aeon flux

ready for the action now, danger boy?

exkluzív: minden, amit a prometheus magyar dvd/bd-megjelenéséről tudni érdemes (frisstíve!) Zalaba_Ferenc
2012. szeptember 28. 17:15:00

Kategória: bd 25 komment

Az év talán legmegosztóbb filmje, a Prometheus 2012. október 17-én jelenik meg itthon DVD-n, BD-n és BD3D-n. Ezek tartalmáról, specifikációiróll nálunk és a DVDExtrán olvashattok először (ez talán nem annyira meglepő, lévén mindkét oldalt én szerkesztem). Sőt, a végleges borítókat is ezen a két helyen szemlélhetitek meg először.

UPDATE: További megjelenési infók az LV-223-ról.

A BD-trailer azt ígéri, hogy a kérdések meg lesznek válaszolva, s ugyan a háromlemezes változatra felkerült több mint 7 órányi extra néhány kérdésre biztosan választ ad majd, én azért jobban örülnék, hogy a fejtegetés megmaradna a néző jussa - ennek a filmnek ez az egyik legnagyobb erőssége.

No, de lássuk a száraz tényeket! A Prometheus 2012. október 17-én kerül fel a boltok polcaira, méghozzá egylemezes DVD-n, egylemezes BD-n, valamint egy háromlemezes BD3D-n, amely magában foglalja a film 3D-s és 2D-s változatát, valamint egy exkluzív extra korongot sok-sok extrával. A fentieken túl még kapható lesz egy fémdobozos Xpress Xkluzív változat is - limitált példányszámban.

A fimet valamennyi változat eredeti (2.40:1) képarányban, DD5.1-es magyar és angol hang (BD-n és BD3D-n dts-HD MA 7.1-es angol hang), valamint magyar és angol felirat kíséretében boncolgathatjuk. Az extrák javarészt magyar feliratosak lesznek (ahol nem, ott azt külön jelzem):

Extrák a DVD-n:

  • Kimaradt és alternatív jelenetek

Extrák a BD-n:

  • Audiokommentár Ridley Scott rendező/producer közreműködésével (eredeti nyelven)
  • Audiokommentár Jon Spaihts író és Damon Lindelof író/executive producer közreműködésével (eredeti nyelven)
  • Kimaradt és alternatív jelenetek
  • A Peter Weyland-akták

Extrák a BD3D-n:

1. lemez - a film 3D-ben
2. lemez - a film 2D-ben + extrák

  • Audiokommentár Ridley Scott rendező/producer közreműködésével (eredeti nyelven)
  • Audiokommentár Jon Spaihts író és Damon Lindelof író/executive producer közreműködésével (eredeti nyelven)
  • Kimaradt és alternatív jelenetek
  • A Peter Weyland-akták

3. lemez - extrák

  • Dühödt istenek: így készült a Prometheus – dokumentumfilm-gyűjtemény
  • Kisfilmsorozat
  • A Weyland Corp archívuma – Sosem látott bőségű titkos ismeret mindarról, ami a Prometheus (részben magyar felirattal)
  • ...és még további meglepetések!

bd_prometheus_bd3d.jpg

A fentieken túl az Xpressen a film limitált, fémdobozos kiadását is megvásárolhatod (ez a kiadvány a háromlemezes BD3D-t rejti majd), mi több ugyanitt egy kilenclemezes Prometheus to Alien gyűjtemény is kapható lesz. Ez utóbbiból mindössze 50 db érkezik az országba, és ezen a mennyiségen az Xpress.hu és a Media Markt osztozkodik.

bd_prometheus_bd3d_steel.jpg

A Prometheus to Alien doboz tartalma:

1. lemez: Alien - Nyolcadik utas a Halál (eredeti és rendezői változat) + extrák
2. lemez: Aliens - A bolygó neve: Halál (eredeti és bővített változat) + extrák
3. lemez: Alien3 - A végső megoldás: Halál (eredeti és speciális változat) + extrák
4. lemez: Alien Resurrection - Feltámad a Halál (eredeti és bővített változat) + extrák
5. lemez: Alien antológia extra lemez #1
6. lemez: Alien antológia extra lemez #2
7. lemez: Prometheus BD3D
8. lemez: Prometheus 2D + extrák
9. lemez: Prometheus extra lemez

bd_alientoprometheus_k.jpgA kép klikkre nagyobb méretben is megtekinthető lesz.

A kiadványok ajánlott árai:

  • DVD: 3.190 Ft
  • BD: 6.990 Ft
  • BD3D+2BD: 9.990 Ft
  • BD3D+2BD steel: 10.990 Ft
  • Alien to Prmeotheus: 29.990 Ft (ez nem végleges)

Címkék

horror sci fi charlize theron ridley scott exkluziv guy pearce idris elba michael fassbender noomi rapace prometheus bd borito fox bd bd magyarorszag

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr164808032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

McCl@ne 2012.09.28. 12:17:26

A limitált fémdobozos tartalma érdekelne, de ha nem egyenértékű a 3D-sel (amit 2D-ben nézek majd, csak hát az extrák...) tartalmilag, akkor marad az utóbbi, csak kár lenne.

Sonny25 2012.09.28. 12:34:04

Erre várok, mióta a Fox letiltotta a képeket...

Nagyon nagy csalódás, hogy az extrákhoz meg kell vennem az általam soha használatba nem kerülő BD3D-t, és az utóbbi évek legszebb BD borítója helyett, egy tök átlagosat kell vennem. Még a fémdobozban reménykedek, hogy hátha olyan lesz, mint a fapados...

Tudjuk már, hogy a kimaradt és alternatív jelenetek a filmben lesznek vagy csak külön? Bár mivel semmi magyar specifikáció nincs hozzá, így van egy tippem. És az extrák többségéhez felirat sem lesz.

Limitált Xpress-es lesz a Prometheus To Alien? Mert voltak ilyen tippek.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2012.09.28. 12:38:57

@Sonny25: Annak én se örülök, hogy meg kell vennem a BD3D-t, de az extrák kedvéért ezúttal kivételt teszek. A fémdobozos tartalmáról még nincs infóm, de ha csak a 2D-s változatot tartalmazza, akkor a bónusz lemez ott is hiányozni fog, ugyanis az BD3D-exkluzív sajna.

A két audiokommentáron nem lesz felirat, valamint a vaskos doksifilm egy-két prezentációs részéhez, minden egyéb viszont feliratos lesz.

Sonny25 2012.09.28. 12:46:28

Persze, én is ezt fogom megvenni, mert nagyon jó az extrák listája, a Gyűrűk ura bővített óta a legérdekesebb, csak sajnálom, hogy a lemezek 1/3-a használhatatlan lesz! :)

Tehát arra nincs is esély, hogy a fémdobozosnál minden extra van, de a 2D-s külsejével? Az lenne nekem a csúcs. Mert a gyűjtői kiadás külleme, csak közepecske.

Jaaaa, bocsi hülye voltam, amihez nincs zárójelben semmi, ahhoz mindenhez van magyar felirat. Ez szuper!

SoZi · https://www.facebook.com/SosGraphicDepartment 2012.09.28. 13:14:03

Ahogy látom, a DVD gyűjtőkkel már semmilyen szinten sem foglalkoznak :( Pedig az alap BD extrái elférnének a korongon, de legalább a Ridley kommentár.

Szomorú vagyok. Sajnos az utóbbi egy év terméséről sorban mondok le emiatt. Adnék én pénzt érte, mint eddig is, de ha nem kell... Ráadásul Ridley összes filmje megvan eddig a legextrább változatokban, mert a kedvenceket úgy méltó megvenni. :(((

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2012.09.28. 13:26:24

@Sonny25: A sima BD-borító nekem is szimpatikusabb, de az extra változaté se kismiska. :)

A fémdobozos vagy egy- vagy háromlemezes lesz, sajna középút nincs. :(

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.09.28. 14:12:44

nekem annyira nem tetszett ez a film, hogy az extrás dvdt vagy blúréjt vegyem, de lehet még a simát sem...

MasterTom 2012.09.28. 14:47:08

Noha az én értelmezésemben az összes kimaradt és alternatív jelenet ugyanúgy helyet kap a BD-n, mint a BD3D-n, azért megkérdezem: jól gondolom? :)
(Sorry, hogy hülye vagyok, de az extrák közül igazából csak ezek érdekelnek, és nem akarom fölöslegesen venni a 3D-s verziót.)

wovbagger 2012.09.28. 17:40:32

"a kérdések meg lesznek válaszolva..." - magyarul: a kérdésekre választ fog(nak) adni; a kérdéseket meg fogja/ák válaszolni.

McCl@ne 2012.09.28. 17:44:19

B@ssza meg, hogy exkluzív a 2 legjobb kiadvány :( Kiadna az ember 30e forintot, de nem teheti meg -.-

mesterjani 2012.09.28. 18:35:26

Azt esetleg lehet tudni, hogy a Prometheus to Alien doboz-ban lévő film pack milyen kiszerelésben lesz? Digi, fémdoboz, vagy sima műanyagtokos?

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2012.09.29. 07:34:21

@valinor: Megkérdeztem, de egyelőre nem tudják. Utánanéznek.

mesterjani 2012.09.29. 10:50:55

@Zalaba_Ferenc:
Köszönöm szépen, bármilyen is lesz, szép kiadvány elé nézünk.

TazLeacher 2012.09.29. 14:03:47

@Zalaba_Ferenc:
Ha esetleg lesz erről infód, írj légyszíves. Nézegettem a külföldi kiadásokat, ott is elég vegyes, így nem egyértelmű, hogy nálunk melyik lesz. Az infót pedig köszönjük.

SoZi · https://www.facebook.com/SosGraphicDepartment 2012.09.29. 21:57:35

@McCl@ne: és félig OFF: Sajnos az új xpressnek ez a húzása nekem sem tetszik. Nagyon nem. Több exlkuzívv terméket is vettem már tőlük sok évre visszamenőleg is, amikről most simán lemaradhatok. (Bár mint feljebb említettem, még nem kékültem be, ezért úgy fest nem vagyok célközönség - talán már xpressnél sem)
Eddig úgy tűnt, a piac javítása ÉS a maguk népszerűsítése miatt vállaltak be ilyeneket. Most úgy tűnik, másodlagos lett, hogy ezeknek a termékeknek amúgy több vásárlója lenne. Ha kevéssel, akkor is. Szerintem ebben a mai helyzetben nem szabad egy vásárlót sem elküldeni, aki hajlandó filmet venni sokpénzért!
Nem akarok senkinek menni, de azért jövök ezzel, mert látom, nem csak engem zavar a dolog.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2012.09.30. 08:15:41

@SoZi: Ez itt tényleg OFF, de azért el kellene gondolkodni azon, hogy mi volt előbb: a tyúk vagy a tojás. Az elmúlt évek során exkluzív termékek egész garmadája érkezett az országba, és ezek egyre kisebb és kisebb számban fogytak, pedig nem voltak sem restrikciók, sem tiltások, semmi. Ellenben az Xpress.hu-n - amely ezen exkluzív termékek egyik legnagyobb gócpontja - volt egy rakás olyan "vásárló", akik sportot űztek abból, hogy ilyen termékeket rendeltek meg maguknak, aztán vártak 1-2 hónapot - addig a bolt őrizgette nekik a terméket -, végül törölték a rendelést. Közben azok az emberek, akik megvették volna ezeket a termékeket, más módon szerezték be azokat, vagy már nem is annyira érdekelte őket: így egy csomó exkluzív cucc az Xpress nyakán maradt. Ezt kellett valahogy kivédeni: kiszűrni ezeket a félnótásokat, és erre az Xkluzív zóna feltételrendszere jó megoldásnak mutatkozik. Tudom,e gy ideális rendszerben minden rendelést előre ki kellene fizetni, és akkor máris nem lenne ehhez hasonló probléma, de egy ilyen átalakítás totálisan szétbombázná azt a boltot, ahol már egy apró változás is kisebbfajta palotaforradalmat indít el.

SoZi · https://www.facebook.com/SosGraphicDepartment 2012.09.30. 11:16:48

@Zalaba_Ferenc: OFF - Értem. Persze abban az ideális rendszerben én, a 6 éve rendszeres és becsületes vásárló nem szívnék a félnótások miatt.
Egyébként nem értem (és ez lehet hogy már messzire vezet, ha nem akarod, ne folytassuk, de érdekel), hogy egy online fizetős rendszer miért bombázná szét a boltot, mikor régóta kézenfekvő megoldás lenne.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2012.09.30. 12:02:25

@SoZi: Az Xpress vevői az elmúlt 10+ évben hozzászoktak ahhoz, hogy csak akkor kell fizetniük, mikor kézbe veszik az árut, és mivel rengeteg a panasz az ujjlenyomatok, karcok, nyomott tokok, stb. miatt, szerintem senki se szívesen fizetne előre azért, melynek átvétele ilyen nagy kockázattal járna. Mondjuk én ezeket a panaszokat általában túlzónak érzem, de ahogy elnézem, ez a szélsőségesen kicsire zsugorodott piac már a legkisebb változásra is nagyon rosszul reagál.

gusson 2012.10.02. 14:20:25

@Zalaba_Ferenc: Pedig már a kezdetektől "nyafogunk" néhányan a on/offline kártyás fizetésért, de valahogy sosem talált nyitott fülekre, a gazda nem szereti. :)

Hogy ON is legyek: valahogy még nem döntöttem el, hogy rajongó leszek-e, igaz, csak egyszer láttam még a filmet (az Alien annak idején elsőre megvett kilóra).
Tán itt a lehetőség, hogy otthon, kényelmesen, a székszomszéd csámcsogását nem hallgatva merüljek el benne. :)

Anduril 2012.10.16. 14:53:53

Azt nem tudja valaki, hogy a Prometheus to Alien kiadvány (50 db) milyen arányban oszlik meg az Xpress és a MediaMarkt közt? Tehát ha már az Xpressen kifogyott, van-e értelme reménykedni abban, hogy holnaptól belebotlik-e az ember vmelyik bp-i MM boltban?

Amúgy ez az 50 db talán tényleg kicsit alul lett kalkulálva, főleg, mert az Alien sorozat tekintetében óriási hiánypótlás ez BD-n, és azért rajongói is vannak az országban szép számmal. Ha ilyen hamar elkapkodják a kiadványt, felmerül a kérdés, nem éri-e meg a forgalmazónak később utánrendelni?

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2012.10.16. 14:59:49

@Anduril: "az Alien sorozat tekintetében óriási hiánypótlás ez BD-n"

Ezt hogy érted: az Alien-filmek összecsomagolva és külön-külön is jó ideje kaphatók BD-n.

Egyébként 25 jutott az Xpressnek, 25-öt kapott a MM, és ezért szerintem elég nagy mák kell ahhoz, hogy valahol belebotolj. :(

Tényleg alul lett kalkulálva, de sajna a korábbi kiadványok se fogytak olyan jól, ráadásul a Fox hülyesége miatt már akkor le kellett adni a rendelést, mikor még nem lehetett tudni, hogy mennyibe fog kerülni a cucc... Ha mondjuk a beszerzési ár 30e-nél kezdődött volna, akkor máris nem tűnt volna olyan soknak az az 50 db. :\

Anduril 2012.10.16. 15:04:59

@Zalaba_Ferenc: Igaz, 50K HUF máris tovább szűrte volna a keresletet. A hiánypótlást gyűjtői (collector's edition vagy ahogy tetszik) szempontból értettem, azazhogy mind az 5 film egyendobozban, gyönyörű dizájnnal szerepel. No mindegy, ha nem botlok bele, marad a fémdobozos BD3D+2BD, azért az sem mutat rossul ;)

vasgyuszi 2013.02.18. 18:09:53

@SoZi: k.b. annyira aktuális a problémád, mintha azon keseregnék, hogy VHS-en ki sem adták... Sot az OST sem jelent meg musoros magnókazettán. Remélem nem mondtam újat ;)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása