20:10

A fallal is lehet beszélni úgy látom...vége MO-i futásomnak.Tschüss! :)

freddyD 2012.10.28. 20:25:10

Ma volt szerencsém megtekinte. Érdekes, hogy általában egy szar filmnél a forgatókönyv a ludas, míg itt azzal volt talán még a legkevesebb probléma.

A rendezés,operatőri munka,vágás egyszerűen kritikán aluli volt. Sokszor azt sem tudtam, hogy mit látok, mitől haltak most meg tulajdonképpen az albán úriemberek.

Liam Neeson is fásultabbnak tűnt (vagy csak öregebbnek?), a frankó közelharc helyett vágós trükközést láthattunk, ahol mindenki kalimpált valamennyit, aztán mehetünk is tovább.

Míg az első részben tökös, de nem emberfelettinek tűnt főhősünk, itt már kicsit fárasztóan túllőttek a célon szupertehetségeit illetően (mikor egy idegen városban vakon navigálja gránát hajigálós lányát, az már kicsit sok nekem).

Az ex-feleségét meg legkésőbb ott hagytam volna a francba, mikor kisírt szemmel, sokkhatás alatt az a legnagyobb bánata, hogy az őt elhagyott partnere lemondta a közös kínai utat és a foglalást. Aztabüdös,ennél nagyobb baja sose legyen.

Ennek ellenére egyszer nézhető, maga a sztori még tetszett is, ahogyan a Drive tribute is, de egy kompetens rendezői stábbal ebből sokkal többet ki lehetett volna hozni

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.02.25. 14:50:59

végre pótoltam, de nem biztos, hogy megérte...

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása