aeon flux

ready for the action now, danger boy?

kezdődik a nagy írópárbaj! Zalaba_Ferenc
2012. augusztus 15. 23:14:10

Kategória: 7 komment

Ugyan folyamatosan bombáznak minket felkérésekkel és ajánlatokkal, de álmunkban sem gondoltuk volna, hogy ilyen sokan jelentkeztek az első körben csak a facebookon, aztán itt is meghirdetett felhívásunkra, amely egy új szerkesztő toborzására irányult. Úgy gondoltuk, egy ilyen horderejű válogatást nem lehet az olvasók kihagyásával, zárt ajtók mögött végezni, hisz végtére is értetek vagyunk (meg persze a bennünk égő kinyilatkoztatási vágyért is, de ez most nem lényeges), meg aztán mekkora móka lesz egy nyilvános megmérettetés! Nos, hogy mekkora, az hamarosan kiderül.

Ugyan folyamatosan bombáznak minket felkérésekkel és ajánlatokkal, de álmunkban sem gondoltuk volna, hogy ilyen sokan jelentkeztek az első körben csak a facebookon, aztán itt is meghirdetett felhívásunkra, amely egy új szerkesztő toborzására irányult. Úgy gondoltuk, egy ilyen horderejű válogatást nem lehet az olvasók kihagyásával, zárt ajtók mögött végezni, hisz végtére is értetek vagyunk (meg persze a bennünk égő kinyilatkoztatási vágyért is, de ez most nem lényeges), meg aztán mekkora móka lesz egy nyilvános megmérettetés! Nos, hogy mekkora, az hamarosan kiderül.

Lényeg a lényeg: holnap reggel nyolckor kezdetét veszi az Első Nagy Írópárbaj, melynek végén blogunk új szerkesztőt avat. 16 jelentkező, 14 úr és 2 hölgy méri össze egymással tudását egyre nehezedő feladatok keretében, az olvasók és mi pedig eldöntjük, hogy a csörték végén ki marad talpon. Lássuk a válogatás menetét!

A válogatás négy fordulóból áll majd, ebből az első - nevezzük selejtezőnek - mindjárt három körös lesz. A 16 jelöltet véletlenszerűen 8 párba állítottuk, és mind a nyolc páros három egyszerű feladatot kap, mi több, az elsőt ("írj rövid kritikát egy aktuális, azaz május 1-je után hazánkban moziban bemutatott filmről!") már teljesítették is. A holnapi nap folyamán, reggel nyolc órától kezdve óránként kiposztoljuk a párok írásait (rövid bemutatkozójukkal együtt), és amint egy poszt élesedik, onnantól kezdve nektek, olvasóknak 24 órátok lesz arra, hogy kommentárok formájában szavazzatok, hogy az adott posztban szereplő két írás közül melyik tetszik jobban. Mi, a szerkesztők is szavazunk, s mivel mégis csak a mi munkánk gyümölcsét lapozgatjátok bő hét éve, ezért a mi szavazataink nagyobb súllyal bír majd (egészen pontosan egy szerkesztő szavazata három olvasóéval egyenértékű). 24 óra elteltével összesítünk, és aki több szavazatot kapott, az 1 pontban részesül.

Az első kör végén mind a 16 versenyző megkapja új feladatát, melynek megoldására 24 órájuk lesz. A megoldások beérkezése után újabb posztsorozat, újabb szavazás, és újabb összesítő következik, majd ugyanez megismétlődik még egyszer. Ez az első forduló három köre, melynek keretében maximum 3 pont szerezhető: a párosból értelemszerűen az jut tovább, aki több pontot szerzett.

A második forduló - a negyeddöntő - már egyenes kiesésre megy, és a kiosztott feladat is összetettebb lesz. A 8 továbbjutót véletlenszerűen összepárosítjuk: az így kapott négy párosnak meghatározott időn belül ugyanazt a feladatot kell teljesítenie (ez egy terjengősebb cikk lesz, vagy nem; majd meglátjátok :), melyet aztán páronként kiposztolunk (ennek idejét jó előre jelezzük): az olvasói és szerkesztői szavazás menete ugyanaz marad, mint a selejtezőkben, csupán annyi kivétellel, hogy aki több szavazatot kapott, az most nem pontot szerez, hanem továbbjut.

A harmadik forduló - az elődöntő - menete megegyezik a második fordulóéval, csupán 4 pár helyett már csak 2 pár mérkőzik meg egymással. Ezt követi a negyedik forduló - a döntő -, amely remélhetőleg jól megizzasztja majd az odáig eljutottakat.

Érdemes tudni:

  • Aki megnyeri a játékot, az automatikusan a szerkesztőség tagja lesz, ugyanakkor fenntartjuk a jogot arra, hogy a többi versenyző közül is beválogassunk sorainkba valakit, amennyiben úgy érezzük, hogy őt muszáj...
  • A szavazás nyilvános, ugyanakkor szorosan nyomon követjük, és ha esetleg valakit csaláson kapunk, annak nem csak a szavazatát érvénytelenítjük, de bannoljuk is. That's how we roll.
  • Meg aztán miért csalnátok? Ez egy játék, méghozzá reményeink szerint egy jópofa fajta, mellyel a versenyzők, az olvasók és mi is egyaránt csak nyerhetünk.

Kiderül. Ne feledjétek: holnap reggel indul a megmérettetés! És persze, ha van kérdés, akkor hajrá!

Címkék

jatek felhivas toborzas iroparbaj

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr404769823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mindanee 2012.08.15. 23:20:57

muhahahaha firss husiktól poszt nyamnyamnyam

Ismeretlen_29159 2012.08.15. 23:48:15

ez funky :)

Ismeretlen_66823 2012.08.16. 00:02:48

saját magam holnap leolthatom?

Ismeretlen_87626 2012.08.16. 00:54:45

Let the game begin! :) Biztos mókás lesz, részemről a csoportból való továbbjutás az elsődleges cél :) Egyelőre. :)

bumbala 2012.08.16. 12:59:50

A szerkesztők, azaz a ti szavazataitok publikusak lesznek? Amennyiben igen, várhatóan mikor kerülnek ki?

Ismeretlen_1068 2012.08.16. 14:30:04

5: Igen, publikusak lesznek, és a lehető legvégső pillanatban. :)

Ismeretlen_72212 2012.08.16. 14:37:47

...és mennyire esz a fene az aggodalomtól, h az elkövetkező 24 órá(k)ban hányszor rohad le a freeblog;P?

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása